Oglašavanje aplikacija stiglo i na App Store: Nova šansa za programere?

Oglašavanje aplikacija stiglo i na App Store: Nova šansa za programere?

Kompanija iz Kupertina rešila je da započne sa prikazivanjem promotivnog sadržaja na App Store prodavnici za iOS operativni sistem. Tako će korisnici koji budu pretraživali određene termine biti u mogućnosti da vide reklame promovisanih aplikacija koje će se pojavljivati iznad rezultata pretrage.

apple-app-store

Podsećanja radi, kompanija je još ranije ove godine predstavila ovaj plan, dok za sada samo mali broj korisnika iPhone i iPad uređaja koji koriste iOS 10 beta verziju, mogu da vide pojedine reklame za određene aplikacije i servise. Kako prenosi The Verge, ovih dana treba očekivati da i drugi korisnici iOS-a takođe dobiju mogućnost pregleda ove vrste oglasa.

Štaviše, ova vrsta dodatnih plaćenih reklama samo je deo planova Apple-a koji se zasnivaju na modelu prihoda vezanih za aplikacije. Čak je i potpredsednik Apple-a za globalni marketing, Fil Šiler istakao kako kompanija želi da bude fer i korektna prema običnim i indie developerima – kako bi im pomogla da njihov proizvod pronađe put do većeg broja korisnika.

Apple programerima nudi 100 dolara kredita

Kako App Store postaje sve prenatrpaniji sa različitim aplikacijama, za neke od njih je teže da ostanu duže istaknute i da opstanu na ovoj prodavnici. Upravo najavljeni plaćeni oglasi mogu da promene ovaj proces tako što će dati ravnopravnu šansu svim aplikacijama i igrama, a ono što je takođe bitno jeste da Apple pomaže na taj način što “čisti” App Store od takozvanih napuštenih aplikacija.

Za sada ostaje da se vidi kako bi same reklame funkcionisale na pomenutoj prodavnici, te na koji način bi programeri mogli da ih najbolje iskoriste. Ipak, iz Apple-a su rešili da uvedu developere u svoj novi eksperimet, nudeći im 100 dolara kredita ukoliko se registruju već sada za pomenutu funkciju na App Storeu, kako bi promovisali svoj proizvod.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.