Proverite vaša dugovanja na 'Registru neplaćenih kazni'

Proverite vaša dugovanja na ‘Registru neplaćenih kazni’ Ministarstva pravde

Ministarstvo pravde Republike Srbije predstavilo je danas novi servis u okviru svog web sajta, putem kojeg građani Srbije, pravna lica i strani državljani mogu da provere stanje neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa. Servis funkcioniše po principu unosa imena i JMBG-a te PIB-a, a zahvaljujući uputstvima o plaćanju, građani mogu još lakše izmiriti svoje obaveze.

pravda1

Pod nazivom „Registar neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa“, Ministarstvo pravde Republike Srbije predstavilo je danas servis koji omogućava lakšu pretragu novčanih kazni prema državi. Ukoliko želite da se bliže informišete o eventualnim dugovanjima, servis će vam pružiti više informacija o vrsti prekršaja, ali i o novčanom iznosu koji je potreban za njegovo izmirivanje.

Pretraga na Registru funkcioniše unosom imena i prezimena, kao i JMBG građana (u slučaju pravnog lica unosi se naziv firme i PIB), dok je potrebno uneti i poseban captcha broj kako bi se potvrdilo da pretragu vrši osoba, a ne softver sa malicioznim namerama. Servis je moguće koristiti na ćiriličnom i na latiničnom pismu, pri čemu je obavezan unos svih polja, a prikazano stanje dugovanja dospeva na dan pretrage.

Обавештавамо сву јавност да је од данас почео са радом портал преко којег грађани могу да провере да ли су у Регистру не…

Posted by Министарство правде on Wednesday, January 27, 2016

Brisanje dugova nakon uplate

Iz Registra ističu da će se brisanje svih dugova izvršiti nakon plaćanja potraživanih iznosa, pri čemu će Prekršajni sud koji je izvršio upis, odmah nakon evidentiranja uplate izvršiti brisanje vaših podataka iz baze. Ipak, ukoliko ste već platili neki od navedenih dugovnih iznosa, sa potvrdom o izvršenom plaćanju obratite se Prekršajnom sudu koji je izvršio upis vaših podataka u Registar, napominje se na sajtu.

Više informacija o servisu pronađite na sajtu Ministarstva pravde.

Ostavi komentar

 1. Snežana ranković

  Snežana ranković

  5. 2. 2016. u 12:47 Odgovori

  Ovo je dobro zamišljeno ali nije sinhronizovano . Trenutno nemogu da registrujem automobil zato što u Supu nemogu da prođu aplikaciju, tj nemaju odgovor kome šta dugujem. Ulaskom na ovaj portal dobili smo podatak koji nije tačan, jer su dugovoanja davno izmirena a to nije sprovedeno u aplikaciji Suda. Sada kao građanin prvo rteba da proveravam šta digujem, a potom da ,,jurim,, činovnike da rade svoj posao, a ja da gubim vreme i živce.

 2. Milena

  Milena

  4. 3. 2016. u 09:30 Odgovori

  ako moze pomoc
  imam problem, ne mogu da produzim vozacku dozvolu jer imam kaznu od 80.000 koju redovno placam na rate svakog 8 u mesecu, sud je doneo resenje da isplacujem na rate.sad mi je od kazne ostalo da dugujem jos 32 000. Bio sam u prekrsajnom sudu i oni mi kazu da moram da isplatim sve u celosti da bi me obrisali. zasto su dozvolili placanje na rate kad mi sad traze ceo iznos? moze neko da mi pojasni sta da radim i kome da se obratim

 3. zeljko

  zeljko

  17. 3. 2016. u 12:06 Odgovori

  ZALOSNO UPLATIS U MESTU BORAVKA GOSPODU IZ BEOGRADA NEMOZES DOBITI DANIMA DA BI POSLAO DOKAZ O UPLATI NIKO SE NEJAVLJA NA TELEFON GMAIL ADRESE NEMA JADNA SMO MI DRZAVA MOGLI SU NEKOG ZAPOSLITI DA SE JAVLJA NA TEL BRISE UPLATE

 4. Aleksandar Panov

  Aleksandar Panov

  12. 12. 2016. u 19:39 Odgovori

  Ono što nedostaje je evidencija kazne. Trebalo bi da postoji neka vrsta podsetnika, izveštaj sa lica mesta koji je policajac napravio ili kamera. Da znamo šta zapravo plaćamo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.