Proverite vaša dugovanja na 'Registru neplaćenih kazni'

Proverite vaša dugovanja na ‘Registru neplaćenih kazni’ Ministarstva pravde

Ministarstvo pravde Republike Srbije predstavilo je danas novi servis u okviru svog web sajta, putem kojeg građani Srbije, pravna lica i strani državljani mogu da provere stanje neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa. Servis funkcioniše po principu unosa imena i JMBG-a te PIB-a, a zahvaljujući uputstvima o plaćanju, građani mogu još lakše izmiriti svoje obaveze.

pravda1

Pod nazivom „Registar neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa“, Ministarstvo pravde Republike Srbije predstavilo je danas servis koji omogućava lakšu pretragu novčanih kazni prema državi. Ukoliko želite da se bliže informišete o eventualnim dugovanjima, servis će vam pružiti više informacija o vrsti prekršaja, ali i o novčanom iznosu koji je potreban za njegovo izmirivanje.

Pretraga na Registru funkcioniše unosom imena i prezimena, kao i JMBG građana (u slučaju pravnog lica unosi se naziv firme i PIB), dok je potrebno uneti i poseban captcha broj kako bi se potvrdilo da pretragu vrši osoba, a ne softver sa malicioznim namerama. Servis je moguće koristiti na ćiriličnom i na latiničnom pismu, pri čemu je obavezan unos svih polja, a prikazano stanje dugovanja dospeva na dan pretrage.

Обавештавамо сву јавност да је од данас почео са радом портал преко којег грађани могу да провере да ли су у Регистру не…

Posted by Министарство правде on Wednesday, January 27, 2016

Brisanje dugova nakon uplate

Iz Registra ističu da će se brisanje svih dugova izvršiti nakon plaćanja potraživanih iznosa, pri čemu će Prekršajni sud koji je izvršio upis, odmah nakon evidentiranja uplate izvršiti brisanje vaših podataka iz baze. Ipak, ukoliko ste već platili neki od navedenih dugovnih iznosa, sa potvrdom o izvršenom plaćanju obratite se Prekršajnom sudu koji je izvršio upis vaših podataka u Registar, napominje se na sajtu.

Više informacija o servisu pronađite na sajtu Ministarstva pravde.

Ostavi komentar

 1. Snežana ranković

  Snežana ranković

  5. 2. 2016. u 12:47 Odgovori

  Ovo je dobro zamišljeno ali nije sinhronizovano . Trenutno nemogu da registrujem automobil zato što u Supu nemogu da prođu aplikaciju, tj nemaju odgovor kome šta dugujem. Ulaskom na ovaj portal dobili smo podatak koji nije tačan, jer su dugovoanja davno izmirena a to nije sprovedeno u aplikaciji Suda. Sada kao građanin prvo rteba da proveravam šta digujem, a potom da ,,jurim,, činovnike da rade svoj posao, a ja da gubim vreme i živce.

 2. Milena

  Milena

  4. 3. 2016. u 09:30 Odgovori

  ako moze pomoc
  imam problem, ne mogu da produzim vozacku dozvolu jer imam kaznu od 80.000 koju redovno placam na rate svakog 8 u mesecu, sud je doneo resenje da isplacujem na rate.sad mi je od kazne ostalo da dugujem jos 32 000. Bio sam u prekrsajnom sudu i oni mi kazu da moram da isplatim sve u celosti da bi me obrisali. zasto su dozvolili placanje na rate kad mi sad traze ceo iznos? moze neko da mi pojasni sta da radim i kome da se obratim

 3. zeljko

  zeljko

  17. 3. 2016. u 12:06 Odgovori

  ZALOSNO UPLATIS U MESTU BORAVKA GOSPODU IZ BEOGRADA NEMOZES DOBITI DANIMA DA BI POSLAO DOKAZ O UPLATI NIKO SE NEJAVLJA NA TELEFON GMAIL ADRESE NEMA JADNA SMO MI DRZAVA MOGLI SU NEKOG ZAPOSLITI DA SE JAVLJA NA TEL BRISE UPLATE

 4. Aleksandar Panov

  Aleksandar Panov

  12. 12. 2016. u 19:39 Odgovori

  Ono što nedostaje je evidencija kazne. Trebalo bi da postoji neka vrsta podsetnika, izveštaj sa lica mesta koji je policajac napravio ili kamera. Da znamo šta zapravo plaćamo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.