Proverite vaša dugovanja na 'Registru neplaćenih kazni'

Proverite vaša dugovanja na ‘Registru neplaćenih kazni’ Ministarstva pravde

Ministarstvo pravde Republike Srbije predstavilo je danas novi servis u okviru svog web sajta, putem kojeg građani Srbije, pravna lica i strani državljani mogu da provere stanje neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa. Servis funkcioniše po principu unosa imena i JMBG-a te PIB-a, a zahvaljujući uputstvima o plaćanju, građani mogu još lakše izmiriti svoje obaveze.

pravda1

Pod nazivom „Registar neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa“, Ministarstvo pravde Republike Srbije predstavilo je danas servis koji omogućava lakšu pretragu novčanih kazni prema državi. Ukoliko želite da se bliže informišete o eventualnim dugovanjima, servis će vam pružiti više informacija o vrsti prekršaja, ali i o novčanom iznosu koji je potreban za njegovo izmirivanje.

Pretraga na Registru funkcioniše unosom imena i prezimena, kao i JMBG građana (u slučaju pravnog lica unosi se naziv firme i PIB), dok je potrebno uneti i poseban captcha broj kako bi se potvrdilo da pretragu vrši osoba, a ne softver sa malicioznim namerama. Servis je moguće koristiti na ćiriličnom i na latiničnom pismu, pri čemu je obavezan unos svih polja, a prikazano stanje dugovanja dospeva na dan pretrage.

Обавештавамо сву јавност да је од данас почео са радом портал преко којег грађани могу да провере да ли су у Регистру не…

Posted by Министарство правде on Wednesday, January 27, 2016

Brisanje dugova nakon uplate

Iz Registra ističu da će se brisanje svih dugova izvršiti nakon plaćanja potraživanih iznosa, pri čemu će Prekršajni sud koji je izvršio upis, odmah nakon evidentiranja uplate izvršiti brisanje vaših podataka iz baze. Ipak, ukoliko ste već platili neki od navedenih dugovnih iznosa, sa potvrdom o izvršenom plaćanju obratite se Prekršajnom sudu koji je izvršio upis vaših podataka u Registar, napominje se na sajtu.

Više informacija o servisu pronađite na sajtu Ministarstva pravde.

Ostavi komentar

 1. Snežana ranković

  Snežana ranković

  5. 2. 2016. u 12:47 Odgovori

  Ovo je dobro zamišljeno ali nije sinhronizovano . Trenutno nemogu da registrujem automobil zato što u Supu nemogu da prođu aplikaciju, tj nemaju odgovor kome šta dugujem. Ulaskom na ovaj portal dobili smo podatak koji nije tačan, jer su dugovoanja davno izmirena a to nije sprovedeno u aplikaciji Suda. Sada kao građanin prvo rteba da proveravam šta digujem, a potom da ,,jurim,, činovnike da rade svoj posao, a ja da gubim vreme i živce.

 2. Milena

  Milena

  4. 3. 2016. u 09:30 Odgovori

  ako moze pomoc
  imam problem, ne mogu da produzim vozacku dozvolu jer imam kaznu od 80.000 koju redovno placam na rate svakog 8 u mesecu, sud je doneo resenje da isplacujem na rate.sad mi je od kazne ostalo da dugujem jos 32 000. Bio sam u prekrsajnom sudu i oni mi kazu da moram da isplatim sve u celosti da bi me obrisali. zasto su dozvolili placanje na rate kad mi sad traze ceo iznos? moze neko da mi pojasni sta da radim i kome da se obratim

 3. zeljko

  zeljko

  17. 3. 2016. u 12:06 Odgovori

  ZALOSNO UPLATIS U MESTU BORAVKA GOSPODU IZ BEOGRADA NEMOZES DOBITI DANIMA DA BI POSLAO DOKAZ O UPLATI NIKO SE NEJAVLJA NA TELEFON GMAIL ADRESE NEMA JADNA SMO MI DRZAVA MOGLI SU NEKOG ZAPOSLITI DA SE JAVLJA NA TEL BRISE UPLATE

 4. Aleksandar Panov

  Aleksandar Panov

  12. 12. 2016. u 19:39 Odgovori

  Ono što nedostaje je evidencija kazne. Trebalo bi da postoji neka vrsta podsetnika, izveštaj sa lica mesta koji je policajac napravio ili kamera. Da znamo šta zapravo plaćamo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Propustili ste

Gaming

Novosadski 3Lateral razvijao je nastavak svetski poznate igre Hellblade – u ekskluzivnoj saradnji sa Xbox timom!

Gejming kompanija 3Lateral iz Novog Sada koja stoji iza tehnologije za kreiranje realističnih digitalnih modela i animacija, učestvovala je u razvoju nastavka video igre 'Hellblade' za Xbox koristeći najnoviji 'Unreal engine' koji je razvio Epic Games.

Kultura 2.0

Da li će ‘meme’ magija ikada prestati? Sudeći po opsesiji bejbi Jodom – ne

Ima li nekog ko počinje da čitav ovaj tekst, a da nikada nije poslao Džon Travolta mim? Iskreno, ne verujem, jer mimove toliko često srećemo i toliko im se često smejemo da su postali neizbežan deo moderne komunikacije - a mi nismo ni primetili. Ipak, da li su oni samo trend ili su tu da ostanu zauvek?

Gaming

Eipix postaje deo ruskog Playrixa – sledi širenje tima u Novom Sadu

Domaća gejming kompanija Eipix Entertainment akvizirana je od strane ruskog Playrixa, priključujući se tako njegovom novom studiju - Playrix RS. Studio sa sedištem u Novom Sadu, kažu, biće fokusiran na razvoj 'free to play' mobilnih igara najvišeg svetskog kvaliteta.

Kultura 2.0

Kada više pažnje posvetite svojim zaposlenima, a ne kandidatima – vaša Employer Branding strategija će biti mnogo uspešnija

Kuda plovi Employer Branding brod i gde smo grešili, a šta smo uradili dobro kada je ova oblast u pitanju u 2019. godini?

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost ponovo dodeljuje €380.000 – po prvi put mogu da apliciraju i timovi

Inovativna preduzeća i naučno-istraživačke organizacije imaju na raspolaganju bespovratna sredstva Fonda za inovacionu delatnost za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u ukupnom iznosu od šest miliona evra. Sledi novi ciklus dodele novca.