Reconnect Gaming Fest 1. i 2. aprila organizuje finale EBL esports lige i okuplja ljubitelje gejminga

Reconnect Gaming Fest 1. i 2. aprila organizuje finale EBL esports lige i okuplja ljubitelje gejminga

Sve ljubitelje video igara očekuje novi veliki događaj u glavnom gradu pod nazivom 'Reconnect Gaming Fest' koji organizuje Fortuna Esports. Ovaj svojevrsni festival video igara i esporta održaće se od 1. do 2. aprila u hali 5 Beogradskog sajma.

Osim što će publika biti u prilici da prisustvuje detaljnom gaming programu, ono što ovaj događaj čini i te kako zanimljivim za sve ljubitelje video igara jeste i održavanje finala Esports Balkan lige. Na ovaj način, svi posetioci će biti u prilici da isprate svoje omiljene timove tokom borbe za titulu, igrajući planetarno poznatu strategiju League of Legends.

Kako bismo saznali nešto više detalja o organizovanju ovog događaja, imali smo priliku da na kratko porazgovaramo sa osnivačem Fortune Esports, Mihajlom Jovanovićem Džarilom. On nam je detaljno otkrio na koji način je došlo do formiranja Reconnect Gaming Festa i da li je to zapravo zamena za prethodne događaje koje je Fortuna organizovala:

Prošlu godinu je obeležio povratak događaja uživo svuda, pa i u esportu, tako da smo ponovo imali prilike da putujemo i vidimo šta se dešava u svetu. To nas je inspirisalo da počnemo da razmišljamo na temu organizovanja nečega sličnog i kod nas, i što nas je vratilo našoj početnoj ideji kada smo pokrenuli Fortunu – da ljudima u Srbiji i regionu omogućimo da dožive svetske trendove. Konceptualno Reconnect je nastao kao nadogradnja naših EBL finala, koje će opet biti glavni deo programa, ali količina sadržaja koji spremamo pored njega je najveća do sada.

Ideja je da se festival održava dva do tri puta godišnje

O tome šta sve ovaj dvodnevni festival podrazumeva i šta donosi mlađoj publici ka kojoj je i orijentisan, Mihajlo kaže da Reconnect zapravo spaja gejming, esport, zabavu i muziku. Prema njegovim rečima, ideja je da se na jednom mestu spoji što više stvari koje njihova publika voli.

Pored toga, naš sagovornik nam je otkrio da će biti organizovani PC i PS5 turniri, VR i Arkadne aktivacije, prodajne akcije sa našim partnerima i još mnogo toga. Cilj je zapravo da se tokom dva Reconnect dana publici pruži šou i zabava kakvu do sada nisu imali prilike da vide na jednom gejming događaju. Na pitanje Netokracije da li će se i naredna EBL finala održavati na ovom događaju, Mihajlo odgovara sledeće:

EBL finala moraju da prate vrlo strog međunarodni kalendar koji na početku svake godine svim organizatorima dostavlja Riot Games, tako da je moguće da vreme kada EBL finale mora da se održi ne bude i najbolje vreme za Reconnect kao festival, ali mi svakako želimo da EBL finale ostane jedan od najvažnijih programa u njegovom okviru.

Govoreći nam o tome koji su naredni planovi za Reconnect Gaming Fest, Mihajlo dodaje da je čitav tim trenutno u potpunosti fokusiran na 1. i 2. april ali je plan da Reconnect bude festival koji će se dešavati barem dva, a možda i tri puta godišnje.

Kako on kaže, Beograd je uvek logična prva lokacija, ali su otvoreni i za mogućnost da se Reconnect održi i u nekom drugom gradu. “Iskreno smo uzbuđeni oko ovog projekta i jedva čekamo da vidimo kako će publika reagovati na sve što pripremamo. Ovo je pilot projekat i za nas, ali i za region, tako da verujem da će i planovi i koncept koji trenutno imamo da se menjaju u zavisnosti od rezultata i utisaka”, zaključio je Mihajlo na kraju.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Novost

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).