Reconnect Gaming Fest 1. i 2. aprila organizuje finale EBL esports lige i okuplja ljubitelje gejminga

Reconnect Gaming Fest 1. i 2. aprila organizuje finale EBL esports lige i okuplja ljubitelje gejminga

Sve ljubitelje video igara očekuje novi veliki događaj u glavnom gradu pod nazivom 'Reconnect Gaming Fest' koji organizuje Fortuna Esports. Ovaj svojevrsni festival video igara i esporta održaće se od 1. do 2. aprila u hali 5 Beogradskog sajma.

Osim što će publika biti u prilici da prisustvuje detaljnom gaming programu, ono što ovaj događaj čini i te kako zanimljivim za sve ljubitelje video igara jeste i održavanje finala Esports Balkan lige. Na ovaj način, svi posetioci će biti u prilici da isprate svoje omiljene timove tokom borbe za titulu, igrajući planetarno poznatu strategiju League of Legends.

Kako bismo saznali nešto više detalja o organizovanju ovog događaja, imali smo priliku da na kratko porazgovaramo sa osnivačem Fortune Esports, Mihajlom Jovanovićem Džarilom. On nam je detaljno otkrio na koji način je došlo do formiranja Reconnect Gaming Festa i da li je to zapravo zamena za prethodne događaje koje je Fortuna organizovala:

Prošlu godinu je obeležio povratak događaja uživo svuda, pa i u esportu, tako da smo ponovo imali prilike da putujemo i vidimo šta se dešava u svetu. To nas je inspirisalo da počnemo da razmišljamo na temu organizovanja nečega sličnog i kod nas, i što nas je vratilo našoj početnoj ideji kada smo pokrenuli Fortunu – da ljudima u Srbiji i regionu omogućimo da dožive svetske trendove. Konceptualno Reconnect je nastao kao nadogradnja naših EBL finala, koje će opet biti glavni deo programa, ali količina sadržaja koji spremamo pored njega je najveća do sada.

Ideja je da se festival održava dva do tri puta godišnje

O tome šta sve ovaj dvodnevni festival podrazumeva i šta donosi mlađoj publici ka kojoj je i orijentisan, Mihajlo kaže da Reconnect zapravo spaja gejming, esport, zabavu i muziku. Prema njegovim rečima, ideja je da se na jednom mestu spoji što više stvari koje njihova publika voli.

Pored toga, naš sagovornik nam je otkrio da će biti organizovani PC i PS5 turniri, VR i Arkadne aktivacije, prodajne akcije sa našim partnerima i još mnogo toga. Cilj je zapravo da se tokom dva Reconnect dana publici pruži šou i zabava kakvu do sada nisu imali prilike da vide na jednom gejming događaju. Na pitanje Netokracije da li će se i naredna EBL finala održavati na ovom događaju, Mihajlo odgovara sledeće:

EBL finala moraju da prate vrlo strog međunarodni kalendar koji na početku svake godine svim organizatorima dostavlja Riot Games, tako da je moguće da vreme kada EBL finale mora da se održi ne bude i najbolje vreme za Reconnect kao festival, ali mi svakako želimo da EBL finale ostane jedan od najvažnijih programa u njegovom okviru.

Govoreći nam o tome koji su naredni planovi za Reconnect Gaming Fest, Mihajlo dodaje da je čitav tim trenutno u potpunosti fokusiran na 1. i 2. april ali je plan da Reconnect bude festival koji će se dešavati barem dva, a možda i tri puta godišnje.

Kako on kaže, Beograd je uvek logična prva lokacija, ali su otvoreni i za mogućnost da se Reconnect održi i u nekom drugom gradu. “Iskreno smo uzbuđeni oko ovog projekta i jedva čekamo da vidimo kako će publika reagovati na sve što pripremamo. Ovo je pilot projekat i za nas, ali i za region, tako da verujem da će i planovi i koncept koji trenutno imamo da se menjaju u zavisnosti od rezultata i utisaka”, zaključio je Mihajlo na kraju.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Tehnologija

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.