Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio 'pre-seed' investiciju od € 325.000

Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio ‘pre-seed’ investiciju od € 325.000

ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab inkubator udruženo su investirali u randevu.tech - tehnološku kompaniju sa sedištem u Berlinu i Beogradu koja transformiše način na koje kompanije grade i razvijaju B2B marketplace rešenja i digitalne proizvode.

Rešenje koje randevu.tech nudi, omogućava kompanijama da smanje troškove i značajno ubrzaju vreme izlaska na tržište, čime uvećavaju svoju konkurentsku prednost. Zasnovano je na bazi headless cloud infrastrukture, namenjeno visoko prilagodljivim B2B marketplace rešenjima i digitalnim platformama.

Pored toga, njihov mehanizam upravljanja procesima (workflow engine) omogućava korisnicima da samostalno i sa velikom dozom fleksibilnosti upravljaju svojim proizvodom na tržištu koje se stalno menja. Kompanije poput Toolplace, AQUGA i Alethium, iskoristile su pogodnosti koje randevu.tech nudi kako bi napravili svoja B2B marketplace rešenja.

Globalna konsultantska kompanija McKinsey, prognozirala je da će 30% celokupne globalne ekonomske aktivnosti biti posredovano digitalnim platformama ili markeplace-ovima.

Upravo je randevu.tech razvio tehnologiju koja omogućava brzu i jednostavnu transformaciju u tom pravcu, čime je zadobio poverenje fondova – ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab –  koji su u ovu kompaniju, udruženim snagama, investirali 325.000 evra u pre-seed rundi ulaganja.

Rešenja koja imaju potencijal da redefinišu B2B industriju

Tim povodom, Miloš Matić, partner u ICT Hub Venture koji predvodi investicionu grupu, izjavio je sledeće:

Naše ulaganje u randevu.tech je svedočanstvo našeg verovanja u viziju kompanije i sposobnost tima da pretvori tu viziju u stvarnost. Randevu ima ogroman potencijal da poboljša i unapredi tržište tako što će programerima dati novi set alata za brži razvoj a biznisima smanjiti troškove, povećati produktivnost i šansu za uspehom na jako konkurentnom globalnom tržištu.

Uzbuđeni smo što smo deo ovog putovanja i radujemo se narednim koracima. Mi želimo da podržimo disruptivna rešenja. Verujemo da je randevu.tech jedno od njih.

Davor Sakač, izvršni direktor TS Ventures fonda dodao je da je njihov fond uvek bio potrazi za revolucionarnim tehnološkim rešenjima koja imaju potencijal da redefinišu industriju. Stoga, veruju da su uz randevu.tech pronašlinašli inovaciju u B2B marketplace sektoru kakvu žele da podrže.

Osnivački tim bio je deo Earlybird Vision Lab-a iz Berlina, šestomesečnog programa namenjenog osnivačima koji su emigrirali u Nemačku a koji nudi mentoristvo, umrežavanje i finansiranje. Partner u Earlybird Vision Lab-u, Ben Wilkening deli svoje zadovoljstvo rada sa timom, i kako kaže, zbog  hemije između osnivača i njihovih komplementarnih iskustava uvideo je da će randevu.tech uspeti.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Intervju

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Sponzorisano

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).