Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio 'pre-seed' investiciju od € 325.000

Srpsko-nemački randevu.tech zatvorio ‘pre-seed’ investiciju od € 325.000

ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab inkubator udruženo su investirali u randevu.tech - tehnološku kompaniju sa sedištem u Berlinu i Beogradu koja transformiše način na koje kompanije grade i razvijaju B2B marketplace rešenja i digitalne proizvode.

Rešenje koje randevu.tech nudi, omogućava kompanijama da smanje troškove i značajno ubrzaju vreme izlaska na tržište, čime uvećavaju svoju konkurentsku prednost. Zasnovano je na bazi headless cloud infrastrukture, namenjeno visoko prilagodljivim B2B marketplace rešenjima i digitalnim platformama.

Pored toga, njihov mehanizam upravljanja procesima (workflow engine) omogućava korisnicima da samostalno i sa velikom dozom fleksibilnosti upravljaju svojim proizvodom na tržištu koje se stalno menja. Kompanije poput Toolplace, AQUGA i Alethium, iskoristile su pogodnosti koje randevu.tech nudi kako bi napravili svoja B2B marketplace rešenja.

Globalna konsultantska kompanija McKinsey, prognozirala je da će 30% celokupne globalne ekonomske aktivnosti biti posredovano digitalnim platformama ili markeplace-ovima.

Upravo je randevu.tech razvio tehnologiju koja omogućava brzu i jednostavnu transformaciju u tom pravcu, čime je zadobio poverenje fondova – ICT Hub Venture, TS Ventures Fond i Earlybird Vision Lab –  koji su u ovu kompaniju, udruženim snagama, investirali 325.000 evra u pre-seed rundi ulaganja.

Rešenja koja imaju potencijal da redefinišu B2B industriju

Tim povodom, Miloš Matić, partner u ICT Hub Venture koji predvodi investicionu grupu, izjavio je sledeće:

Naše ulaganje u randevu.tech je svedočanstvo našeg verovanja u viziju kompanije i sposobnost tima da pretvori tu viziju u stvarnost. Randevu ima ogroman potencijal da poboljša i unapredi tržište tako što će programerima dati novi set alata za brži razvoj a biznisima smanjiti troškove, povećati produktivnost i šansu za uspehom na jako konkurentnom globalnom tržištu.

Uzbuđeni smo što smo deo ovog putovanja i radujemo se narednim koracima. Mi želimo da podržimo disruptivna rešenja. Verujemo da je randevu.tech jedno od njih.

Davor Sakač, izvršni direktor TS Ventures fonda dodao je da je njihov fond uvek bio potrazi za revolucionarnim tehnološkim rešenjima koja imaju potencijal da redefinišu industriju. Stoga, veruju da su uz randevu.tech pronašlinašli inovaciju u B2B marketplace sektoru kakvu žele da podrže.

Osnivački tim bio je deo Earlybird Vision Lab-a iz Berlina, šestomesečnog programa namenjenog osnivačima koji su emigrirali u Nemačku a koji nudi mentoristvo, umrežavanje i finansiranje. Partner u Earlybird Vision Lab-u, Ben Wilkening deli svoje zadovoljstvo rada sa timom, i kako kaže, zbog  hemije između osnivača i njihovih komplementarnih iskustava uvideo je da će randevu.tech uspeti.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.