Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Uprkos nepredviđenim okolnostima u kojima je proticala prethodna godina, mnogi ljudi i kompanije su pronašle način da pomognu i nađu se u teškim situacijama svojim kolegama, prijateljima, poznanicima, pa čak i ljudima koje nikada pre nisu videli.

Jednu od takvih akcija prošle godine je sprovela pomenuta kompanija kroz humanitarni CS:GO turnir kome se priključilo 80 kompanija a 70 timova je učestvovalo u turniru. Tada je sakupljeno više od tri miliona dinara. Ovog puta, organizuje se drugo po redu humanitarno CS:GO takmičenje koje za cilj ima prikupljanje sredstava za sve one koji se, ne samo trenutno, već duže vreme bore sa zdravstvenim poteškoćama, za sve one koji biju svoju bitku potpuno sami.

Kako navode iz ove kompanije, fokus turnira biće usmeren ka Nađi Đerović, devojčici kojoj je potreba pomoć kako bi što pre ozdravila. Kao i prošlog puta, inicijalni fond koji će kompanija obezbediti iznosi milion dinara.

Podsećanja radi, na turniru iz 2020. godine, inicijalni fond od milion dinara se svakodnevno uvećavao i do kraja je sakupljeno 3.242.000 dinara. U komunikaciji sa pobedničkim ekipama odlučeno je da će novčana sredstva biti usmerena na sledeći način:

  • 50% budžeta – 1.621.000 dinara Kliničkom centru u Nišu;
  • 30% budžeta – 972.600 dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za pomoć medicinskom osoblju;
  • 20% budžeta – 648.400 dinara Unicefu za nabavku opreme.

Quantox Technology poziva kompanije i organizacije da se priključe dobrom cilju, da prijave svoje timove i daju svoje donacije. Prijave se vrše putem zasebne forme.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Intervju

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Intervju

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Sponzorisano

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Tehnologija

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.