Quantox technology podigao €20 miliona investicije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Quantox technology podigao €20 miliona investicije za dalji razvoj i globalno širenje

Uz podršku kompanije Sandberg, Quantox planira da kroz novu investiciju obezbedi uspešno širenje na nova tržišta, gradeći još snažnije odnose sa klijentima uz veću slobodu i kreativnost u kreiranju novih softverskih rešenja.

Kompanija Quantox Technology i Sandberg Capital potpisali su partnerstvo koje će obezbediti dalji rast kompanije, podižući je na viši nivo. Investicija od 20 miliona evra ima za cilj da stvori značajan iskorak za budući održivi razvoj Quantox-a, omogući okupljanje talenata u IT-ju, kao i strateško globalno širenje kompanije.

Sandberg Capital je slovačka kompanija za privatni kapital osnovana 2014. godine. Fokusirana je na ulaganja u mala i srednja preduzeća u Slovačkoj Republici i regionu Centralne i Istočne Evrope. Trenutno upravlja kapitalom od 340 miliona evra a u svoje kapitalne partnere ubrajaju i institucionalne investitore kao što je Evropski investicioni fond.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju kompanije Quantox Technology, ovo partnerstvo predstavlja jedno od pet najvećih investicija koje su potpisane sa kompanijama iz Srbije.

Jačanje lokalnog prisustva i proširenje spektra usluga

Fokus kompanije ostaje isti – otkrivanje novih perspektiva i osnaživanje Q tima. Partnerstvo je dodatan način koji će još više doprineti održivom dugoročnom rastu i stabilnosti. Vuk Popović, osnivač kompanije Quantox ovim povodom izjavio je sledeće:

Ako uzmemo u obzir dosadašnje Sanbergovo višestruko ulaganje u IT, uviđamo sve snažniji pritisak na digitalizaciju širom privrede. Istovremeno, uočavamo ozbiljan nedostatak IT stručnjaka što nekim delom može i da utiče na strateški rast i razvoj kompanija.

Investicija u Quantox odražava našu dugoročnu strategiju sklapanja partnerstva sa ambicioznim kompanijama koje direktno ili indirektno pomažu digitalnoj transformaciji privrede.

Oba partnera će u budućnosti imati fokus na unapređenje poslovanja kompanije Quantox – jačanje lokalnog prisustva, proširenje spektra usluga kako bi se odgovorilo na povećane zahteve klijenata iz svih delova sveta i unapređenje internih procesa i organizacione strukture.

Matej Klenovsky iz kompanije Sandberg Capital veruje da Quantox i Sandberg dele sličan način razmišljanja o vrednostima i daljem rastu, dok imaju iste ambicije i perspektivu za buduća dostignuća. Uz to dodaje i sledeće:

Quantox, pored toga što zapošljava veliki broj IT profesionalaca i ima veliku sposobnost da privuče klijente iz različitih delatnosti, istinski je posvećen razvoju lokalne IT zajednice. Verujemo da je ova kompanija više nego spremna za sledeći korak i mi smo tu da ih pratimo na tom putu – pružajući podršku našim iskustvom, znanjem i kapitalom.

Nakon 16 godina iskustva na IT tržištu i tri uspešne akvizicije u poslednjih godinu dana, iz kompanije Quantox ovo vide kao važan korak i svojevrsni “vetar u leđa” koji će ih dovesti još bliže viziji koju imaju pred sobom – postajanje jednim od najpouzdanijih i najefikasnijih partnera u digitalnom svetu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

Prve AA video igre i najava Epic Games kampusa: Šta je sve obeležilo srpsku gaming industriju u 2022.

Kao jedna od stabilnijih grana IT ekosistema u Srbiji, gaming je nastavio da beleži svoj rast i razvoj. Predikcije vezane za lokalni 'game dev' su dobre i za 2023. godinu, a mi vam donosimo pregled najznačajnijih momenata iz ove oblasti koji su obeležili prošlu godinu.

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Propustili ste

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Startapi i poslovanje

OTP banka otvorila prijave za novi Generator ZERO 2023 konkurs

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.

Office Talks Podcast

Kako graditi uspešne web3 kompanije i projekte?

U tech zajednici sve više se priča o web3 svetu. Upravo zato, tema 127. epizode Office Talks podkasta bila je o izgradnji i vođenju web3 kompanija. O tome smo pričali sa osnivačima kompanije ShardLabs, koja ima tim i u Beogradu.

Karijere

Serbian Product Community: Objavljena anketa za ljude koji se bave kreiranjem digitalnih proizvoda

Cilj ankete je podizanje transparentnosti plata tako da se zajednički stekne realnija slika o stanju u upravljanju razvojem digitalnih proizvoda u Srbiji.

Tehnologija

Slobodan Marković: Kako javno dostupni NLP modeli za srpski jezik doprinose rastu domaće IT industrije?

Zašto ChatGPT ne zna padeže, a mi još uvek nemamo Siri na srpskom? Kako razvoj ovih alata može pozitivno da utiče na domaću 'tech' zajednicu, objasnio nam je Slobodan Marković, digitalni savetnik u organizaciji UNDP.

Sponzorisano

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.