Quantox technology podigao €20 miliona investicije

Quantox technology podigao €20 miliona investicije za dalji razvoj i globalno širenje

Uz podršku kompanije Sandberg, Quantox planira da kroz novu investiciju obezbedi uspešno širenje na nova tržišta, gradeći još snažnije odnose sa klijentima uz veću slobodu i kreativnost u kreiranju novih softverskih rešenja.

Kompanija Quantox Technology i Sandberg Capital potpisali su partnerstvo koje će obezbediti dalji rast kompanije, podižući je na viši nivo. Investicija od 20 miliona evra ima za cilj da stvori značajan iskorak za budući održivi razvoj Quantox-a, omogući okupljanje talenata u IT-ju, kao i strateško globalno širenje kompanije.

Sandberg Capital je slovačka kompanija za privatni kapital osnovana 2014. godine. Fokusirana je na ulaganja u mala i srednja preduzeća u Slovačkoj Republici i regionu Centralne i Istočne Evrope. Trenutno upravlja kapitalom od 340 miliona evra a u svoje kapitalne partnere ubrajaju i institucionalne investitore kao što je Evropski investicioni fond.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju kompanije Quantox Technology, ovo partnerstvo predstavlja jedno od pet najvećih investicija koje su potpisane sa kompanijama iz Srbije.

Jačanje lokalnog prisustva i proširenje spektra usluga

Fokus kompanije ostaje isti – otkrivanje novih perspektiva i osnaživanje Q tima. Partnerstvo je dodatan način koji će još više doprineti održivom dugoročnom rastu i stabilnosti. Vuk Popović, osnivač kompanije Quantox ovim povodom izjavio je sledeće:

Ako uzmemo u obzir dosadašnje Sanbergovo višestruko ulaganje u IT, uviđamo sve snažniji pritisak na digitalizaciju širom privrede. Istovremeno, uočavamo ozbiljan nedostatak IT stručnjaka što nekim delom može i da utiče na strateški rast i razvoj kompanija.

Investicija u Quantox odražava našu dugoročnu strategiju sklapanja partnerstva sa ambicioznim kompanijama koje direktno ili indirektno pomažu digitalnoj transformaciji privrede.

Oba partnera će u budućnosti imati fokus na unapređenje poslovanja kompanije Quantox – jačanje lokalnog prisustva, proširenje spektra usluga kako bi se odgovorilo na povećane zahteve klijenata iz svih delova sveta i unapređenje internih procesa i organizacione strukture.

Matej Klenovsky iz kompanije Sandberg Capital veruje da Quantox i Sandberg dele sličan način razmišljanja o vrednostima i daljem rastu, dok imaju iste ambicije i perspektivu za buduća dostignuća. Uz to dodaje i sledeće:

Quantox, pored toga što zapošljava veliki broj IT profesionalaca i ima veliku sposobnost da privuče klijente iz različitih delatnosti, istinski je posvećen razvoju lokalne IT zajednice. Verujemo da je ova kompanija više nego spremna za sledeći korak i mi smo tu da ih pratimo na tom putu – pružajući podršku našim iskustvom, znanjem i kapitalom.

Nakon 16 godina iskustva na IT tržištu i tri uspešne akvizicije u poslednjih godinu dana, iz kompanije Quantox ovo vide kao važan korak i svojevrsni “vetar u leđa” koji će ih dovesti još bliže viziji koju imaju pred sobom – postajanje jednim od najpouzdanijih i najefikasnijih partnera u digitalnom svetu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

For The Win! konferencija je tokom koje Beograd postaje epicentar evropskog gejminga

Konferencija For the Win!, od 25. do 26. maja okupiće u Beogradu regionalnu i evropsku 'game-dev' zajednicu, uz govornike iz kompanija kao što su Google, Outfit7, Two Desperados, 3 Lateral ili Activision/Blizzard/King, kao i organizacija ISFE, UKIE, EGDF, IGDA i mnogih drugih.

Kultura 2.0

Stari model rada iz kancelarije od 9 do 5 je prevaziđen, hibridni model je realnost – potvrđuju domaće IT kompanije

Pandemiji je došao kraj, ali rad od kuće je i dalje na snazi. Zato naše sagovornike pitamo da li će zvanični povratak u kancelariju ikada više biti opcija.

Office Talks Podcast

Šta se dešava kada dobijete otkaz? Saveti za radnike i poslodavce

Gošća 141. epizode Office Talks podkasta bila je Tijana Žunić Marić koja je advokat i partner u advokatskoj kancelariji Žunić. Sa njom smo razgovarali o tome kako se IT firme suočavaju sa otkazima.

Propustili ste

Društvene mreže

Zašto udruženje Fruškać mora da plati 115.000 dinara odštete zbog ‘deljenja’ na Instagramu?

Da li naš Zakon prepoznaje pravila upotrebe društvenih mreža, te koja su naša prava, a koje obaveze prilikom deljenja sadržaja, pitali smo Anju Berić iz advokatske kancelarije Žunić Law.

Office Talks Podcast

Stanje marketing agencija u 2023.

Gost 145. epizode Office Talks podkasta bio je Nikola Parun koji dolazi iz agencije Ovation BBDO, a sa kojim smo imali priliku da razgovaramo o stanju u industriji digitalnog marketinga u Srbiji nakon pandemije korona virusa.

Karijere

Istraživanje Puls HR zajednice: Privlačenje zaposlenih je najveći izazov IT kompanija

Sudeći prema istraživanju koje je sproveo HelloWorld, najveći izazov za IT kompanije u protekle dve godine bio je privlačenje IT kandidata, što je istaklo 61% ispitanika.

Karijere

Dražen Šumić je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Kao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji, Dražen Šumić će biti zadužen za dalji strateški razvoj centra u Beogradu, koji važi za jedan od najvažnijih razvojnih centara u Evropi.

Karijere

Žarko Stevanović iz Potere: Svetski šampion u znanju po zanimanju je programer!

Žarka već godinama gledate kao jednog od tragača u kultnom kvizu Potera gde je gotovo nepobediv. A, da li ste znali da je on po profesiji programer koji pored kvizova, karijeru gradi u sferi kompjuterskih nauka?

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.