Quantox i ove godine organizuje humanitarni CS:GO turnir: Nagradni fond od 1,2 miliona dinara namenjen porodilištima

Quantox i ove godine organizuje humanitarni CS:GO turnir: Nagradni fond od 1,2 miliona dinara namenjen porodilištima

Humanitarni CS:GO turnir Vol.3 za sve domaće IT kompanije održaće se 16. i 17. aprila. Ove godine cilj je da se okupi IT zajednica i da se igra za naše najmlađe - za porodilišta.

Kao i prethodnih godina, početni fond na turniru obezbeđuje kompanija Quantox u iznosu od milion dinara, a koja se nada odzivu cele IT zajednice kako bi ujedinjeni pomogli što većem broju ustanova. U ovoj godini, zajednički poduhvat namenjan je onim najmlađima i njihovim majkama.

Donacije koje budu prikupljene na turniru, kao što smo već pomenuli, biće usmerene na porodilišta Srbije, a javnim glasanjem odabraće se koja ustanova će biti izabrana. Kada je u martu 2020. godine otpočela epidemija, iz pomenute kompanije su se našli u nepoznatoj situaciji kada su na umu imali samo dve stvari: Nadu da će se sve brzo i dobro završiti i misao kako mogu da pomognu.

Tako je nastao prvi Humanitarni CS:GO turnir, jedina aktivnost koja je bila moguća u momentu striktne zabrane okupljanja i preporuke fizičkog distanciranja. Turnir je ono što je svima u tom momentu bilo potrebno – bezbedno druženje, igra, malo zabave ali i, za trenutak, skretanje pažnje sa dešavanja na koja niko nije mogao da utiče.

Učešće je besplatno a prijave su otvorene do 13. aprila

Cilj turnira je tada bio da se pomogne onima koji su bili na prvoj liniji – lekarima i medicinskom osoblju. Sakupljeno je više od 3.000.000 dinara, priključilo se 80 kompanija, a 70 timova je učestvovalo na turniru. Zato su se iz Quantoxa odlučili da im ovaj turnir postane tradicionalna prolećna akcija.

Pravo da učestvuju u novom turniru za porodilišta imaju sve IT kompanije u Srbiji koje mogu prijaviti i svoje timove iz drugih zemalja ukoliko ih imaju. Svaka kompanija ima pravo da prijavi maksimalno tri tima. Radi fer i korektnih pravila, predstavnik kompanije će prijavljivati članove tima popunjavanjem forme prijave koje su otvorene do 13. aprila.

Sistem takmičenja će biti poznat pred sam početak turnira jer on zavisi od broja prijavljenih ekipa. Učešće na samom turniru je besplatno, ali sve kompanije koje žele da se priključe mogu da doniraju novac i sredstva će biti dodata u zajednički fond. Iz kompanije Quantox se zahvaljuju svim kompanijama i partnerima koji podržavaju inicijativu i na ovaj način pokazuju veliku solidarnost i humanost.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.