Quantox i ove godine organizuje humanitarni CS:GO turnir: Nagradni fond od 1,2 miliona dinara namenjen porodilištima

Quantox i ove godine organizuje humanitarni CS:GO turnir: Nagradni fond od 1,2 miliona dinara namenjen porodilištima

Humanitarni CS:GO turnir Vol.3 za sve domaće IT kompanije održaće se 16. i 17. aprila. Ove godine cilj je da se okupi IT zajednica i da se igra za naše najmlađe - za porodilišta.

Kao i prethodnih godina, početni fond na turniru obezbeđuje kompanija Quantox u iznosu od milion dinara, a koja se nada odzivu cele IT zajednice kako bi ujedinjeni pomogli što većem broju ustanova. U ovoj godini, zajednički poduhvat namenjan je onim najmlađima i njihovim majkama.

Donacije koje budu prikupljene na turniru, kao što smo već pomenuli, biće usmerene na porodilišta Srbije, a javnim glasanjem odabraće se koja ustanova će biti izabrana. Kada je u martu 2020. godine otpočela epidemija, iz pomenute kompanije su se našli u nepoznatoj situaciji kada su na umu imali samo dve stvari: Nadu da će se sve brzo i dobro završiti i misao kako mogu da pomognu.

Tako je nastao prvi Humanitarni CS:GO turnir, jedina aktivnost koja je bila moguća u momentu striktne zabrane okupljanja i preporuke fizičkog distanciranja. Turnir je ono što je svima u tom momentu bilo potrebno – bezbedno druženje, igra, malo zabave ali i, za trenutak, skretanje pažnje sa dešavanja na koja niko nije mogao da utiče.

Učešće je besplatno a prijave su otvorene do 13. aprila

Cilj turnira je tada bio da se pomogne onima koji su bili na prvoj liniji – lekarima i medicinskom osoblju. Sakupljeno je više od 3.000.000 dinara, priključilo se 80 kompanija, a 70 timova je učestvovalo na turniru. Zato su se iz Quantoxa odlučili da im ovaj turnir postane tradicionalna prolećna akcija.

Pravo da učestvuju u novom turniru za porodilišta imaju sve IT kompanije u Srbiji koje mogu prijaviti i svoje timove iz drugih zemalja ukoliko ih imaju. Svaka kompanija ima pravo da prijavi maksimalno tri tima. Radi fer i korektnih pravila, predstavnik kompanije će prijavljivati članove tima popunjavanjem forme prijave koje su otvorene do 13. aprila.

Sistem takmičenja će biti poznat pred sam početak turnira jer on zavisi od broja prijavljenih ekipa. Učešće na samom turniru je besplatno, ali sve kompanije koje žele da se priključe mogu da doniraju novac i sredstva će biti dodata u zajednički fond. Iz kompanije Quantox se zahvaljuju svim kompanijama i partnerima koji podržavaju inicijativu i na ovaj način pokazuju veliku solidarnost i humanost.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Sponzorisano

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.