Quantox otvara kancelariju u Ćupriji - sledi potraga za lokalnim kadrom

Quantox otvara kancelariju u Ćupriji – sledi potraga za lokalnim kadrom

Ćuprijska kancelarija ove kompanije je njihova sedma kancelarija u Srbiji, a za početak traže deset novih kolega koji će se priključiti timu.

Tim ove kompanije inače broji 300 zaposlenih u četiri zemlje u kojima Quantox posluje, a za otvaranje kancelarije u Ćupriji, kako nam objašnjava Filip Karaičić (direktor i predstavnik Quantoxa), opredelili su je jer su se upravo u ovom gradu stvarale njihove prve poslovne ideje od kojih je par godina kasnije Quantox i nastao.

On ističe i da otvaranjem ove kancelarije ostaju dosledni svojoj ideologiji o IT decentralizaciji i razvoju potencijala mladih u lokalnim zajednicama, te da su trenutno u potrazi za programerima sa iskustvom koji će, za početak, raditi u kombinovanom režimu (tj. birati da li žele da rade od kuće ili iz kancelarije). Karaičić dodaje:

Kolege koje rade u kancelariji strogo poštuju sve propisane preventivne mere i pravimo raspored boravka kako ne bi bilo više ljudi u prostoru nego što je to preporučljivo. Kolege u Ćupriji će, takođe, imati mogućnost da biraju i prilagode sebi rad – od kuće ili iz kancelarije, obe opcije imaju na raspolaganju.

Lokalne zajednice u Srbiji kriju veliki potencijal

Ova novootvorena kancelarija već je uspostavila i program praksi koji će biti namenjen svima koji imaju osnovno znanje iz JavaScript i PHP tehnologija, a njeno trajanje procenjeno je na tri meseca. “Mladi stručnjaci će raditi sa našim mentorima i oprobati se u rešavanju realnih zadataka. Glavni cilj je pomoći im da upotpune praktično znanje i krenu u samostalan rad”, pojašnjava nam naš sagovornik.

On takođe ističe i da ova kancelarija sarađuje i sa gimnazijom u Ćupriji i ta priča, dodaje, traje godinama unazad:

Najbolje učenike nagrađujemo stipendijama i svake godine doniramo školi kompjutersku opremu. Svim srednjoškolcima smo tu, na raspolaganju, da nas posete i porazgovaraju sa nama ukoliko se dvoume u vezi sa nastavkom školovanja ili razmišljaju o tome da nastave školovanje u pravcu IT-ja.

Za kraj, Karaičić je istakao da prilika za posao u manjim sredinama ima malo i da te prilike treba stvarati i omogućavati ljudima da rade tamo gde su im porodica i prijatelji. “Iskustvo nam je pokazalo da lokalne zajednice kriju veliki potencijal i da mišljenje da jedino veliki gradovi donose uspeh, nikako nije podrazumevano. Odliv mladih u veće sredine se dešava vrlo često ali mislim da treba raditi na uzroku toga – a to je zasiguno nepostojanje prilika i izbora”, zaključuje on.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.