Quantox otvara kancelariju u Ćupriji - sledi potraga za lokalnim kadrom

Quantox otvara kancelariju u Ćupriji – sledi potraga za lokalnim kadrom

Ćuprijska kancelarija ove kompanije je njihova sedma kancelarija u Srbiji, a za početak traže deset novih kolega koji će se priključiti timu.

Tim ove kompanije inače broji 300 zaposlenih u četiri zemlje u kojima Quantox posluje, a za otvaranje kancelarije u Ćupriji, kako nam objašnjava Filip Karaičić (direktor i predstavnik Quantoxa), opredelili su je jer su se upravo u ovom gradu stvarale njihove prve poslovne ideje od kojih je par godina kasnije Quantox i nastao.

On ističe i da otvaranjem ove kancelarije ostaju dosledni svojoj ideologiji o IT decentralizaciji i razvoju potencijala mladih u lokalnim zajednicama, te da su trenutno u potrazi za programerima sa iskustvom koji će, za početak, raditi u kombinovanom režimu (tj. birati da li žele da rade od kuće ili iz kancelarije). Karaičić dodaje:

Kolege koje rade u kancelariji strogo poštuju sve propisane preventivne mere i pravimo raspored boravka kako ne bi bilo više ljudi u prostoru nego što je to preporučljivo. Kolege u Ćupriji će, takođe, imati mogućnost da biraju i prilagode sebi rad – od kuće ili iz kancelarije, obe opcije imaju na raspolaganju.

Lokalne zajednice u Srbiji kriju veliki potencijal

Ova novootvorena kancelarija već je uspostavila i program praksi koji će biti namenjen svima koji imaju osnovno znanje iz JavaScript i PHP tehnologija, a njeno trajanje procenjeno je na tri meseca. “Mladi stručnjaci će raditi sa našim mentorima i oprobati se u rešavanju realnih zadataka. Glavni cilj je pomoći im da upotpune praktično znanje i krenu u samostalan rad”, pojašnjava nam naš sagovornik.

On takođe ističe i da ova kancelarija sarađuje i sa gimnazijom u Ćupriji i ta priča, dodaje, traje godinama unazad:

Najbolje učenike nagrađujemo stipendijama i svake godine doniramo školi kompjutersku opremu. Svim srednjoškolcima smo tu, na raspolaganju, da nas posete i porazgovaraju sa nama ukoliko se dvoume u vezi sa nastavkom školovanja ili razmišljaju o tome da nastave školovanje u pravcu IT-ja.

Za kraj, Karaičić je istakao da prilika za posao u manjim sredinama ima malo i da te prilike treba stvarati i omogućavati ljudima da rade tamo gde su im porodica i prijatelji. “Iskustvo nam je pokazalo da lokalne zajednice kriju veliki potencijal i da mišljenje da jedino veliki gradovi donose uspeh, nikako nije podrazumevano. Odliv mladih u veće sredine se dešava vrlo često ali mislim da treba raditi na uzroku toga – a to je zasiguno nepostojanje prilika i izbora”, zaključuje on.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.