Nova akvizicija za Quantox Technology: Kompanija preuzela novosadski Crowded Room Studio

Nova akvizicija za Quantox Technology: Kompanija preuzela novosadski Crowded Room Studio

Quantoxu se priključuje tim iskusnih seniora sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija i radu sa startap kompanijama.

Kompanija Quantox Technology završila je 2021. godinu akvizicijom mobile dev studija Bstorm, a danas, svega nekoliko meseci kasnije, saznajemo da je privedena kraju još jedna uspešna kupovina – u pitanju je novosadski Crowded Room Studio.

Kako se navodi u saopštenju, CRS je nastao 2014. godine i tim je od tada bio fokusiran na kreiranje mobilnih aplikacija – od rešenja za edukaciju i društvenih mreža, pa sve do video igara koje su razvijali za klijente iz SAD, Australije, Holandije, Italije, Nemačke i Kuvajta.

Akvizicijom kompanije Crowded Room Studio, Quantox Technology postaje jači za iskusnu i uigranu ekipu seniorskog statusa koji se može pohvaliti značajnim iskustvom u razvoju digitalnih proizvoda, ali i poznavanjem rada u startap okruženju obzirom da je CRS radio i kao tehnički partner za klijente iz Amerike.

Bojan Trobok, CEO kompanije Crowded Room Studio, izjavio je za Netokraciju:

Pripajanje velikoj internacionalnoj kompaniji kao što je Quantox je pre svega jedna velika prilika za sve nas u CRS-u da radimo na većim i kompleksnijim projektima, sa klijentima koji imaju značajno učešće na svetskom tržištu, te samim tim dalji razvoj znanja zaposlenih. Na ovaj način, naši zaposleni dobijaju otvarena vrata za saradnju sa najvećim svetskim kompanijama.

Dolazak u veliki sistem sigurno donosi svoje izazove i nove pristupe – definisanije strukture, sistema komunikacije i drugo. Ipak, uz pomenute vrednosti koje delimo i izvesna prilagođavanja, očekujem uspeh.

Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox Technology, na novo pojačanje gleda kao na nastavak planova i strategije koja obuhvata razvoj ovog segmenta u kompaniji i priključenje globalnom startap ekosistemu. U razgovoru sa Netokracijom, on je dodao:

Od primarne eskpertize u razvoju mobilnih aplikacija i web platformi do startap znanja i iskustva, nove kolege i energija će sigurno pružiti snažno pojačanje za naš tim u oblastima u kojima želimo da dalje napredujemo u budućnosti.

U pripremi nove akvizicije i širenje dev centara na tržišta Zapadne Evrope

Quantox Technology nastao je u Čačku 2006. godine i ističe se po pitanju decentralizacije tj. širenja po manjim gradovima u Srbiji. Uspeh i ekspertizu ove kompanije prepoznala je i konsultantska kuća Ernst & Young koja je Vuku Popoviću i Filipu Karaičiću iz Quantoxa uručila nagradu “Najbrže rastući preduzetnik u Srbiji u 2021. godini”.

Kompanija danas broji više od 550 stručnjaka koji rade u 13 razvojnih centara u čak 7 zemalja. Kako Netokracija saznaje, planovi ove kompanije obuhvataju dalje širenje ekspertskih timova i formiranje novih razvojnih centara u zemljama Zapadne Evrope, kao i nove i veće akvizicije u zemlji i regionu o čemu će se više znati u narednim mesecima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Najava

Portal Frilenseri: Od 3. aprila startuje novi model samooporezivanja za paušalce i frilensere

Frilenseri koji to žele, prijavu mogu da podnesu već od aprila na postojećoj PP OPO prijavi ili da sačekaju početak rada portala koji će biti dostupan na adresi frilenseri.purs.gov.rs.

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023.