Nova akvizicija za Quantox Technology: Kompanija preuzela novosadski Crowded Room Studio

Nova akvizicija za Quantox Technology: Kompanija preuzela novosadski Crowded Room Studio

Quantoxu se priključuje tim iskusnih seniora sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija i radu sa startap kompanijama.

Kompanija Quantox Technology završila je 2021. godinu akvizicijom mobile dev studija Bstorm, a danas, svega nekoliko meseci kasnije, saznajemo da je privedena kraju još jedna uspešna kupovina – u pitanju je novosadski Crowded Room Studio.

Kako se navodi u saopštenju, CRS je nastao 2014. godine i tim je od tada bio fokusiran na kreiranje mobilnih aplikacija – od rešenja za edukaciju i društvenih mreža, pa sve do video igara koje su razvijali za klijente iz SAD, Australije, Holandije, Italije, Nemačke i Kuvajta.

Akvizicijom kompanije Crowded Room Studio, Quantox Technology postaje jači za iskusnu i uigranu ekipu seniorskog statusa koji se može pohvaliti značajnim iskustvom u razvoju digitalnih proizvoda, ali i poznavanjem rada u startap okruženju obzirom da je CRS radio i kao tehnički partner za klijente iz Amerike.

Bojan Trobok, CEO kompanije Crowded Room Studio, izjavio je za Netokraciju:

Pripajanje velikoj internacionalnoj kompaniji kao što je Quantox je pre svega jedna velika prilika za sve nas u CRS-u da radimo na većim i kompleksnijim projektima, sa klijentima koji imaju značajno učešće na svetskom tržištu, te samim tim dalji razvoj znanja zaposlenih. Na ovaj način, naši zaposleni dobijaju otvarena vrata za saradnju sa najvećim svetskim kompanijama.

Dolazak u veliki sistem sigurno donosi svoje izazove i nove pristupe – definisanije strukture, sistema komunikacije i drugo. Ipak, uz pomenute vrednosti koje delimo i izvesna prilagođavanja, očekujem uspeh.

Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox Technology, na novo pojačanje gleda kao na nastavak planova i strategije koja obuhvata razvoj ovog segmenta u kompaniji i priključenje globalnom startap ekosistemu. U razgovoru sa Netokracijom, on je dodao:

Od primarne eskpertize u razvoju mobilnih aplikacija i web platformi do startap znanja i iskustva, nove kolege i energija će sigurno pružiti snažno pojačanje za naš tim u oblastima u kojima želimo da dalje napredujemo u budućnosti.

U pripremi nove akvizicije i širenje dev centara na tržišta Zapadne Evrope

Quantox Technology nastao je u Čačku 2006. godine i ističe se po pitanju decentralizacije tj. širenja po manjim gradovima u Srbiji. Uspeh i ekspertizu ove kompanije prepoznala je i konsultantska kuća Ernst & Young koja je Vuku Popoviću i Filipu Karaičiću iz Quantoxa uručila nagradu “Najbrže rastući preduzetnik u Srbiji u 2021. godini”.

Kompanija danas broji više od 550 stručnjaka koji rade u 13 razvojnih centara u čak 7 zemalja. Kako Netokracija saznaje, planovi ove kompanije obuhvataju dalje širenje ekspertskih timova i formiranje novih razvojnih centara u zemljama Zapadne Evrope, kao i nove i veće akvizicije u zemlji i regionu o čemu će se više znati u narednim mesecima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.

Tehnologija

Digital Day 2024: Kako AI oblikuje budućnost?

Ovogodišnji Digital Day posvećen je veštačkoj inteligenciji, a vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriće o tome kako ona oblikuje savremeni poslovni svet.

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.