Nova akvizicija za Quantox Technology: Kompanija preuzela novosadski Crowded Room Studio

Nova akvizicija za Quantox Technology: Kompanija preuzela novosadski Crowded Room Studio

Quantoxu se priključuje tim iskusnih seniora sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija i radu sa startap kompanijama.

Kompanija Quantox Technology završila je 2021. godinu akvizicijom mobile dev studija Bstorm, a danas, svega nekoliko meseci kasnije, saznajemo da je privedena kraju još jedna uspešna kupovina – u pitanju je novosadski Crowded Room Studio.

Kako se navodi u saopštenju, CRS je nastao 2014. godine i tim je od tada bio fokusiran na kreiranje mobilnih aplikacija – od rešenja za edukaciju i društvenih mreža, pa sve do video igara koje su razvijali za klijente iz SAD, Australije, Holandije, Italije, Nemačke i Kuvajta.

Akvizicijom kompanije Crowded Room Studio, Quantox Technology postaje jači za iskusnu i uigranu ekipu seniorskog statusa koji se može pohvaliti značajnim iskustvom u razvoju digitalnih proizvoda, ali i poznavanjem rada u startap okruženju obzirom da je CRS radio i kao tehnički partner za klijente iz Amerike.

Bojan Trobok, CEO kompanije Crowded Room Studio, izjavio je za Netokraciju:

Pripajanje velikoj internacionalnoj kompaniji kao što je Quantox je pre svega jedna velika prilika za sve nas u CRS-u da radimo na većim i kompleksnijim projektima, sa klijentima koji imaju značajno učešće na svetskom tržištu, te samim tim dalji razvoj znanja zaposlenih. Na ovaj način, naši zaposleni dobijaju otvarena vrata za saradnju sa najvećim svetskim kompanijama.

Dolazak u veliki sistem sigurno donosi svoje izazove i nove pristupe – definisanije strukture, sistema komunikacije i drugo. Ipak, uz pomenute vrednosti koje delimo i izvesna prilagođavanja, očekujem uspeh.

Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox Technology, na novo pojačanje gleda kao na nastavak planova i strategije koja obuhvata razvoj ovog segmenta u kompaniji i priključenje globalnom startap ekosistemu. U razgovoru sa Netokracijom, on je dodao:

Od primarne eskpertize u razvoju mobilnih aplikacija i web platformi do startap znanja i iskustva, nove kolege i energija će sigurno pružiti snažno pojačanje za naš tim u oblastima u kojima želimo da dalje napredujemo u budućnosti.

U pripremi nove akvizicije i širenje dev centara na tržišta Zapadne Evrope

Quantox Technology nastao je u Čačku 2006. godine i ističe se po pitanju decentralizacije tj. širenja po manjim gradovima u Srbiji. Uspeh i ekspertizu ove kompanije prepoznala je i konsultantska kuća Ernst & Young koja je Vuku Popoviću i Filipu Karaičiću iz Quantoxa uručila nagradu “Najbrže rastući preduzetnik u Srbiji u 2021. godini”.

Kompanija danas broji više od 550 stručnjaka koji rade u 13 razvojnih centara u čak 7 zemalja. Kako Netokracija saznaje, planovi ove kompanije obuhvataju dalje širenje ekspertskih timova i formiranje novih razvojnih centara u zemljama Zapadne Evrope, kao i nove i veće akvizicije u zemlji i regionu o čemu će se više znati u narednim mesecima.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.