Quantox akvizirao beogradski Bstorm za pojačanje iz 'mobile dev' redova

Quantox akvizirao beogradski Bstorm – stiže pojačanje iz ‘mobile dev’ i startap redova

Trideset novih kolega pridružuje se Quantox-u. Iz kompanije najavljuju i dve nove akvizicije u toku 2022. godine.

Krajem 2021. godine, beogradski Bstorm postao je deo Quantox tima. U pitanju je boutique kompanija koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija, koja poseduje značajno iskustvo u kreiranju platformi za različite startape te razvoju digitalnih proizvoda, a koja je u proteklih šest godina kreirala rešenja za klijente Coca-Cola, Crvena Zvezda, Deloitte, Erste banka i druge.

Bstorm iza sebe ima čitav niz kvalitetnih i uspešnih projekata, a posebno se izdvaja razvoj pilot aplikacije koja je evoluirala u potpuno nov marketinški alat i kanal za klijenta. Kvalitet jedinstvenog pristupa i rada Bstorm tima je dobio potvrdu u vidu dva miliona korisnika u pet zemalja i 1. mesto na App Store prodavnici.

Stefan Salatić, CTO i partner osnivač kompanije Bstorm, izjavio je povodom akvizicije:

Pridruživanje Quantox-u vidimo kao veliku stvar za Bstorm tim i svi smo veoma uzbuđeni. Ova akvizicija je savršen potez zato što dobijamo okruženje u kom možemo da podignemo naš rad na viši nivo i budemo deo neverovatnih projekata. S druge strane Quantox dobija specijalizovan tim za razvoj startup proizvoda i širi obim svojih usluga. Očekujemo da ćemo zajedno razvijati stvari kakve do sada nisu viđene na tržištu.

U saopštenju se navodi i da Quantox već nekoliko godina sarađuje sa ovom beogradskom kompanijom.

Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox, prokomentarisao je akviziciju:

Trudimo se da pravimo iskorake na svim poljima. Iskustvo i specifična znanja novih kolega osnažiće tim koji radi na razvoju mobilnih aplikacija, a jačanje ekpertize u oblasti startapa i razvoja proizvoda daje dodatnu vrednost u daljem razvoju naših projekata. Iako je ovo prva akvizicija, ne planiramo da na istoj ostanemo jer nam 2022. godina donosi još dve nove akvizicije i još novih poslovnih poduhvata.

Formiranje novih sektora za proizvode nove generacije

Kako saznajemo, 2021. godina bila značajna za čitav Quantox. Otvorene su četiri nove kancelarije u tri zemlje, dvostruko je uvećan tim koji sada broji preko 400 ljudi, a pritom je ojačan novim ekspertizama koje će poslužiti kao temelj za budućnost kompanije.

Vukašin Marković, direktor Bstorm-a, izjavio je u obraćanju medijima:

Pripajanje velikoj i stabilnoj kompaniji kao što je Quantox vidimo kao priliku da dobijemo i podršku velike kompanije i još veće mogućnosti. Iskustvo rada u internacionalnom timu daje priliku za razvoj različitih segmenata poslovanja kao i dalji napredak programera kroz izazovne projekte i usavršavanja.

Iz Quantox-a ističu da će spajanje top talenta iz Bstorma rezultovati formiranjem novih sektora unutar firme, te da će zajedničkim snagama kreirati rešenja i digitalne proizvode nove generacije.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Propustili ste

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Bugarski Eleven sa novim fondom vrednim €60 miliona želi da se vrati investiranju u srpske startape

Treći fond deset je puta veći od fonda iz 2018. godine, a u fokusu bugarskog Elevena biće kompanije iz Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Društvene mreže

Facebook, Instagram i Twitter planiraju da omasove NFT sadržaj – šta to znači za korisnike?

Kompanija Meta, u ovom slučaju Instagram i Facebook, planiraju da korisnicima omoguće da kreiraju, prikazuju i prodaju NFT sadržaj u okviru svojih sistema. Štaviše, i Twitter je odlučio da počne sa prikazivanjem NFT-a što nas može uvesti u jednu novu eru društvenih mreža.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Global Infrastructure and Cloud Architect?

Svoja razmišljanja za Netokraciju deli Igor Kosanović iz kompanije STADA IT Solutions (STADA GIS Serbia).

Office Talks Podcast

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.