Quantox akvizirao beogradski Bstorm za pojačanje iz 'mobile dev' redova

Quantox akvizirao beogradski Bstorm – stiže pojačanje iz ‘mobile dev’ i startap redova

Trideset novih kolega pridružuje se Quantox-u. Iz kompanije najavljuju i dve nove akvizicije u toku 2022. godine.

Krajem 2021. godine, beogradski Bstorm postao je deo Quantox tima. U pitanju je boutique kompanija koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija, koja poseduje značajno iskustvo u kreiranju platformi za različite startape te razvoju digitalnih proizvoda, a koja je u proteklih šest godina kreirala rešenja za klijente Coca-Cola, Crvena Zvezda, Deloitte, Erste banka i druge.

Bstorm iza sebe ima čitav niz kvalitetnih i uspešnih projekata, a posebno se izdvaja razvoj pilot aplikacije koja je evoluirala u potpuno nov marketinški alat i kanal za klijenta. Kvalitet jedinstvenog pristupa i rada Bstorm tima je dobio potvrdu u vidu dva miliona korisnika u pet zemalja i 1. mesto na App Store prodavnici.

Stefan Salatić, CTO i partner osnivač kompanije Bstorm, izjavio je povodom akvizicije:

Pridruživanje Quantox-u vidimo kao veliku stvar za Bstorm tim i svi smo veoma uzbuđeni. Ova akvizicija je savršen potez zato što dobijamo okruženje u kom možemo da podignemo naš rad na viši nivo i budemo deo neverovatnih projekata. S druge strane Quantox dobija specijalizovan tim za razvoj startup proizvoda i širi obim svojih usluga. Očekujemo da ćemo zajedno razvijati stvari kakve do sada nisu viđene na tržištu.

U saopštenju se navodi i da Quantox već nekoliko godina sarađuje sa ovom beogradskom kompanijom.

Filip Karaičić, CEO kompanije Quantox, prokomentarisao je akviziciju:

Trudimo se da pravimo iskorake na svim poljima. Iskustvo i specifična znanja novih kolega osnažiće tim koji radi na razvoju mobilnih aplikacija, a jačanje ekpertize u oblasti startapa i razvoja proizvoda daje dodatnu vrednost u daljem razvoju naših projekata. Iako je ovo prva akvizicija, ne planiramo da na istoj ostanemo jer nam 2022. godina donosi još dve nove akvizicije i još novih poslovnih poduhvata.

Formiranje novih sektora za proizvode nove generacije

Kako saznajemo, 2021. godina bila značajna za čitav Quantox. Otvorene su četiri nove kancelarije u tri zemlje, dvostruko je uvećan tim koji sada broji preko 400 ljudi, a pritom je ojačan novim ekspertizama koje će poslužiti kao temelj za budućnost kompanije.

Vukašin Marković, direktor Bstorm-a, izjavio je u obraćanju medijima:

Pripajanje velikoj i stabilnoj kompaniji kao što je Quantox vidimo kao priliku da dobijemo i podršku velike kompanije i još veće mogućnosti. Iskustvo rada u internacionalnom timu daje priliku za razvoj različitih segmenata poslovanja kao i dalji napredak programera kroz izazovne projekte i usavršavanja.

Iz Quantox-a ističu da će spajanje top talenta iz Bstorma rezultovati formiranjem novih sektora unutar firme, te da će zajedničkim snagama kreirati rešenja i digitalne proizvode nove generacije.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.