Quantox akvizirao makedonski Devsy sa ciljem unapređenja softverskih rešenja

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Quantox akvizirao makedonski Devsy sa ciljem unapređenja softverskih rešenja

Nastojeći da konstantno širi i spaja IT i poslovna znanja kako bi kreirali softverska rešenja za klijente, Quantox je akvizirao makedonsku IT kompaniju Devsy.

Tim koji stoji iza kompanije Devsy kombinuje visoko kvalitetan dizajn sa najnovijim tehnologijama i metodologijama programiranja najbolje prakse. Tokom godina, razvili su dugoročne odnose sa svojim klijentima, gradeći sisteme koji su skalabilni, stabilni i proširivi, obezbeđujući funkcionalnost koja je orijentisana na korisnika.

Štaviše, kao eksperti za kvalitetan kod sa velikim znanjem iz web, mobilnog razvoja i kreativnog dizajna, ova IT kompanija je godinama poslovala na makedonskom IT tržištu i sada je vreme za sledeći korak.

Ilčo Bojčevski, generalni direktor kompanije Devsy, kaže da nije razmišljao o ovakvom daljem razvoju kompanije kada je ista bila na svojim počecima, ali da mu je ideja da zajedno sa kompanijom Quantox istraži i odgovori na zahteve globalnog tržišta – promenila mišljenje.

“Ovo je prilika da se pridružimo Quantox-u na putu rasta. Postati deo velike i internacionalne kompanije znači bolje beneficije, razvoj karijere, nove projekte i različite razvojne puteve za zaposlene, a sa druge strane i brže pružanje usluga za naše klijente”, izjavio je Bojčevski.

Širenje tima i saradnja sa novim kolegama, dodatno će pomoći kompaniji Quantox u procesu izgradnje softverskih rešenja za klijente širom sveta.

Još 50 IT profesionalaca postalo deo Quantox-a

Devsy i Quantox imaju sličnu kompanijsku kulturu, način poslovanja i usluge, temeljno istraživanje, najnovije tehnologije i pouzdanu isporuku. Nakon dva uspešna spajanja u Srbiji koja su osnažila tim ove kompanije, Devsy je treća kompanija koja se pridružila Quantox-u i prva koja je internacionalna. Tom prilikom, Filip Karaičić, izvršni direktor kompanije Quantox Technology izjavio je sledeće:

Obećali smo više akvizicija ove godine i tu smo – sa vizijom da izgradimo raznolik tim stručnjaka i odličnih kolega. Sa ovakvim pojačanjem svaki put još više proširujemo našu ekspertizu, stvarajući prostor za napredak obe strane. Prepoznajući potencijal i imajući ambiciozne planove za nova tržišta, srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu za još 50 profesionalaca u naš tim.

Integracija iskustva sa obe strane, uz uvide sa lokalnog tržišta, baca novo svetlo na budući razvoj kompanije i stvara nove perspektive u pogledu pružanja poslovnih usluga i svestranosti pristupa digitalnim izazovima. Bojčevski dodaje da s obzirom na to da je Devsy sada internacionalni igrač na IT tržištu, postoji prostor za suočavanje sa mnogo većim zahtevima i projektima, uz pruženje šireg spektra usluga klijentima.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Web 3.0

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.