Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Praćenjem razvoja, širenja poslovanja i rasta zaposlenih Telesigna u Srbiji, dovelo je do toga da menadžment Proximusa pokaže dodatno interesovanje za širenje poslovanja u Srbiji. Počelo je sve izgradnjom tima finansija, koji su razvojem jedinstvenog forkast modela pokazali da Srbija obiluje talentima, da i te kako možemo biti konkurentni i da kolege za određene pozicije koje ne mogu da se pronađu ili se teško pronalaze u Belgiji, budu uspešno zaposlene u Srbiji.

Prema rečima Nenada Vučinića, koji je generalni direktor Telesigna, ujedno zadužen i za razvoj Proximusa u Beogradu, ovo je samo početak, pa se nastavlja dalje sa razvijanjem. Kako Nenad kaže, development, finansije, customer operations i generalno back office je trenutno u fokusu, dok u ovom trenutku ima 60 zaposlenih, broj raste, a do kraja godine postoji cilj razvoja kancelarije na više od 100 zaposlenih.

Proximus, kao vodeći provajder telefonskih, internet, TV i ICT usluga u Belgiji radi na razvoju velikog broja sopstvenih proizvoda. Za te rastuće potrebe, neophodno je izgraditi brojne i stručne timove, za šta u našoj zemlji postoje odlične perspektive.

Sa Nenadom ali i sa Jelenom Nedeljković i Gojkom Radišićem koji su senior tehnički  regruteri u Proximusu, razgovarali smo o tome koje su sve tehničke pozicije otvorene u ovoj kompaniji, kako izgleda radna kultura, kao i na kojim tech rešenjima kompanija tačno radi.

Da li možete da nam kažete nešto više o vašim pozicijama i karijeri u Proximusu?

Nenad: Trenutno radim kao Project Manager, zadužen za dalji rast i razvoj Proximusa u Beogradu. Takođe, član sam i Nadzornog odbora Proximusa Srbije. Uključen sam od samog početka u razvoj i zapošljavanje prvih 28 zaposlenih. Zainteresovan sam i zalažem se za dalje širenje Proximusa u Srbiji, za otvaranje drugih odeljenja, jer istinski verujem da se u Srbiji mogu pronaći sjajni profesionalci koji svojim veštinama, znanjem mogu doprineti daljem rastu kompanije.

Jelena i Gojko: Jelena i ja smo na pozicijama Senior tehničkih regrutera u Proximusu od marta ove godine. Pored regrutacije i selekcije zaduženi smo i pokrivamo i Employer Branding. Ova pozicija nam je pružila izvanrednu priliku da se pridružimo Proximusovoj kancelariji u Beogradu nakon gotovo tri godine uspešnog rada u Telesignu. Naš zadatak je da angažujemo talente kako bismo podržali širenje kancelarije. Radimo na širenju različitih odeljenja, a poseban naglasak je na kreiranju inženjering timova.

Ova kompanija je zvanično otvorena u Srbiji prošle godine, kao Proximus d.o.o. Da li možete da nam kažete malo više detalja o tome?

Nenad: Tako je, od prošle godine Proximus Srbija posluje kao zasebna kompanija. Proximus je prisutan na tržištu Srbije preko svoje kompanije BICS od 2017. godine, a od 2021. i akvizicijom Telesigna. Upravo je to i glavni razlog za otvaranje predstavništva, odnosno pozitivno iskustvo koje imamo sa najuspešnijom ćerkom firmom, u pogledu ekspanzije na globalno tržište.

Proximus je u potrazi za kadrovima čije je pronalaženje u matičnoj zemlji postalo veoma izazovno, jer je Belgija izuzetno konkurentno tržište, te su veoma odlučni u svojim namerama da se prošire i to kao samostalna kompanija na našem tržištu. Ovim potezom, stvorene su mogućnosti za sve zaposlene u Proximus grupi, što naravno uključuje i zaposlene u Telesignu Beograd, za dalje poslovne karijerne prilike.

Planovi su veoma ambiciozni. Razmatra se ozbiljno širenje organizacije, a Srbija je samo jedna od zemalja koja je u konkurenciji. Verujemo da talentima kojima Srbija raspolaže, uspešnošću koju smo do sada pokazali u pronalaženju zaposlenih, a i u samom poslovanju dokazali da je u našoj zemlji moguće zadovoljiti neophodne potrebe za kvalitetnim kadrom.

Koje su to otvorene pozicije koje Proximus traži i šta tačno kandidati treba da ispunjavaju kako bi aplicirali za posao?

Jelena i Gojko: Planiramo proširenje timova u oblastima finansija i market development, ali je naš najveći fokus na developerima. Trenutno smo u potrazi za Fullstack i Java Developerima, mediorima i seniorima.

Naši Senior i Medior Fullstack Developeri rade na kreiranju novog webshopa kako bi se zadovoljile potrebe korisnika i kreiralo vodeće digitalno iskustvo, nezavisno od uređaja koje koriste. Pristup je potpuno agilan i nema legacy koda, što doprinosi tome da je takav posao izuzetno zanimljiv. Kolege koriste Angular, kao i Node.js i Javu. Pored navedenog tech stacka, voleli bismo kod kandidata da vidimo i iskustvo sa izgradnjom i održavanjem Java µservisa.

Takođe, započinjemo formiranje Java Developers tima gde zapošljavamo seniore i mediore koji će raditi na modernizaciji MyEnterprise aplikacije koju koriste veliki korporativni klijenti za upravljanje svojim pretplatama. Frontend deo aplikacije je kreiran korišćenjem Angulara, dok su mikroservisi napisani u Javi. Idealan kandidat ima iskustva u Javi i poseduje ekspertizu u razvijanju skalabilnih aplikacija visokih performansi.

Uz Java Developere za isti tim tražimo i Technical Product Analyste koji imaju dugogodišnje tehničko iskustvo sa Java ili NodeJS, Angular web razvojem. Osim toga, važno nam je i da efikasno funkcionišu u strukturiranom okruženju, pokazujući fleksibilnost i prilagodljivost pri promenama prioriteta i da naravno žele da se razvijaju u ovom smeru, gde neće imati toliko hands on iskustva na dnevnom nivou sa tehnologijama.

Zanima nas više detalja o tome kako i na koji način izgleda kompanijska kultura u Proximusu?

Jelena i Gojko: U Proximusu smo svi jedan tim koji radi za isti cilj, što se odražava kako na poslovne zadatke, tako i na sportske aktivnosti i druženja. Upravo odlična komunikacija, briga i poverenje u ljude oko nas, kao i pozitivna atmosfera izdvajaju Proximus. Kolege su uvek tu da pomognu i objasne ukoliko negde “zapneš”.

Inovacija nam je važna, te radimo sa novim tehnologijama i omogućavamo krosfunkcionalnu i internacionalnu saradnju sa kolegama iz Brisela čime podstičemo razvoj i rast svih nas. Ističemo i važnost različitosti, te nam je jako bitno da se osetiš dobrodošlo i prihvaćeno od prvog radnog dana. Takođe, podstičemo slobodu izražavanja ideja, briga, kao i razmenu povratnih informacija.

Na primer, Gojko i ja smo zajedno promenili tri tima, a i dalje imamo različite načine rada i samim tim i drugačije pristupe, što zapravo jača odnose u timu, povećava otvorenost i kreativnost, te dovodi do inovativnih rešenja, i gura nas da rastemo zajedno. Kako su prvi zaposleni u Proximus kancelariji u Beogradu zapravo do tog trenutka bili deo beogradske Telesign kancelarije, sa sobom su preneli i kulturu, te otuda sličnosti.

Deo Proximus grupe su BICS i Telesign. Da li možete da nam objasnite ovu povezanost i šta to tačno podrazumeva?

Nenad: Tako je, sve tri kompanije čine Proximus grupu, jednu veliku, internacionalnu kompaniju. Iako se broj zaposlenih razlikuje, mi smo jako dobro umreženi i uvek u toku sa dešavanjima. Zajedno organizujemo događaje, delimo isti prostor i povezujemo zaposlene. To otvara razne pozitivne mogućnosti za naše zaposlene, pogotovo u pogledu daljeg razvoja karijere i napredovanja.

Napredovanje u ovom slučaju nije samo u vertikali, nego i u horizontali, u okviru neke od kompanija članica grupe. Na ovaj način, zaposleni imaju priliku da steknu i razviju nove veštine i iskoriste za sebe neku od poslovnih mogućnosti, značajnu za dalji razvoj karijere.


Više o mogućnosti da postaneš deo Proximus tima, pogledaj na zvaničnom sajtu kompanije gde se nalazi više informacija o otvorenim pozicijama. 


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Tehnologija

Počelo je: AI generisanu Katy Perry ni rođena majka nije razlikovala od prave!

Pored regularne ekstravagancije, ovogodišnju Met Galu obeležile su 'deepfake' fotografije zvezda koje nisu bile prisutne. A, zašto je to opasno za budućnost informisanja, pročitajte u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.