Evo kako će izgledati prošireni ETF u Beogradu

Evo kako će izgledati prošireni ETF u Beogradu: Tri amfiteatra, kampus i podzemna garaža

Zavirite u javnu prezentaciju pobedničkog rešenja za proširenje Elektrotehničkog fakulteta i kampus tehničkih fakulteta u Beogradu.

Portal Gradnja.rs objavio je vest da je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za proširenje Elektrotehničkog fakulteta i kampus tehničkih fakulteta u Beogradu, osam meseci nakon proglašenja pobedničkog idejnog rešenja.

Nosilac izrade projekta je beogradska arhitektonska firma 4 MIND, dok su u timu bile arhitekte Ilja Mikitišin, Lazar Kuzmanov, Igor Mikitišin i Nemanja Dačić.

Bruto površina nove gradnje (podzemno i nadzemno) iznosi 34.347 m2, od čega na novu zgradu ETF sa paviljonom kod biblioteke otpada 27.773 m2, za nadogradnju fakulteta 4.834 m2 i za trafostanicu 1.740 kvadratnih metara.

Nivo (126, 50) je nivo prizemlja budućeg objekta i na tom nivou pored ulaznog hola, predviđen je prostor za amfiteatre (3 amfiteatra, svaki za 200 studenata), kongresnu/svečanu salu, kafe-kantinu, nastavnički klub, Računski centar ETF i računarske sale za nastavu. Pešački pristup ovoj etaži i novom objektu predviđen je iz pravca Ruzveltove ulice.

Na ovom nivou projektovan je i prizemni objekat koji se nalazi između Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” i Državnog arhiva Srbije. Ovaj deo objekta je namenjen zajedničkim sadržajima za čitav Univerzitetski kampus i u njemu se nalaze prostori za biblioteku sa čitaonicom, knjižarom, kopi centar i informacioni centar-medijateka.

Na drugom spratu su predviđeni Centar za naučno-istraživački rad i Inovacioni centar, kao i prostor za studentske organizacije i startap centar. Ova etaža najvećim delom predstavlja zeleni krov objekta po kojem će se moći slobodno kretati.

Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs

Grafički prikazi budućeg izgleda beogradskog ETF-a preuzeti su sa zvaničnog sajta nosioca projekta, arhitektonske firme 4Mind. 


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpski Constellation lansira AimFox – sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedInu

AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, regrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju 'jedan na jedan' komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Startapi i poslovanje

Payoneer istraživanje: Globalizacija je šansa za razvoj malih i srednjih preduzeća

Procenat očekivanog rasta prihoda malih i srednjh preduzeća ostvarenog od izvoza u Srbiji iznosi 12% u periodu od 2021. do 2023 - pokazuju rezultati istraživanja koja je sproveo Payoneer.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Propustili ste

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Intervju

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.

Kultura 2.0

Trudna Barbi i Ken Sugar Daddy – kako je Mattel forama na svoj račun prešao marketing igru?

Drugi deo svoje kolumne o filmu "Barbie" posvetila sam marketinškim strategijama kompanije Mattel koja je aktivno učestvovala u produkciji i realizaciji filma.