Evo kako će izgledati prošireni ETF u Beogradu

Evo kako će izgledati prošireni ETF u Beogradu: Tri amfiteatra, kampus i podzemna garaža

Zavirite u javnu prezentaciju pobedničkog rešenja za proširenje Elektrotehničkog fakulteta i kampus tehničkih fakulteta u Beogradu.

Portal Gradnja.rs objavio je vest da je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za proširenje Elektrotehničkog fakulteta i kampus tehničkih fakulteta u Beogradu, osam meseci nakon proglašenja pobedničkog idejnog rešenja.

Nosilac izrade projekta je beogradska arhitektonska firma 4 MIND, dok su u timu bile arhitekte Ilja Mikitišin, Lazar Kuzmanov, Igor Mikitišin i Nemanja Dačić.

Bruto površina nove gradnje (podzemno i nadzemno) iznosi 34.347 m2, od čega na novu zgradu ETF sa paviljonom kod biblioteke otpada 27.773 m2, za nadogradnju fakulteta 4.834 m2 i za trafostanicu 1.740 kvadratnih metara.

Nivo (126, 50) je nivo prizemlja budućeg objekta i na tom nivou pored ulaznog hola, predviđen je prostor za amfiteatre (3 amfiteatra, svaki za 200 studenata), kongresnu/svečanu salu, kafe-kantinu, nastavnički klub, Računski centar ETF i računarske sale za nastavu. Pešački pristup ovoj etaži i novom objektu predviđen je iz pravca Ruzveltove ulice.

Na ovom nivou projektovan je i prizemni objekat koji se nalazi između Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” i Državnog arhiva Srbije. Ovaj deo objekta je namenjen zajedničkim sadržajima za čitav Univerzitetski kampus i u njemu se nalaze prostori za biblioteku sa čitaonicom, knjižarom, kopi centar i informacioni centar-medijateka.

Na drugom spratu su predviđeni Centar za naučno-istraživački rad i Inovacioni centar, kao i prostor za studentske organizacije i startap centar. Ova etaža najvećim delom predstavlja zeleni krov objekta po kojem će se moći slobodno kretati.

Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs

Grafički prikazi budućeg izgleda beogradskog ETF-a preuzeti su sa zvaničnog sajta nosioca projekta, arhitektonske firme 4Mind. 


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Tehnologija

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.