Evo kako će izgledati prošireni ETF u Beogradu

Evo kako će izgledati prošireni ETF u Beogradu: Tri amfiteatra, kampus i podzemna garaža

Zavirite u javnu prezentaciju pobedničkog rešenja za proširenje Elektrotehničkog fakulteta i kampus tehničkih fakulteta u Beogradu.

Portal Gradnja.rs objavio je vest da je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za proširenje Elektrotehničkog fakulteta i kampus tehničkih fakulteta u Beogradu, osam meseci nakon proglašenja pobedničkog idejnog rešenja.

Nosilac izrade projekta je beogradska arhitektonska firma 4 MIND, dok su u timu bile arhitekte Ilja Mikitišin, Lazar Kuzmanov, Igor Mikitišin i Nemanja Dačić.

Bruto površina nove gradnje (podzemno i nadzemno) iznosi 34.347 m2, od čega na novu zgradu ETF sa paviljonom kod biblioteke otpada 27.773 m2, za nadogradnju fakulteta 4.834 m2 i za trafostanicu 1.740 kvadratnih metara.

Nivo (126, 50) je nivo prizemlja budućeg objekta i na tom nivou pored ulaznog hola, predviđen je prostor za amfiteatre (3 amfiteatra, svaki za 200 studenata), kongresnu/svečanu salu, kafe-kantinu, nastavnički klub, Računski centar ETF i računarske sale za nastavu. Pešački pristup ovoj etaži i novom objektu predviđen je iz pravca Ruzveltove ulice.

Na ovom nivou projektovan je i prizemni objekat koji se nalazi između Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” i Državnog arhiva Srbije. Ovaj deo objekta je namenjen zajedničkim sadržajima za čitav Univerzitetski kampus i u njemu se nalaze prostori za biblioteku sa čitaonicom, knjižarom, kopi centar i informacioni centar-medijateka.

Na drugom spratu su predviđeni Centar za naučno-istraživački rad i Inovacioni centar, kao i prostor za studentske organizacije i startap centar. Ova etaža najvećim delom predstavlja zeleni krov objekta po kojem će se moći slobodno kretati.

Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs
Izvor: 4Mind.rs

Grafički prikazi budućeg izgleda beogradskog ETF-a preuzeti su sa zvaničnog sajta nosioca projekta, arhitektonske firme 4Mind. 


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Novost

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.