Sajt Polovniautomobili.com testira virtuelni prikaz vozila

Sajt Polovniautomobili.com testira virtuelni prikaz vozila za još veći kvalitet oglašavanja

Jedan od najpopularnijih sajtova za pretragu korišćenih vozila, Polovniautomobili.com koji je vlasništvu Infostuda, uskoro dobija opciju virtuelnog prikaza enterijera vozila, radi podizanja nivoa korisničkog iskustva i unapređenog procesa oglašavanja. Nova funkcija je za sada u fazi testiranja, te se očekuje da bude zvanično dostupna u predstojećem periodu.

polovni-automobili

S obzirom na pažljivo osluškivanje želja, kritika i predloga korisnika, tim koji stoji iza pomenutog sajta, odlučio je da započne sa testiranjem još jedne nove usluge koja će poboljšati kvalitet oglašavanja vozila. U pitanju je pregled unutrašnjosti vozila u formatu od 360 stepeni, a na ovaj način, korisnicima je omogućeno da enterijer automobila pogledaju detaljno, kao da sede u njemu i da putem funkcije uvećanja slike pregledaju i najsitnije detalje.

Ovakav 3D prikaz korisnicima bi trebao da uštedi vreme i osetno pomogne pri izboru budućeg ljubimca na četiri točka, jer u odnosu na standardne oglase pruža znatno detaljniji uvid u stanje vozila. Ovaj benefit je obostran, kako za one koji žele da kupe, tako i za one koji žele da prodaju svoj automobil.

Kako bi nešto više saznali o novoj funkciji, kontaktirali samo Matiju Dagovića, zaduženog za odnose s javnošću pri ovom sajtu, koji nam je tom prilikom izjavio:

Tokom testiranja nismo koristili interne resurse, već je angažovan eksterni saradnik, a vodili smo se MVP (minimalno održiv proizvod) principima. Za snimanje se koristi DSLR kamera sa fisheye objektivom postavljena na mini stativ. Tokom snimka se uz pomoć posebnog softvera snima više fotografija koje se spajaju kako bi se kreirao virtuelni prikaz unutrašnjosti vozila. Ceo sistem se lako instalira i prilagođava svakom vozilu.

Reakcije korisnika pozitivne

Dagović između ostalog dodaje kako je ceo tim u fazi testiranja sarađivao sa test grupom klijenata koji im često pomažu pri ovakvim istraživanjima efekata potencijalno novih usluga na ovom popularnom sajtu. Što se tiče reakcija korisnika, one su za sada izrazito pozitivne što se najpre odražava u komentarima na društvenim mrežama, ističe Matija.

“Uvek razmišljamo o inovacijama i usmereni smo ka unapređenju kroz uvođenje dodatnih funkcija na našem sajtu. Ovakva funkcionalnost je nešto novo i moderno i mi pre svega želimo da ispitamo u kojoj meri je naše tržište spremno za to” ocenio je on na kraju. Nakon završenog testiranja, očekuje se da pregled od 360 stepeni enterijera vozila uskoro bude i zvanično pušten na sajtu za sve korisnike.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.