Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot 'blockchain' ekosistem

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Za sve entuzijaste blockchain tehnologije, stručnjake, programere, istraživače i one koji žele da se upuste u istraživanje decentralizovanih ekosistema, prvi Polkadot Day koji se organizuje u Srbiji, predstavlja događaj koji se ne sme propustiti.

Po prvi put u Srbiji na jednom mestu okupiće se vodeći stručnjaci iz oblasti Polkadot blockchain ekosistema, a na samoj konferenciji govoriće Stefan Šopić (VP of Engineering, Parity), Aleksandar Dimitrijević (MVP Workshop), Danijel Radulović (Lead engineer, Ceres Blockchain Solutions), Nino Kutnjak i Domen Uršić (Apillon), Beno van Gansen (Polkabiome), Urban Osvald i Zsofi Major (Parity) kao i Branimir Rakić (Origin Trails).

Konferencija će pokriti ključne teme koje su od suštinskog značaja za razumevanje i primenu Polkadot blockchain tehnologije, među kojima su i Polkadot planovi razvoja za 2023. godinu, uvod u razvoj na Substrate tehnologiji, alate za razvoj pametnih ugovora, o infrastrukturi potrebnoj za razvoj veštačke inteligencije na decentralizovanoj infrastrukturi, kao i kreiranje i razvoj community-a na Polkadot.

Prilika da pokrenete vlastiti Polkadot blockchain projekat

Polkadot Day predstavlja odličnu priliku da se upoznate sa najnovijim trendovima u Polkadot blockchain tehnologiji, razumete njene potencijale i izazove i saznate kako ova tehnologija može da transformiše različite industrije. Uz to, moći ćete da se povežete sa drugima u Polkadot blockchain zajednici, razmenite ideje, steknete nova znanja, i možda čak i pokrenete svoj Polkadot blockchain projekat ili se pridružite postojećima

Bez obzira na vaš nivo predznanja, predavanja su prilagođena tako da svakome donesu novo znanje i iskustvo, kako bi vam pružila jasnu sliku o budućnosti blockchain tehnologije i njenoj primeni unutar Polkadot ekosistema. Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je potrebna registracija.

Događaj će se održati na Fakultetu Organizacionih Nauka, u ponedeljak, 5. juna 2023. godine sa početkom u 11 časova, a za više informacija o govornicima, registraciji i temama koje će biti pokrivene, posetite zvanični sajt konferencije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Internet marketing

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.