Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot 'blockchain' ekosistem

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Za sve entuzijaste blockchain tehnologije, stručnjake, programere, istraživače i one koji žele da se upuste u istraživanje decentralizovanih ekosistema, prvi Polkadot Day koji se organizuje u Srbiji, predstavlja događaj koji se ne sme propustiti.

Po prvi put u Srbiji na jednom mestu okupiće se vodeći stručnjaci iz oblasti Polkadot blockchain ekosistema, a na samoj konferenciji govoriće Stefan Šopić (VP of Engineering, Parity), Aleksandar Dimitrijević (MVP Workshop), Danijel Radulović (Lead engineer, Ceres Blockchain Solutions), Nino Kutnjak i Domen Uršić (Apillon), Beno van Gansen (Polkabiome), Urban Osvald i Zsofi Major (Parity) kao i Branimir Rakić (Origin Trails).

Konferencija će pokriti ključne teme koje su od suštinskog značaja za razumevanje i primenu Polkadot blockchain tehnologije, među kojima su i Polkadot planovi razvoja za 2023. godinu, uvod u razvoj na Substrate tehnologiji, alate za razvoj pametnih ugovora, o infrastrukturi potrebnoj za razvoj veštačke inteligencije na decentralizovanoj infrastrukturi, kao i kreiranje i razvoj community-a na Polkadot.

Prilika da pokrenete vlastiti Polkadot blockchain projekat

Polkadot Day predstavlja odličnu priliku da se upoznate sa najnovijim trendovima u Polkadot blockchain tehnologiji, razumete njene potencijale i izazove i saznate kako ova tehnologija može da transformiše različite industrije. Uz to, moći ćete da se povežete sa drugima u Polkadot blockchain zajednici, razmenite ideje, steknete nova znanja, i možda čak i pokrenete svoj Polkadot blockchain projekat ili se pridružite postojećima

Bez obzira na vaš nivo predznanja, predavanja su prilagođena tako da svakome donesu novo znanje i iskustvo, kako bi vam pružila jasnu sliku o budućnosti blockchain tehnologije i njenoj primeni unutar Polkadot ekosistema. Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je potrebna registracija.

Događaj će se održati na Fakultetu Organizacionih Nauka, u ponedeljak, 5. juna 2023. godine sa početkom u 11 časova, a za više informacija o govornicima, registraciji i temama koje će biti pokrivene, posetite zvanični sajt konferencije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Novost

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Intervju

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.