Srpsko-portugalski Polimind pokrenuo Indiegogo kampanju za 3D figure

Srpsko-portugalski Polimind pokrenuo Indiegogo kampanju za 3D figure od papira

Prostor u kojem provodimo vreme dosta govori o nama, a umetničko-kreativni projekt po imenu Polimind želi da obogati naše zidove kreativnim 3D modelima od papira koji se lako sklapaju. Ovaj mladi tim na čelu sa Dušanom Cvetkovićem i Andreiom Kabanas pokrenuo je Indiegogo kampanju kojom nastoji da obezbedi sredstva za dalji razvoj proizvoda i novih modela.

polimind_main
Arhitekte po profesiji, Andreia Kabanas i Dušan Cvetković pokrenuli su Polimind u Lisabonu.

Ukoliko ste i vi ostali oduševljeni 3D modelima od papira koji krase zidove popularnih profila na Instagramu i Pinterestu, sada možete naručiti i vaš model: zmajevu glavu, mapu sveta, leptir mašnu, pticu, sovu, vanzemaljca i Kip Slobode. Pomenuti modeli delo su umetničko-kreativnog projekta Polimind na čelu sa arhitektama Dušanom Cvetkovićem i Andreiom Kabanas.

Kako otkrivaju u razgovoru za Netokraciju, stras za arhitekturom i ljubav prema konceptualnoj umetnosti rezultovali su stvaranju vizije o transofrmaciji enterijera širom sveta pomoću DYI (uradi sam) papirnih modela – nešto kasnije i kompanijom Polimind koja je upravo lansirala crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo. Cilj kampanje jeste da se obezbede sredstva za dalji razvoj novih modela:

Moja devojka i ja smo srpsko-portugalski tandem sa velikom misijom da promenimo način na koji se uređuju domovi širom sveta! Oboje smo arhitekte i pre nekih šest meseci smo odlučili da uđemo u preduzetničke vode sa ovom kreativnom idejom. U decembru smo se pojavli na Internetu sa našim idejama kada smo hteli da opipamo mogućnosti na tržištu papirnih modela tj. dekoracije. Do sada smo sakupili preko 6.000 fanova na našoj Instagram stranici.

Malo dobre volje i slobodnog vremena

Dušan kaže da su on i Andreia lično dizajnirali sve modele koji se nalaze u ponudi, dok se jedinstveni predmeti mogu sklapati u različitim veličinama prema dizajnu i funkciji – uz veliki izbor boja. Sami modeli napravljeni su od visoko-kvalitetnog papira (240 – 300 gr) i predstavljaju savršen poklon za sve zaljubljenike u DIY, napominje on.

polimind_2
Unapred isečeni delovi i kompletan materijal, rezultovaće neverovatnim kreacijama na vašem zidu – za jedno slobodno popodne. Polimind

Na pitanje kako tačno izgleda proces sklapanja, Cvetković dodaje da je on veoma jednostavan i intuitivan. Svi modeli dolaze u pakovanju koji sadrži već isečene i optimizovane delove, spremne za sklapanje. Nije potrebno koristiti bilo kakve kompleksne alate za rad sa papirom niti je potreban lepak – ovo je ujedno i jedan od glavnih razloga koji ceo proces čini znatno lakšim i pedantnijim, sa zagarantovanim uspehom.

Polimind modele možete poručiti po promotivnim cenama čime ćete podržati Indiegogo kampanju ovog mladog tima.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Karijere

Koliko zarađuju programeri u Srbiji? Odgovor nam daje nova anketa o platama u IT industriji

Objavljeni su rezultati Fishingbooker ankete o platama za 2023. godinu, koji obuhvataju sedam sektora IT industrije. Više o rezultatima ankete, pročitajte u narednom tekstu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.