PODIM 2017. u Mariboru poziva srpske startape na ‘pitching’ takmičenje

PODIM 2017. u Mariboru poziva srpske startape na ‘pitching’ takmičenje

Deveta po redu PODIM 2017. konferencija održaće se ove godine u Mariboru 10. i 11. maja. Kao i prethodnih godina, ovaj dvodnevni događaj dolazi sa ciljem deljanja znanja, iskustva i pozitivne preduzetničke energije, dok je fokus u velikoj meri stavljen na startap kompanije iz regiona - čiji će članovi imati priliku da predstave svoje projekte investitorima i tako se izbore za put u Silicijumsku dolinu.

podim-konferencija

Struktura predstojeće konferencije se zasniva na nekoliko događaja, među kojima su keynote predavanja iskusnih stručnjaka, zatim panel diskusije, radionice, deo za predstavljanje startapa “PODIM Challenge”, kao i  1 na 1 razgovori – a sve sa jedinstvenim ciljem da se ohrabre mladi preduzetnici koji stoje iza određenih startapa, uz pomoć motivacionih predavanja, konsultacijama sa stručnjacima i drugo.

Kada je reč o keynote predavačima, do sada je svoje prisustvo potvrdio veliki broj inostranih stručnjaka, iz različitih kompanija i investicionih fondova, a samo neki od njih su: Čak Goldman (Sky Venture Group), Sunil Šarma (Extreme Venture partners), Matijas Hilpert (MH2 Capital), Enis Huli (500 Startup Istanbul), Heter Konkoran (Kickstarter) i mnogi drugi – koji će svojim predavanjima približiti svoja iskustva i znanja mladim preduzenticima.

Spremne nagrade za najbolje

Sa druge strane, predstavnici early-stage startapa iz regiona koji su u potrazi za investitorima i strateškim partnerstvima, dobiće priliku da putem posebnog dela konferencije – “PODIM Challenge”, predstave svoje projekte investitorima i stručnom žiriju. Najbolji će osvojiti jednonedeljni put u Silicijumsku dolinu, kao i networking program, dok pravo na učešće imaju startapi koji do sada nisu osigurali veće investicije.

Iz organizacije napominju da su obezbedili 20 besplatnih ulaznica na konferenciju za startape u regionu Dunava, među kojima se nalazi i Srbija, dok je rok za popunu prijava 31. mart. Više informacija o događaju, kompletnu agendu kao i spisak predavača možete pronaći na zvaničnom sajtu PODIM 2017. konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Novost

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Karijere

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.