PODIM 2017. u Mariboru poziva srpske startape na ‘pitching’ takmičenje

PODIM 2017. u Mariboru poziva srpske startape na ‘pitching’ takmičenje

Deveta po redu PODIM 2017. konferencija održaće se ove godine u Mariboru 10. i 11. maja. Kao i prethodnih godina, ovaj dvodnevni događaj dolazi sa ciljem deljanja znanja, iskustva i pozitivne preduzetničke energije, dok je fokus u velikoj meri stavljen na startap kompanije iz regiona - čiji će članovi imati priliku da predstave svoje projekte investitorima i tako se izbore za put u Silicijumsku dolinu.

podim-konferencija

Struktura predstojeće konferencije se zasniva na nekoliko događaja, među kojima su keynote predavanja iskusnih stručnjaka, zatim panel diskusije, radionice, deo za predstavljanje startapa „PODIM Challenge“, kao i  1 na 1 razgovori – a sve sa jedinstvenim ciljem da se ohrabre mladi preduzetnici koji stoje iza određenih startapa, uz pomoć motivacionih predavanja, konsultacijama sa stručnjacima i drugo.

Kada je reč o keynote predavačima, do sada je svoje prisustvo potvrdio veliki broj inostranih stručnjaka, iz različitih kompanija i investicionih fondova, a samo neki od njih su: Čak Goldman (Sky Venture Group), Sunil Šarma (Extreme Venture partners), Matijas Hilpert (MH2 Capital), Enis Huli (500 Startup Istanbul), Heter Konkoran (Kickstarter) i mnogi drugi – koji će svojim predavanjima približiti svoja iskustva i znanja mladim preduzenticima.

Spremne nagrade za najbolje

Sa druge strane, predstavnici early-stage startapa iz regiona koji su u potrazi za investitorima i strateškim partnerstvima, dobiće priliku da putem posebnog dela konferencije – „PODIM Challenge“, predstave svoje projekte investitorima i stručnom žiriju. Najbolji će osvojiti jednonedeljni put u Silicijumsku dolinu, kao i networking program, dok pravo na učešće imaju startapi koji do sada nisu osigurali veće investicije.

Iz organizacije napominju da su obezbedili 20 besplatnih ulaznica na konferenciju za startape u regionu Dunava, među kojima se nalazi i Srbija, dok je rok za popunu prijava 31. mart. Više informacija o događaju, kompletnu agendu kao i spisak predavača možete pronaći na zvaničnom sajtu PODIM 2017. konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.