Sounder.fm osigurao novu investiciju od $2.15 miliona

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Američko-srpska podcast platforma Sounder.fm osigurala novu investiciju od $2.15 miliona

Nakon prošlogodišnje investicije od 1,8 miliona dolara, ova platforma za hostovanje i laku pretragu podcasta, audio knjiga i newscasta, prikupila je još 2,15 miliona dolara.

Goran Krgović, Den Dauerti i Kal Amin (bivši COO kompanije Spotify), osnivači Sounder.fm platforme, osigurali su novu investiciju koju je predvodio Ulu Ventures, a pridružili su se i novi i stari investitori, uključujući i Newark Venture Partners and Xoogler.co (zajednica bivših i sadašnjih zaposlenih u kompaniji Google), kao i pojedinačni investitori.

Sa ovom investicijom kompanija planira da dalje unapredi sopstvenu tehnologiju pretraživanja audio sadržaja i pretvaranja govora u tekst, kao i da uspostavi novi istraživački i razvojni centar u Njujorku.

Sounder.fm je od sada zvanično u fazi rasta

Krgović je ekskluzivno za Netokraciju naveo da im je prethodni period, kao i svima, bio izazovan zbog pandemije, ali da su se uspešno prilagodili novoj situaciji i radu od kuće, a u međuvremenu su se i poslovno reorganizovali:

Taj period je doneo i dosta tehničkih noviteta, od svih bih izdvojio i najbitniji – sistem za dinamičku monetizaciju podcast epizoda – odnosno, plastično rečeno, dinamičko ubacivanje oglasa u audio fajlove distribuirane na svim platformama pušten krajem 2020. godine.

Pored toga, značajno smo unapredili i kvalitet automatske transkripcije i na kraju poboljšali korišćenje same platforme.

Goran dodaje i da se u prethodnom periodu nisu fokusirali na rast tima, ali da u ovom trenutku rade upravo na tome – tragaju za novim članovima ne samo novosadskog već i globalnog tima. “Za sada, tražimo pojačanje u vidu četiri nova zaposlena, dok u drugoj polovini ove godine očekujemo da ovdašnji tim poraste za još toliko ljudi. Moram da pohvalim saradnju sa domaćom platformom Joberty.rs koja nam pomaže u tom procesu. Mislim da je jako bitno da domaći startapi međusobno sarađuju”, dodaje Goran.

Za kraj, on nam je otkrio i kakvi su im planovi za dalji razvoj i istakao je da se Sounder sada i zvanično nalazi u growth fazi. “U skladu sa tim dobijena sredstva će se koristiti za dalji razvoj tehnologija, povećanje udela na tržištu, brend marketing, rast tima i svega onog što utiče na poboljšanje kvaliteta i broja usluga koje želimo da pružimo sadašnjim, kao i potencijalnim korisnicima platforme”, zaključuje on.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Sponzorisano

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.