Sounder.fm osigurao novu investiciju od $2.15 miliona

Američko-srpska podcast platforma Sounder.fm osigurala novu investiciju od $2.15 miliona

Nakon prošlogodišnje investicije od 1,8 miliona dolara, ova platforma za hostovanje i laku pretragu podcasta, audio knjiga i newscasta, prikupila je još 2,15 miliona dolara.

Goran Krgović, Den Dauerti i Kal Amin (bivši COO kompanije Spotify), osnivači Sounder.fm platforme, osigurali su novu investiciju koju je predvodio Ulu Ventures, a pridružili su se i novi i stari investitori, uključujući i Newark Venture Partners and Xoogler.co (zajednica bivših i sadašnjih zaposlenih u kompaniji Google), kao i pojedinačni investitori.

Sa ovom investicijom kompanija planira da dalje unapredi sopstvenu tehnologiju pretraživanja audio sadržaja i pretvaranja govora u tekst, kao i da uspostavi novi istraživački i razvojni centar u Njujorku.

Sounder.fm je od sada zvanično u fazi rasta

Krgović je ekskluzivno za Netokraciju naveo da im je prethodni period, kao i svima, bio izazovan zbog pandemije, ali da su se uspešno prilagodili novoj situaciji i radu od kuće, a u međuvremenu su se i poslovno reorganizovali:

Taj period je doneo i dosta tehničkih noviteta, od svih bih izdvojio i najbitniji – sistem za dinamičku monetizaciju podcast epizoda – odnosno, plastično rečeno, dinamičko ubacivanje oglasa u audio fajlove distribuirane na svim platformama pušten krajem 2020. godine.

Pored toga, značajno smo unapredili i kvalitet automatske transkripcije i na kraju poboljšali korišćenje same platforme.

Goran dodaje i da se u prethodnom periodu nisu fokusirali na rast tima, ali da u ovom trenutku rade upravo na tome – tragaju za novim članovima ne samo novosadskog već i globalnog tima. “Za sada, tražimo pojačanje u vidu četiri nova zaposlena, dok u drugoj polovini ove godine očekujemo da ovdašnji tim poraste za još toliko ljudi. Moram da pohvalim saradnju sa domaćom platformom Joberty.rs koja nam pomaže u tom procesu. Mislim da je jako bitno da domaći startapi međusobno sarađuju”, dodaje Goran.

Za kraj, on nam je otkrio i kakvi su im planovi za dalji razvoj i istakao je da se Sounder sada i zvanično nalazi u growth fazi. “U skladu sa tim dobijena sredstva će se koristiti za dalji razvoj tehnologija, povećanje udela na tržištu, brend marketing, rast tima i svega onog što utiče na poboljšanje kvaliteta i broja usluga koje želimo da pružimo sadašnjim, kao i potencijalnim korisnicima platforme”, zaključuje on.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.