Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Ono što će playBLOCKS imati za cilj jeste dodatno osnaživanje vodeće poziciju Playstudios-a u kategoriji video igara koje nude realne nagrade svojim igračima. Korišćenjem blokchain tehnologije i novih ekonomskih modela, kompanija će pružiti zanimljivija i interaktivnija iskustva igračima, obezbediće nove mogućnosti playAWARDS partnerima, ali će i ponuditi sigurnije tržište za povezivanje igrača i partnera koji obezbeđuju nagrade.

Ovom prilikom, Playstudios je takođe najavio svoju nameru da investira u inovativne kompanije koje oblikuju budućnost video igara sa realnim nagradama za igrače. Studio svoje planove naziva Future Fund, kroz koji se očekuju ulaganja do 10 miliona dolara, uključujući i ranije investicije u Forte i The Kryptomon Company. Tom prilikom oglasio se i Endrju Paskal, osnivač i CEO kompanije Playstudios, koji je dodao sledeće:

Sve ove strateške inicijative su fokusirane na potpuno ostvarivanje naše vizije za playAWARDS platformu i rewarded play model, i cilj im je da učvrste našu vodeću poziciju u gejmingu današnjice kao ekosistema koji donosi najbogatije i najveće nagrade.

Ove investicije nam pomažu da unapredimo dokazano rewarded play gejming iskustvo kako bismo našim igračima omogućili više načina da osvoje nagrade, a partnerima veću prisutnost u zajednici igrača – i sve to na bezbedan i pouzdan način koji osigurava da našim igračima pružamo što veću, merljiviju i istinsku vrednost.

Veliki potencijal za playAWARDS platformu

Novo odeljenje studija pod nazivom playBLOCKS je nastalo akvizicijom kompanije WonderBlocks, blokchain platforme lojalnosti namenjene gejming industriji, kao i partnerstvom sa Forte i drugim strateškim investicijima u inovativne kompanije koje se nalaze na raskršću gejminga i blokchain-a.

Na čelu WonderBlocks-a se nalazi Linda Lee, alumni playSTUDIOS-a, koja se sada vraća u redove kompanije sa misijom da ubrza izgradnju najvećeg i najinovativnijeg ekosistema video igara pokrenutog sa platformom playAWARDS. Nove promene i ambiciozne planove prokomentarisao je Nikola Mitić, generalni menadžer kompanije Playstudios Europe:

Imamo viziju o mogućnostima transformacije blockchain igara, i investicije Future Fund- a će osigurati da te mogućnosti iskoristimo na najbolji mogući način. Blockchain stvara ogromne nove, kreativne i ekonomske vidike. Ova infrastruktura nam omogućava da efikasno integrišemo tehnologije i kreiramo player-first iskustva koja su specifična za token ekonomije i menadžment digitalne imovine.

Podsetimo, playAWARDS je platforma koja omogućava igračima Playstudios igara da kroz program lojalnosti steknu poene koje mogu zameniti u realnom životu, obezbeđene od preko 275 partnera u oblasti zabave, turizma, ugostiteljstva, maloprodaje, i slično.

U ovom trenutku, Playstudios portfolio igara obuhvata popularne naslove kao što su Tetris®, POP! Slots, myVEGAS Slots, myVEGAS Blackjack, myKONAMI Slots, myVEGAS Bingo, i MGM Slots Live. Kompanija je proglašena za “Top Developer” od strane “App Annie”, lidera u analitici aplikacija u industriji video igara.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.