Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Ono što će playBLOCKS imati za cilj jeste dodatno osnaživanje vodeće poziciju Playstudios-a u kategoriji video igara koje nude realne nagrade svojim igračima. Korišćenjem blokchain tehnologije i novih ekonomskih modela, kompanija će pružiti zanimljivija i interaktivnija iskustva igračima, obezbediće nove mogućnosti playAWARDS partnerima, ali će i ponuditi sigurnije tržište za povezivanje igrača i partnera koji obezbeđuju nagrade.

Ovom prilikom, Playstudios je takođe najavio svoju nameru da investira u inovativne kompanije koje oblikuju budućnost video igara sa realnim nagradama za igrače. Studio svoje planove naziva Future Fund, kroz koji se očekuju ulaganja do 10 miliona dolara, uključujući i ranije investicije u Forte i The Kryptomon Company. Tom prilikom oglasio se i Endrju Paskal, osnivač i CEO kompanije Playstudios, koji je dodao sledeće:

Sve ove strateške inicijative su fokusirane na potpuno ostvarivanje naše vizije za playAWARDS platformu i rewarded play model, i cilj im je da učvrste našu vodeću poziciju u gejmingu današnjice kao ekosistema koji donosi najbogatije i najveće nagrade.

Ove investicije nam pomažu da unapredimo dokazano rewarded play gejming iskustvo kako bismo našim igračima omogućili više načina da osvoje nagrade, a partnerima veću prisutnost u zajednici igrača – i sve to na bezbedan i pouzdan način koji osigurava da našim igračima pružamo što veću, merljiviju i istinsku vrednost.

Veliki potencijal za playAWARDS platformu

Novo odeljenje studija pod nazivom playBLOCKS je nastalo akvizicijom kompanije WonderBlocks, blokchain platforme lojalnosti namenjene gejming industriji, kao i partnerstvom sa Forte i drugim strateškim investicijima u inovativne kompanije koje se nalaze na raskršću gejminga i blokchain-a.

Na čelu WonderBlocks-a se nalazi Linda Lee, alumni playSTUDIOS-a, koja se sada vraća u redove kompanije sa misijom da ubrza izgradnju najvećeg i najinovativnijeg ekosistema video igara pokrenutog sa platformom playAWARDS. Nove promene i ambiciozne planove prokomentarisao je Nikola Mitić, generalni menadžer kompanije Playstudios Europe:

Imamo viziju o mogućnostima transformacije blockchain igara, i investicije Future Fund- a će osigurati da te mogućnosti iskoristimo na najbolji mogući način. Blockchain stvara ogromne nove, kreativne i ekonomske vidike. Ova infrastruktura nam omogućava da efikasno integrišemo tehnologije i kreiramo player-first iskustva koja su specifična za token ekonomije i menadžment digitalne imovine.

Podsetimo, playAWARDS je platforma koja omogućava igračima Playstudios igara da kroz program lojalnosti steknu poene koje mogu zameniti u realnom životu, obezbeđene od preko 275 partnera u oblasti zabave, turizma, ugostiteljstva, maloprodaje, i slično.

U ovom trenutku, Playstudios portfolio igara obuhvata popularne naslove kao što su Tetris®, POP! Slots, myVEGAS Slots, myVEGAS Blackjack, myKONAMI Slots, myVEGAS Bingo, i MGM Slots Live. Kompanija je proglašena za “Top Developer” od strane “App Annie”, lidera u analitici aplikacija u industriji video igara.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.