Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Ono što će playBLOCKS imati za cilj jeste dodatno osnaživanje vodeće poziciju Playstudios-a u kategoriji video igara koje nude realne nagrade svojim igračima. Korišćenjem blokchain tehnologije i novih ekonomskih modela, kompanija će pružiti zanimljivija i interaktivnija iskustva igračima, obezbediće nove mogućnosti playAWARDS partnerima, ali će i ponuditi sigurnije tržište za povezivanje igrača i partnera koji obezbeđuju nagrade.

Ovom prilikom, Playstudios je takođe najavio svoju nameru da investira u inovativne kompanije koje oblikuju budućnost video igara sa realnim nagradama za igrače. Studio svoje planove naziva Future Fund, kroz koji se očekuju ulaganja do 10 miliona dolara, uključujući i ranije investicije u Forte i The Kryptomon Company. Tom prilikom oglasio se i Endrju Paskal, osnivač i CEO kompanije Playstudios, koji je dodao sledeće:

Sve ove strateške inicijative su fokusirane na potpuno ostvarivanje naše vizije za playAWARDS platformu i rewarded play model, i cilj im je da učvrste našu vodeću poziciju u gejmingu današnjice kao ekosistema koji donosi najbogatije i najveće nagrade.

Ove investicije nam pomažu da unapredimo dokazano rewarded play gejming iskustvo kako bismo našim igračima omogućili više načina da osvoje nagrade, a partnerima veću prisutnost u zajednici igrača – i sve to na bezbedan i pouzdan način koji osigurava da našim igračima pružamo što veću, merljiviju i istinsku vrednost.

Veliki potencijal za playAWARDS platformu

Novo odeljenje studija pod nazivom playBLOCKS je nastalo akvizicijom kompanije WonderBlocks, blokchain platforme lojalnosti namenjene gejming industriji, kao i partnerstvom sa Forte i drugim strateškim investicijima u inovativne kompanije koje se nalaze na raskršću gejminga i blokchain-a.

Na čelu WonderBlocks-a se nalazi Linda Lee, alumni playSTUDIOS-a, koja se sada vraća u redove kompanije sa misijom da ubrza izgradnju najvećeg i najinovativnijeg ekosistema video igara pokrenutog sa platformom playAWARDS. Nove promene i ambiciozne planove prokomentarisao je Nikola Mitić, generalni menadžer kompanije Playstudios Europe:

Imamo viziju o mogućnostima transformacije blockchain igara, i investicije Future Fund- a će osigurati da te mogućnosti iskoristimo na najbolji mogući način. Blockchain stvara ogromne nove, kreativne i ekonomske vidike. Ova infrastruktura nam omogućava da efikasno integrišemo tehnologije i kreiramo player-first iskustva koja su specifična za token ekonomije i menadžment digitalne imovine.

Podsetimo, playAWARDS je platforma koja omogućava igračima Playstudios igara da kroz program lojalnosti steknu poene koje mogu zameniti u realnom životu, obezbeđene od preko 275 partnera u oblasti zabave, turizma, ugostiteljstva, maloprodaje, i slično.

U ovom trenutku, Playstudios portfolio igara obuhvata popularne naslove kao što su Tetris®, POP! Slots, myVEGAS Slots, myVEGAS Blackjack, myKONAMI Slots, myVEGAS Bingo, i MGM Slots Live. Kompanija je proglašena za “Top Developer” od strane “App Annie”, lidera u analitici aplikacija u industriji video igara.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Startapi i poslovanje

Srpski NOVELIC prodao 54% udela indijskoj kompaniji Sona za 40,5 miliona evra

Indijska kompanija Sona Comstar potvrdila je kupovinu 54% udela u kapitalu za €40,5 miliona srpske kompanije Novelic, osnovane 2012. godine. Ova domaća kompanija razvija radarske senzore bazirane na milimetarskim talasima za auto, IoT i robotsku industriju.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Povratak DaFED-a (Danilo Novaković i Stanislava Stojanović Novoselac)

U 128. epizodi Office Talks podkasta imali smo priliku da ugostimo Danila Novakovića i Stanislavu Stojanović Novoselac, osnivače i idejne tvorce DaFED meetupa namenjenih kreativcima i ljudima iz IT industrije.

Upoznajte poslodavce

Zašto je EY akvizirao Zilker – IT kompaniju sa velikom kancelarijom u Beogradu?

U trci zvanoj digitalna transformacija ne učestvuju više samo IT kompanije i agencije. Njima su se priključile i konsultantske kuće, pri čemu je jedna od najpoznatijih još 2020. godine akvizirala IT kompaniju sa značajnim razvojnim odeljenjem u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Katapult akcelerator: Do €300.000 za najbolje domaće startape

Katapult akcelerator nudi obuku i intenzivno mentorstvo u tromesečnom trajanju od 8-16 sati nedeljno, kao i šansu za nepovratno sufinansiranje do 300.000 evra. U program je uključeno oko 40 domaćih i stranih mentora, a o tome koje sve uslove startapi treba da ispune kako bi postali deo programa, razgovarali smo sa Majom Anđelković, inicijatorkom projekta.

Startapi i poslovanje

NTP Beograd otvorio prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje – pobedniku sledi put u UAE

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju. 

Internet marketing

Da li će digitalni marketing preživeti novu eru privatnosti?

Zbog potrebe da se istaknu u moru konkurencije, brendovi će morati ozbiljno da se posvete kreiranju kvalitetnog, relevantnog i kreativnog sadržaja.

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.