Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios Europe

Nikola je sedam godina proveo u studiju COFA Games kao CEO, a sada prelazi u Playstudios Europe.

“Prelazak u novu kompaniju i na novu poziciju za mene predstavlja jedno veliko osveženje”, odmah na početku razgovora istakao je Nikola Mitić. “Sa Playstudios timom sarađujem već duži vremenski period i otvaranje kancelarije u Beogradu učinilo se kao pravi momenat da našu saradnju dignemo na viši nivo”, otkriva on i dodaje:

Mogućnost da preduzetnički duh unesem u kompaniju koja broji 400+ zaposlenih širom sveta predstavlja za mene jedno novo iskustvo koje sa sobom nosi i mnoštvo izazova.

Naziv pozicije koju naš sagovornik preuzima je General Advisor, ali njegovo učešće u Playstudios Europe prevaziliazi okvire savetnika – njegov fokus će najpre biti na uspostavljanju osnove tima za dalje širenje i što boljoj integraciji sa ostalim kancelarijama širom sveta.

Takođe, jedan od njegovih prioriteta biće i pozicioniranje i prepoznatljivost Playstudios-a u regionu i integracija sa zajednicom, a Nikola se najviše raduje izazovima koji su ispred Playstudios Europe – novim igrama na kojima rade, planiranom rastu sa 80 na 200 zaposlenih i intenzivnoj saradnji sa ostalim studijima iz Playstudios porodice.

Tim u Srbiji zadužen je za razvoj igre Pop! Slots

Inače, Playstudios je osnovan u Las Vegasu 2011. godine sa inicijalnim investicijama Activision Blizzard-a i MGM Resorts International-a i sada se nalazi na tri kontinenta i čine ga četiri grupacije: Playstudios US (Las Vegas, Burlingame, Austin), Playstudios Asia (Hong Kong, Hanoi), Playstudios Israel (Tel Aviv) i Playstudios Europe (Beograd). Nikola dodaje:

Tokom vremena, Playstudios je kreirao veći broj uspešnih social casino video igara, izgradio mrežu svetski priznatih partnera i pridobio strastvenu zajednicu lojalnih igrača, a ono što ga čini jedinstvenim je platforma koja igračima daje dodatne mogućnosti koje mogu da iskoriste u “realnom svetu”. Konkretnije, igrači koji igraju naše igre sakupljaju poene koje kasnije mogu da iskoriste u partnerskim firmama kao što su MGM hoteli u Las Vegasu, City Winery restorani širom sveta, i druge. U sistemu se trenutno nalazi preko 300 globalnih parnera.

Kako nam je Mitić otkrio, tim u Srbiji zadužen za razvoj igre Pop! Slots i čine ga preko 80 profesionalaca iz oblasti kreative, programiranja i QA-a. “Najviše su zastupljene pozicije concept artist, technical artist, UI/UX, C++ programmer, Java programmer, Python programmer, Unity 3D developer i DevOps engineer”, otkriva on i za kraj dodaje da je, po njegovom mišljenju, gejming industrija jedna od najlepših industrija, iz koje, kada jednom uđete, teško izlazite. “Nadam se da će moja nova pozicija doprineti bržem razvoju Playstudiosa u Evropi, ali i prepoznatljivosti Srbije kao jednog od vodećih centara za razvoj video igara”, zaključuje naš sagovornik na kraju razgovora.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Sponzorisano

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.