Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios

Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios Europe

Nikola je sedam godina proveo u studiju COFA Games kao CEO, a sada prelazi u Playstudios Europe.

“Prelazak u novu kompaniju i na novu poziciju za mene predstavlja jedno veliko osveženje”, odmah na početku razgovora istakao je Nikola Mitić. “Sa Playstudios timom sarađujem već duži vremenski period i otvaranje kancelarije u Beogradu učinilo se kao pravi momenat da našu saradnju dignemo na viši nivo”, otkriva on i dodaje:

Mogućnost da preduzetnički duh unesem u kompaniju koja broji 400+ zaposlenih širom sveta predstavlja za mene jedno novo iskustvo koje sa sobom nosi i mnoštvo izazova.

Naziv pozicije koju naš sagovornik preuzima je General Advisor, ali njegovo učešće u Playstudios Europe prevaziliazi okvire savetnika – njegov fokus će najpre biti na uspostavljanju osnove tima za dalje širenje i što boljoj integraciji sa ostalim kancelarijama širom sveta.

Takođe, jedan od njegovih prioriteta biće i pozicioniranje i prepoznatljivost Playstudios-a u regionu i integracija sa zajednicom, a Nikola se najviše raduje izazovima koji su ispred Playstudios Europe – novim igrama na kojima rade, planiranom rastu sa 80 na 200 zaposlenih i intenzivnoj saradnji sa ostalim studijima iz Playstudios porodice.

Tim u Srbiji zadužen je za razvoj igre Pop! Slots

Inače, Playstudios je osnovan u Las Vegasu 2011. godine sa inicijalnim investicijama Activision Blizzard-a i MGM Resorts International-a i sada se nalazi na tri kontinenta i čine ga četiri grupacije: Playstudios US (Las Vegas, Burlingame, Austin), Playstudios Asia (Hong Kong, Hanoi), Playstudios Israel (Tel Aviv) i Playstudios Europe (Beograd). Nikola dodaje:

Tokom vremena, Playstudios je kreirao veći broj uspešnih social casino video igara, izgradio mrežu svetski priznatih partnera i pridobio strastvenu zajednicu lojalnih igrača, a ono što ga čini jedinstvenim je platforma koja igračima daje dodatne mogućnosti koje mogu da iskoriste u “realnom svetu”. Konkretnije, igrači koji igraju naše igre sakupljaju poene koje kasnije mogu da iskoriste u partnerskim firmama kao što su MGM hoteli u Las Vegasu, City Winery restorani širom sveta, i druge. U sistemu se trenutno nalazi preko 300 globalnih parnera.

Kako nam je Mitić otkrio, tim u Srbiji zadužen za razvoj igre Pop! Slots i čine ga preko 80 profesionalaca iz oblasti kreative, programiranja i QA-a. “Najviše su zastupljene pozicije concept artist, technical artist, UI/UX, C++ programmer, Java programmer, Python programmer, Unity 3D developer i DevOps engineer”, otkriva on i za kraj dodaje da je, po njegovom mišljenju, gejming industrija jedna od najlepših industrija, iz koje, kada jednom uđete, teško izlazite. “Nadam se da će moja nova pozicija doprineti bržem razvoju Playstudiosa u Evropi, ali i prepoznatljivosti Srbije kao jednog od vodećih centara za razvoj video igara”, zaključuje naš sagovornik na kraju razgovora.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.