Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios

Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios Europe

Nikola je sedam godina proveo u studiju COFA Games kao CEO, a sada prelazi u Playstudios Europe.

“Prelazak u novu kompaniju i na novu poziciju za mene predstavlja jedno veliko osveženje”, odmah na početku razgovora istakao je Nikola Mitić. “Sa Playstudios timom sarađujem već duži vremenski period i otvaranje kancelarije u Beogradu učinilo se kao pravi momenat da našu saradnju dignemo na viši nivo”, otkriva on i dodaje:

Mogućnost da preduzetnički duh unesem u kompaniju koja broji 400+ zaposlenih širom sveta predstavlja za mene jedno novo iskustvo koje sa sobom nosi i mnoštvo izazova.

Naziv pozicije koju naš sagovornik preuzima je General Advisor, ali njegovo učešće u Playstudios Europe prevaziliazi okvire savetnika – njegov fokus će najpre biti na uspostavljanju osnove tima za dalje širenje i što boljoj integraciji sa ostalim kancelarijama širom sveta.

Takođe, jedan od njegovih prioriteta biće i pozicioniranje i prepoznatljivost Playstudios-a u regionu i integracija sa zajednicom, a Nikola se najviše raduje izazovima koji su ispred Playstudios Europe – novim igrama na kojima rade, planiranom rastu sa 80 na 200 zaposlenih i intenzivnoj saradnji sa ostalim studijima iz Playstudios porodice.

Tim u Srbiji zadužen je za razvoj igre Pop! Slots

Inače, Playstudios je osnovan u Las Vegasu 2011. godine sa inicijalnim investicijama Activision Blizzard-a i MGM Resorts International-a i sada se nalazi na tri kontinenta i čine ga četiri grupacije: Playstudios US (Las Vegas, Burlingame, Austin), Playstudios Asia (Hong Kong, Hanoi), Playstudios Israel (Tel Aviv) i Playstudios Europe (Beograd). Nikola dodaje:

Tokom vremena, Playstudios je kreirao veći broj uspešnih social casino video igara, izgradio mrežu svetski priznatih partnera i pridobio strastvenu zajednicu lojalnih igrača, a ono što ga čini jedinstvenim je platforma koja igračima daje dodatne mogućnosti koje mogu da iskoriste u “realnom svetu”. Konkretnije, igrači koji igraju naše igre sakupljaju poene koje kasnije mogu da iskoriste u partnerskim firmama kao što su MGM hoteli u Las Vegasu, City Winery restorani širom sveta, i druge. U sistemu se trenutno nalazi preko 300 globalnih parnera.

Kako nam je Mitić otkrio, tim u Srbiji zadužen za razvoj igre Pop! Slots i čine ga preko 80 profesionalaca iz oblasti kreative, programiranja i QA-a. “Najviše su zastupljene pozicije concept artist, technical artist, UI/UX, C++ programmer, Java programmer, Python programmer, Unity 3D developer i DevOps engineer”, otkriva on i za kraj dodaje da je, po njegovom mišljenju, gejming industrija jedna od najlepših industrija, iz koje, kada jednom uđete, teško izlazite. “Nadam se da će moja nova pozicija doprineti bržem razvoju Playstudiosa u Evropi, ali i prepoznatljivosti Srbije kao jednog od vodećih centara za razvoj video igara”, zaključuje naš sagovornik na kraju razgovora.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Sponzorisano

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.