Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios

Nikola Mitić postaje General Advisor u gejming studiju Playstudios Europe

Nikola je sedam godina proveo u studiju COFA Games kao CEO, a sada prelazi u Playstudios Europe.

“Prelazak u novu kompaniju i na novu poziciju za mene predstavlja jedno veliko osveženje”, odmah na početku razgovora istakao je Nikola Mitić. “Sa Playstudios timom sarađujem već duži vremenski period i otvaranje kancelarije u Beogradu učinilo se kao pravi momenat da našu saradnju dignemo na viši nivo”, otkriva on i dodaje:

Mogućnost da preduzetnički duh unesem u kompaniju koja broji 400+ zaposlenih širom sveta predstavlja za mene jedno novo iskustvo koje sa sobom nosi i mnoštvo izazova.

Naziv pozicije koju naš sagovornik preuzima je General Advisor, ali njegovo učešće u Playstudios Europe prevaziliazi okvire savetnika – njegov fokus će najpre biti na uspostavljanju osnove tima za dalje širenje i što boljoj integraciji sa ostalim kancelarijama širom sveta.

Takođe, jedan od njegovih prioriteta biće i pozicioniranje i prepoznatljivost Playstudios-a u regionu i integracija sa zajednicom, a Nikola se najviše raduje izazovima koji su ispred Playstudios Europe – novim igrama na kojima rade, planiranom rastu sa 80 na 200 zaposlenih i intenzivnoj saradnji sa ostalim studijima iz Playstudios porodice.

Tim u Srbiji zadužen je za razvoj igre Pop! Slots

Inače, Playstudios je osnovan u Las Vegasu 2011. godine sa inicijalnim investicijama Activision Blizzard-a i MGM Resorts International-a i sada se nalazi na tri kontinenta i čine ga četiri grupacije: Playstudios US (Las Vegas, Burlingame, Austin), Playstudios Asia (Hong Kong, Hanoi), Playstudios Israel (Tel Aviv) i Playstudios Europe (Beograd). Nikola dodaje:

Tokom vremena, Playstudios je kreirao veći broj uspešnih social casino video igara, izgradio mrežu svetski priznatih partnera i pridobio strastvenu zajednicu lojalnih igrača, a ono što ga čini jedinstvenim je platforma koja igračima daje dodatne mogućnosti koje mogu da iskoriste u “realnom svetu”. Konkretnije, igrači koji igraju naše igre sakupljaju poene koje kasnije mogu da iskoriste u partnerskim firmama kao što su MGM hoteli u Las Vegasu, City Winery restorani širom sveta, i druge. U sistemu se trenutno nalazi preko 300 globalnih parnera.

Kako nam je Mitić otkrio, tim u Srbiji zadužen za razvoj igre Pop! Slots i čine ga preko 80 profesionalaca iz oblasti kreative, programiranja i QA-a. “Najviše su zastupljene pozicije concept artist, technical artist, UI/UX, C++ programmer, Java programmer, Python programmer, Unity 3D developer i DevOps engineer”, otkriva on i za kraj dodaje da je, po njegovom mišljenju, gejming industrija jedna od najlepših industrija, iz koje, kada jednom uđete, teško izlazite. “Nadam se da će moja nova pozicija doprineti bržem razvoju Playstudiosa u Evropi, ali i prepoznatljivosti Srbije kao jednog od vodećih centara za razvoj video igara”, zaključuje naš sagovornik na kraju razgovora.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

N26 već prisutan kroz lokalnu kancelariju – od usluga na srpskom tržištu ipak ništa

Iako N26 aktivno širi svoj razvojni tim u Beogradu, proizvodi i usluge ove kompanije za sada ostaju van domašaja korisnika u Srbiji.

E-commerce

Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu – nakon novih $900 miliona investicije

Jedna od najpopularnijih mobilnih banaka najavila je ulazak na srpsko tržište i otvaranje beogradske kancelarije.

Startapi i poslovanje

Domaći Orgnostic osigurao $5M investicije za dalje unapređenje svog alata za HR analitiku

Orgnostic je alat za analitiku i dijagnostiku koji HR-ovima i menadžerima omogućava da na jednostavan način započnu donošenje odluka o zaposlenima koje se temelje na brojkama vezanim uz ljudski kapital.

Tehnologija

Može li pravni sukob između kompanija Apple i Epic Games da promeni AppStore kakav danas poznajemo?

U avgustu prošle godine između kompanija Apple i Epic Games izbio je pravni spor u vezi sa naplatom naknada za kupovinu unutar igara. Ovaj sudski proces koji je ove godine pravično dobio Epic games, mogao bi da promeni budućnost funkcionisanja AppStore prodavnice.

Startapi i poslovanje

Zakazana javna rasprava povodom predloga Strategije razvoja startap ekosistema Republike Srbije za period od 2021. do 2025. godine

Gotovo istovremeno sa javnom raspravom o predlogu Strategije razvoja startap ekosistema Republike Srbije za period od 2021. do 2025. godine održaće se i javna rasprava povodom Nacrta zakona o inovacionoj delatnosti.

Tehnologija

Kompanija Inosens iz Srbije razvija inovativni set alata namenjen agencijama za agrarna plaćanja

DIONE set alata je razvijen u okviru projekta DIONE koji finansira EU, a ovo rešenje omogućava evropskim agencijama za agrarna plaćanja da poštuju modernizovane propise Zajedničke poljoprivredne politike - ZPP (CAP) i u isto vreme sprovode procenu ekološkog učinka ozelenjavanja na nacionalnom ili regionalnom nivou.