Playstudios kupio izdavača casual igara Brainium za $70 miliona - sledi širenje baze igrača

Playstudios kupio izdavača casual igara Brainium za $70 miliona – sledi širenje baze igrača

Kompanija Playstudios, tvorci platforme lojalnosti playAWARDS i kreatori nagrađivanih besplatnih mobilnih igara, danas su objavili kupovinu dugogodišnjeg izdavača casual igara Brainium Studios.

Ovom akvizicijom se dodatno obogatio Playstudio portfolio popularnih casual igara sa novim naslovima kao što su Solitaire, Spider Solitaire, Sudoku i Mahjong. Na ovaj način se više nego udvostručuje broj prosečnih dnevnih aktivnih korisnika kompanije koja ima kancelarije i u Beogradu, povećavajući doseg i privlačnost playAWARDS platforme, i za igrače i partnere koji obezbeđuju nagrade.

Akvizicija se sastoji od 70 miliona dolara plaćenih unapred, sa uslovnom nadoknadom vezanom za učinak Brainium-a za period od zatvaranja kupovine do 31. decembra 2022. Brainium se priključuje Playstudios porodici sa deset video igara i obogaćuje njihovu bazu korisnika sa dva miliona dnevno aktivnih igrača. Endrju Paskal, osnivač i izvršni direktor PLAYSTUDIOS-a tom prilikom je izjavio sledeće:

Akvizicija Brainium-a donosi promišljeno dizajnirane i veoma interaktivne casual igre u PLAYSTUDIOS. Takođe, dodatno diverzifikuje naše poslovanje dopunjavanjem našeg modela prihoda koji se uglavnom zasniva na kupovini u aplikaciji (IAP) sa značajnom količinom prihoda od oglašavanja. Radujemo se što ćemo poželeti dobrodošlicu timu Brainium-a i raditi zajedno kako bismo u potpunosti iskoristili naše snage stavljajući real-life nagrade u ruke značajno većeg broja igrača.

Brainium video igre broje 5,5 miliona aktivnih korisnika mesečno

Komentarišući ovu vest, oglasio se i Nikola Mitić, generalni menadžer u PLAYSTUDIOS Europe ogranku koji je rekao da se kupovina Brainium-a uklapa u sve okvire strategije rasta ove kompanije:

Radujemo se što se ovaj talentovani tim priključuje našoj globalnoj porodici, donoseći višestruke benefite: diverzifikuje i uvećava naše prihode, više nego udvostručuje naše prosečne dnevne aktivne korisnike, proširuje naš portfolio igara novim žanrovima i dodatno utvrđuje našu poziciju kao lidera na polju rewarded-play igara.

Brainium Studios, strastveni tim kreativnih dizajnera igara i inženjera sa sedištem u Portlandu, zadržaće ime brenda i liderski tim kao deo PLAYSTUDIOS-a. Osnovan 2008. godine, Brainium ima dugogodišnju reputaciju zasnovanu na elegantnim i inspirativnim video igrama, ali i na plasiranju na tržište aplikacija sa najvećom profitabilnošću, zadržavanjem i interaktivnošću korisnika u industriji. Brainium trenutno nudi 10 jedinstvenih naslova, koji zajedno dostižu skoro 5,5 miliona aktivnih korisnika mesečno i 2 miliona aktivnih korisnika dnevno.

Podsetimo, PLAYSTUDIOS aplikacije, uključujući Tetris®, myVEGAS Slots, myVEGAS Blackjack, myVEGAS Bingo, POP! Slots, MGM Slots Live i myKONAMI Slots dostupni su za besplatno preuzimanje na iOSAndroidKindle, and Facebook.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Dealroom: Srpski startapi od danas deo globalnog servisa za privlačenje VC kapitala

Danas smo prisustvovali predstavljanju platforme serbia.dealroom.co koja obezbeđuje komunikaciju srpskog startap ekosistema na lokalnom i svetskom nivou, omogućavajući na taj način veću vidljivost na mapi investitora.

Office Talks Podcast

Kako iznajmiti kuću na selu?

Gosti 130. epizode Office Talks podkasta bili su osnivači 'booking' servisa Selo.rs sa kojima smo pričali o razvoju turizma u Srbiji i poslovanju servisa koji ima preko 2.000 smeštajnih jedinica u bazi.

Startapi i poslovanje

Srpski Digital Spark dnevno beleži više od 75.000 B2B korisnika

Srpska kompanija Softech Solutions dizajnirala je Digital Spark, servis za prodaju koji je pridobio poverenje više od 20 kompanija u 8 država jugoistočne Evrope. O kakvom proizvodu je reč i čime se izdvaja od ostalih na tržištu, saznajte u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Novost

Drugo izdanje SGA ‘For The Win’ konferencije dovodi predavače iz Gugla i Epic Games-a

Beograd ponovo, na nekoliko dana, zahvaljujući For The Win konferenciji postaje jedno od ključnih čvorišta evropske game dev scene, i upoznaje svoju rastuću zajednicu sa kolegama iz šireg regiona, i čitave Evrope.

Karijere

Kandidati cene jednostavan proces zapošljavanja – zašto ga vaša firma komplikuje?

Ovaj osvrt je nastao kao konstruktivna kritika na osnovu ličnog, ali i iskustava ljudi koji su bili u procesu traženja ili promene posla u proteklih 6 meseci.

Kolumna

Može li web3 zauvek promeniti digitalni marketing?

U svojoj novoj kolumni za Netokraciju, Ivana Tomić analizira načine na koje web3 može da unapredi digitalni marketing i pomogne mu da prevaziđe neke od najvećih izazova s kojima se suočava.

Tehnologija

Zuckerberg otpušta još 10.000 zaposlenih – sahranjuje Metaverse i pre nego što je zaživeo

Svedočimo li proprasti tehnološkog giganta koji skoro dve decenije dominira tržištem društvenih mreža i hoće li Zuckerberg uspeti da izvuče kompaniju iz novonastale krize?

Analiza

Goran Milovanović: Neće vas zameniti veštačka inteligencija, već onaj ko zna da je koristi

Kompanija Open AI objavila je GPT-4, novu i značajno unapređenu verziju svog popularnog jezičkog modela, zasnovanog na veštačkoj inteligenciji. Koje sve mogućnosti otvara ovaj proizvod i da li treba da brinemo za budućnost naših poslova, pitanja su na koja nam je odgovorio Goran Milovanović koji je Lead Data Scientist.

Office Talks Podcast

SVB: Kako je propala ‘startap’ banka?

U 133. epizodi Office Talks podcasta razgovaramo o bankrotu jedne od najpoznatijih banaka u startap svetu. Ovo je priča kako je za 48h propao SVB.