‘Pioneers of the Balkans’ nudi €200.000 za najbolje startape

‘Pioneers of the Balkans’ nudi €200.000 za najbolje startape – polufinale u Beogradu

Jedno od najvećih startap takmičenja koje obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Bugarsku, nedavno je otpočelo pod pokroviteljstvom Svetske banke i Evropske komisije. Pod nazivom ‘Pioneers of the Balkans’, u pitanju je događaj koji okuplja najbolje startape iz regiona, a koji će imati priliku da tokom procesa selekcije upoznaju više od 100 predstavnika Venture Capital fondova, dok će oni zaista najbolji dobiti i priliku za investiciju u visini od 200.000 evra.

pioneersofthebalkans

Iako pomalo iznenada jer je leto (ali hej, ko još od digitalaca danas odmara), nedavno je otpočelo takmičenje Pioneers of the Balkans iza kojeg stoje organizatori Pioneers festivala u Beču, a koje se održava zahvaljujući mnogobrojnim partnerima poput Svetske banke i Evropske komisije, te fondova Speedinvest i J&T Ventures koji su već obećali da će uložiti i do 200.000 evra u najbolje startape sa Balkana.

A upravo to i jeste cilj samog takmičenja – pronaći inovativne ideje, bilo da one potiču od tima koji je već u startap priči, outsourcing kompanije ili pak pojedinaca koji razvijaju svoj pet project. Pioneers of the Balkans želi ih okupiti i ponuditi im mogućnost da se predstave pred mnogobrojnim investitorima, ali i doći do potencijalne investicije.

Polufinale u Beogradu, finale u Zagrebu

Jedan od vođa projekata Pioneers of the Balkans, Janko Milunović, izjavio je za Netokraciju da će svi učesnici dobiti neophodne materijale i pripremu za pitch pred investitorima, a svi pozvani timovi (njih 300) će imati priliku da izlažu pred VC-jevima na Belgrade Venture Forumu od 12. do 14. novembra i tako ostvariti jednodnevni free pass za ovaj događaj koji po četvrti put dovodi neke od najpoznatijih evropskih i svetskih fondova u Beograd:

Ono što je najvažnije, svaki od timova će u privatnoj atmosferi pitch-ovati svoju ideju, iza zatvorenih vrata, a ispred panela sudija koji se sastoji od investitora i uspešnih preduzetnika.

sdsd
Iskusni investitori i preduzetnici spremiće timove za pitch takmičenje.

Milunović isto tako dodaje da će se polufinale samog takmičenja zapravo održati u Beogradu za vreme BgVF konferencije, dok je finalni događaj zakazan za 3. i 4. decembar i održaće se upravo u Zagrebu – tokom Balkan Venture Forum konferencije. Pedeset najboljih timova biće pozvano na eskluzivni finalni događaj u Zagrebu gde će finalisti će imati priliku da upoznaju više od 100 predstavnika Venture Capital fondova, anđeoskih investitora i direktora korporacija, spremnih da čuju inovativne ideje.

Najboljim timovima biće ponuđena mogućnost za investiranje, te će se naći u prilici da pregovaraju sa fondovima J&T Ventures i Speedinvest o investiciji u vrednosti do 200.000 evra, koju će iskoristiti za dalje skaliranje svog biznisa.

Prijave otvorene do 31. avgusta, požurite!

Iz organizacije ističu da su prijave za prvu fazu takmičenja otvorene do 31. avgusta u ponoć, te pozivaju sve zainteresovane timove, pojedince i kompanije da prijave svoje ideje i tako osiguraju “ulaznicu” za jedno od najvećih startap takmičenja na Balkanu. Više informacija o događaju potražite na zvaničnom sajtu Pioneers of the Balkans.

Ostavi komentar

 1. Jaroslav Vlček

  Jaroslav Vlček

  31. 8. 2015. u 14:34 Odgovori

  Prosto je ne moguće podneti prijavu ni na jednom sajtu nema obrazac ili broj telefona danas je 31.08.poslednji dan.
  Pošto živimo u Srbiji ništa me ne iznenadjuje-kada loto nameštaju-
  Odabranima koji su prijavljeni sretno takmičnje.

  Lep pozdrav Jaroslav Vlček

 2. Алекса Живковић

  Алекса Живковић

  26. 10. 2015. u 08:44 Odgovori

  Уредно пријавили пројекат 🙂 Ако нисте нашли начин да попуните пријаву, значи да нисте желели да нађете начин, већ изговор и при том окривили другог за вашу неспособност 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.