Polufinale ‘Pioneers of the Balkans‘ takmičenja stiže u Beograd

Polufinale ‘Pioneers of the Balkans‘ takmičenja sredinom novembra stiže u Beograd

U beogradskom hotelu Square Nine održana je konferencija za medije u organizaciji tima Pioneers Festivala u ime Svetske banke i Evropske komisije, a kojoj su prisustvovali mnogobrojni domaći mediji povodom predstavljanja najvećeg takmičenja za inovativne kompanije i preduzetnike na Balkanu - pod nazivom ‘Pioneers of the Balkans.‘

Pioneers-of-the-Balkans

Medijima su se obratili predstavnica Svetske banke Ana Paula Cusolito, zatim preduzetnik Vladimir Koprić iz Coprix Media, Dejan Eremić iz StartLabs investicionog fonda, kao i Marius Stracke – koordinator projekta “Pioneers of the Balkans.”

Na samom početku, reč je imala Ana Cusolito, koja je naglasila da se ovaj projekat sprovodi u regionu Balkana sa ciljem promovisanja inovacija i pomaganja mladim preduzetnicima i firmama da se pripreme za nastup na tržištu i pronalaženju investicija potrebnih za realizaciju svojih inovativnih projekata.

Zahvaljujući StartLabs-u, investicija porasla na 250.000 evra

Pri kraju konferencije, publici se obratio i Marius Stricke, koordinator pomenutog projekta koji je nešto više rekao o samom događaju, istakavši da će se polufinale ovog takmičenja održati u novembru na Belgrade Venture Forum konferenciji, dok je finale zakazano početkom decembra u Zagrebu, kada će startapi predstaviti svoje projekte investitorima, preduzetnicima i predstavnicima renomiranih svetskih kompanija.

Iako je do sada uspešno aplicirao veliki broj firmi, krajnji rok za prijave je pomeren za 4. septembar zbog velikog broja aplikacija koje su započete u međuvremenu i kojih trenutno ima više od 400. Sa druge strane, iznos od 200.000 evra koliko su investitori spremili (Austrijski Speed Invest i Češki J&T Ventures), popeo se na 250.000 evra uključivanjem u projekat investicionog fonda StartLabs.

Više informacija o uslovima konkursa i načinu prijave možete pronaći na zvaničnoj Internet stranici Pioneers of the Balkans takmičenja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.