Britanski Paysend najavio otvaranje kancelarije u Beogradu nakon $125 miliona investicije

Britanski Paysend najavio otvaranje kancelarije u Beogradu nakon $125 miliona investicije

Još jedna inostrana kompanija koja je prepoznala domaći tehnološki talenat.

Paysend je britanski fintech čije usluge koristi 7 miliona korisnika širom sveta. Kompanija je među prvima uvela sistem za kartične transfere koji podržava Mastercard, Visa, China Union Pay i druge lokalne šeme kartica.

Kompanija je prošle godine objavila da je podigla novu rundu finansiranja u iznosu od 125 miliona dolara, pri valuaciji od 700 miliona dolara, a domaći mediji pišu da je kompanija zainteresovana za otvaranje razvojnog centra u Srbiji, dok je ova informacija i potvrđena na zvaničnom Paysend blogu.

U njemu se navodi da je kompanija odlučila da investira u Srbiju otvaranjem novog tehnološkog centra, hvaleći lokalni talenat i ističući lidersku poziciju fintech startapa koji se razvijaju u ovom delu Evrope.

Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je da predstavnici britanske kompanije mogu da računaju na logističku podršku PKS i da je važno da usluge i rešenja koje nude utiču na smanjenje troškova poslovanja kompanija i unapređenje efikasnosti. Čadež je ukazao na mogućnost povezivanja i saradnje sa akademskom zajednicom Srbije – institutima, fakultetima, tehnološkim centrima, navodi se na sajtu PKS.

Abdul Abdulkerimov, suosnivač i izvršni direktor britanske kompanije istakao je da kompanija Paysend teži globalnom širenju, kao i da nudi tehnološki napredna, jednostavna rešenja za različite vrste plaćanja. Kako je naveo, Srbija “ima potencijal da se od regionalnog lidera uspešno proširi na globalno tržište”.

U saopštenju kompanije navodi se da će Paysend nastojati da doprinese razvoju i implementaciji određenih inicijativa na polju digitalizacije koje se trenutno sprovode u Srbiji, kao i da će se raditi sa Narodnom Bankom Srbije na testiranju naprednih rešenja i usluga za digitalna plaćanja. Kompanija je saopštila i da pristupa Inicijativi “Digitalna Srbija”, kao i da se nada da će doprineti razvoju srpske IT zajednice.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.