PayPal [ZVANIČNO]: ‘Od danas možete primati novac u Srbiji’

PayPal [ZVANIČNO]: ‘Od danas možete primati novac u Srbiji’

Nakon višemesečne sapunice koja je zahvatila domaću javnost, PayPal je danas i zvanično objavio - opcija primanja novca konačno je dostupna u Srbiji. Iako mnogi građani Srbije već koriste ovu mogućnost, zvanična potvrda stiže kao dodatno osiguranje da se primanje novca neće ponovo povući, kao što je to bio slučaj krajem prošle godine.

pp

U mailu koji je danas poslat korisnicima u Srbiji, PayPal je poslao jasnu poruku – opcija primanja novca sada je i zvanično dostupna, te malim prodavnicama i pojedincima omogućava poslovanje sa 165 miliona aktivnih PayPal korisnika u 203 zemlje širom sveta:

We’re sorry for the wait: it took us a bit of time, but today we’re happy to announce that you can now receive payments from millions of buyers around the world (165 million active accounts, and counting). All you need to do is pick the right payment solution for your business and start getting paid.

Ostavi komentar

   • Damir

    Damir

    25. 5. 2015. u 12:55 Odgovori

    Znamo da ce ovu uslugu koristiti prvenstveno freelanceri i to samo ako moze da parira Skrillu, Payoneeru i ostalima… Ako ne postoji zaobilaznica da se ne prijavi zarada, PayPal nece zaziveti iako je toliko popularan u celom svetu

 1. Aleksandar

  Aleksandar

  25. 5. 2015. u 12:47 Odgovori

  Da li ste istražili ovu temu ili samo pišete senzacionalističke naslove?
  U Evropi jedino možete primiti novac u UK i Švajcarskoj, ostali su pod restrikcijom EU propisa.
  Pitanje je, kakav je poreski tretman ukoliko se novac ne može prebaciti na bankovni račun?

 2. svk

  svk

  25. 5. 2015. u 17:58 Odgovori

  Poz..zanima me jel zna neko jel postoji i ovde godisnji limit pre san radio sa vcc karticama i uvek sam imao godisnji limit, na nasem pp kada odem imam samo da je nalog verifikovan ali nemam nista u vezi limita?
  Hvala

 3. Aleksandar Birovljev

  Aleksandar Birovljev

  25. 5. 2015. u 18:06 Odgovori

  Trgovci u Srbiji koji implementiraju PayPal kao sredstvo placanja uplate mogu primati samo od inostranih PayPal korisnika. Razlog je nepostojanje lokalne valute RSD u PayPal sistemu, a u Srbiji je zakonom platni promet ogranicen na lokalnu valutu (osim par specificnih slucajeva).

   • Aleksandar Birovljev

    Aleksandar Birovljev

    26. 5. 2015. u 00:25 Odgovori

    Bitno je objasniti sta znaci „obracunava“. Da li se misli na placanje ili na naplatu. U oba slucaja PP manipulise kursom. Kod placanja je u pozadini karticarska transakcija pri cemu se u autorizaciju salje RSD valuta, ali je tzv settlement valuta neka druga. Zbog toga ce kod nas u Srbiji postojati razlika izmedju onoga sto vidite u RSD u trenutku placanja i onoga sto ce lokalna banka prikazati na zaduzenju kartice. Kod prijema novca, na PP balansu moze se prikazivati bilo sta, ali pravi iznos se vidi pri povlacenju sredstava na racun u banci (sto za sada nije moguce).

  • Маринко

   Маринко

   14. 9. 2015. u 20:08 Odgovori

   Можеш 100%! Кажем из искуства, јер је мени легао новац пре 3-4 дана. Ја имам Visa Electron картицу из Интезе. Повукао новац са Пејпала 4.9, новац уплаћен сутрадан, а ображен 10.9. (после око 5 дана). Сад чекам да ме нађе пореска управа… 🙂

 4. Johny

  Johny

  2. 9. 2015. u 01:47 Odgovori

  Nek obračunava ko šta hoće neka ova zemlja već jednom prestane da zakucava ekser sama sebi u patos kroz nogu i manite se namćori i pametnjakovići poreske uprave i šabanluka i pametovanja pravnih saveta i srpskog posla unakazi i unazadi bližnjeg svoga Srbina.Ujedinite se i izdejstvujte da se RADIII a ne pametuje dajte paypal majhal kukbal sta god da krene vec jednom nesto a ne napisao si ovo malim slovom ili velikim ti si ovako ovakav onakav strasnooo.Zbogom odo za Ameriku …..

 5. Livia Anitic

  Livia Anitic

  4. 9. 2015. u 21:23 Odgovori

  Ja imam Withdraw na PayPal, ali nece da mi prebace ni na Payoneer, ni preko kartice u intezu. Tri godine se patim sa njima i nista. Molila sam i nase Ministarstvo finansije, da mi pomognu, ipak ako uzmu 50%, znacice i njima, ali rekli su mi da oni ne mogu nista, da krenem preko Suda, da ih tuzim! Ko je jos dobio spor za internet -bilo sta? Naglasili su mi, da ce to kostati mnogo! Pa, hvala na pomoci. Nadam se, da ce mi neko pomoci od nasih jacih Marketera, ko je mnogo vise upucen u te cake, nego ja. Unapred hvala i srecno svima.

  • Маринко

   Маринко

   14. 9. 2015. u 20:11 Odgovori

   Koju karticu imate? Ja sam dobio novac sa Pejpala pre nekoliko dana. Cela procedura je trajala 6 dana. Povukao sam novac sa Pejpala 4.9, a na račun u Intezi mi je “legao“ 10.9. Inače, imam Visa Electron karticu.

 6. Aleksandar

  Aleksandar

  15. 9. 2015. u 09:50 Odgovori

  ljudi, mešate stvari.
  Fizička lica mogu da prime novac i da skinu sa katrice.
  Pravna lica to ne mogu i neće moći jer moraju da prebace novac na račun, a to u Evropi nije moguće (osim CH i GB).

 7. Goran Vujinović

  Goran Vujinović

  13. 10. 2015. u 13:34 Odgovori

  Imam Visa electron internet karticu, verifikovanu na PayPal izdatu od banke Poštanska štedionica, kao fizičko lice. Pri pokušaju prebacivanja novca sa PayPal naloga na karticu preko Withdraw opcije, izbace mi obaveštenje: „We’re sorry. There’s been an intermittent communication problem. Please try again later.“! Od banke dobijam obaveštenje SMS- om da je odbijena uplata na karticu. Službenici u banci kažu da još uvek nije profunkcionisalo primanje uplata na PayPal u Srbiji. To naravno nije tačno. Novac mi stoji zarobljen na nalogu, sa njim ne mogu da plaćam, jer se plaća sa računa, a ne sa naloga. Sada ponovo krećem u proceduru otvaranja račun u nekoj drugoj banci, pa ponovo verifikacija kartice itd.
  Pitanje je sledeće: Da li sa karticom Intesa banke sigurno funkcioniše ili zavisi od slučaja do slučaja?

 8. Vlada Petosevic

  Vlada Petosevic

  8. 12. 2015. u 22:30 Odgovori

  Pozdrav. Da li sa paypal naloga svog mogu da prebacim na visa dinarsku karticu u hypo banci? I da li mogu sa svog naloga da prebacim na inteza internet visa card ali koja se ne vodi na moje ime, tj nalog PP je na moje ime a ta kartica na ime moje sestre koja nosi drugo prezime

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.