Inovacije u bankarstvu i rad sa startapima

Inovacije u bankarstvu i rad sa startapima

Gošća 196. epizode Office Talks podkasta bila je Nataša Rađenović Živanović koja je Chief Innovation Officer u OTP banci. Sa njom smo razgovarali o inovacijama u bankarskom sektoru ali i saradnji startapa i korporacija.

Jedna od krovnih tema ove epizode bio je i OTP Connect inovacioni program podsticaja i razvoja startapa, pa smo sa našom sagovornicom imali prilike da razgovaramo šta sve ovaj program podrazumeva kada je reč o podršci mladim talentima i startapima i kako je izgledalo njegovo finale koje se održalo sredinom maja tekuće godine.

Sa Natašom Rađenović Živanović smo između ostalog imali priliku da razgovaramo o temi inovacija u bankarstvu ali i digitalizaciji ovog tradicionalnog sektora, zapravo koliko se uradilo na ovom polju i na koji način sami korisnici prihvataju inovacije koje dolaze iz banaka. Ona nam je otuda bliže objasnila pojam inovacija u pomenutom sektoru, uz definiciju njene pozicije Chief Innovation Officer-a u OTP banci.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte kako Nataša gleda na program pomoći startapima i kako u ovom slučaju izgleda obostrana saradnja, kao i da li su banke vremenom postale i tehnološke kompanije. Na samom kraju, više smo razgovarali o budućim planovima OTP banke kada je reč o inovacijama, unapređenju ali i programu podrške za lokalni startap i tech ekosistem.

Ovaj podkast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.