OTP banka pokreće OTP Connect – sveobuhvatni program za startape

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

OTP Connect predstavlja sveobuhvatan program koji inovatorima omogućava direktnu komunikaciju, povezivanje i saradnju sa OTP bankom, testiranje i implementaciju svojih rešenja u okviru sistema banke, ali i pristup velikoj bazi klijenata banke kojoj mogu da plasiraju svoja rešenja.

Deo ovog ekosistema, navode organizatori, mogu postati tehnološki i drugi startapi ili IT kompanije koje žele da ponude gotov proizvod OTP banci, da prijave svoje rešenje kao odgovor na specifične izazove koji će biti organizovani ili da postanu deo ekskluzivne R&D zone u kojoj mogu raditi na razvoju svojih softverskih rešenja i tehnoloških proizvoda, sarađivati sa bankom na različitim razvojnim projektima, a istovremeno graditi svoj proizvod.

Učesnici u programu, pored podrške, dobijaju i pristup velikoj bazi klijenta

Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke, tim povodom izjavio je da je inovativnost jedan od strateških stubova poslovanja OTP banke, ne samo u našoj zemlji, već u celoj OTP Grupi koja je jedna od najbrže rastućih i vodećih bankarskih grupacija, prisutna u 12 zemalja regiona Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije. On dodaje:

OTP Connect nije naš početak, već odraz naše ambicije da proširimo i povećamo obim saradnje sa startap i fintech zajednicom i da to uradimo strukturirano kako bi ova saradnja bila što efikasnija za obe strane. Naša je čvrsta namera da kroz inovacioni ekosistem izgradimo most između tradicionalnog bankarstva i modernih tehnoloških rešenja, čime i mi i članovi inovacione zajednice uzimamo najbolje od oba sveta i zajedno kreiramo nove vrednosti.

Kreiranjem inovacionog ekosistema OTP Connect, a koji ima potpuno otvorenu platformu za uključivanje, banka nastoji da svim inovatorima ponudi mogućnost da, razvojem IT rešenja koja će biti korišćena kako za konkretne potrebe banke, tako i njenih klijenata i partnera, povećaju upravo svoju profitabilnost i ostvare rast zajedničkom saradnjom.

Osim prilike da lako predstave i monetarizuju svoje rešenja OTP banci, inovatori dobijaju pristup i velikoj bazi klijenata kojima mogu da plasiraju svoj proizvod, i to ne samo u Srbiji, već na nivou cele OTP Grupe koja posluje na čak 12 tržišta.

Koji programi su dostupni startapima?

Jedan od programa koji je dostupan potencijalnim učesnicima zove se Više od bankarstva i predstavlja kanal za prijavu gotovih startap proizvoda ili rešenja kao odgovor na određeni izazov.

Pored toga, svi koji prijave svoj proizvod kroz Prijavi svoj startup proizvod treba da imaju inovativan proizvod sa B2B, B2C ili B2B2C biznis modelom, tehnološki proizvod koji ima validiran MVP i proizvod koji ima stvarne, a ne testne korisnike.

Program Prijavite rešenja za naš izazov daje svima koji se prijave priliku da učestvuju u rešenju nekog od finansijskih izazova i treba da ispunjavaju sledeće kriterijume: da su tehnološki startap ili inovativna IT kompanija; da iza sebe imaju validiran MVP i stvarne korisnike; da imaju iskustvo u razvoju skalabilnih Saas, B2B ili B2B2C rešenja.

Postanite deo našeg R&D pool-a je program u kojem svi prijavljeni postaju kvalifikovani IT vendori OTP Banke i dobijaju pristup internim konkursima za angažman na razvojnim projektima Banke; dobijaju priliku da u ko-kreaciji sa OTP bankom razvijaju nove funkcionalnosti digitalnih proizvoda i nova softverska rešenja prilagođena finansijskim tehnologijama; dobijaju mogućnost da elemente rešenja koja razvijaju kao vendor OTP Banke, potom upotrebite za razvoj sopstvenog proizvoda.

Program Naša podrška omogućava pristup jedinstvenom finansijskom akceleratoru na našem tržištu, koji je posvećen savladavanju znanja o finansijama. U okviru programa biće obezbeđen i pristup alatu za procenu prednosti i mana osnivača koji su zainteresovani da dobiju ovaj uvid kako bi osigurali što bolju šansu za uspeh startapa. Svi zainteresovani treba da budu registrovani u poslednje četiri godine, razvijaju personalizovana i inovativna rešenja iz domena podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti (automatizacija i efikasnost, process mining, digitalizacija) i imaju razvijen MVP/prototip i B2B, B2C ili B2B2C biznis model.

Detaljnije o inovacionom ekosistemu OTP banke možete naći na zvaničnom sajtu OTP Connect programa.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Intervju

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.

Tehnologija

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.