OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.

Tri tima tokom trajanja OTP Connect izazova predstavila su svoja rešenja za OTP Junior m-bank aplikaciju i osvojila novčane nagrade. Finale prvog Izazova je otvorio Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke i tom prilikom istakao strateški značaj inovacija i neprekidnog procesa digitalne transformacije:

Mi gajimo istinsku posvećenost inovacijama i blisko na tom putu sarađujemo sa startap i fintech zajednicom, što nas je dovelo do današnjeg finala Izazova za razvoj bankarske aplikacije za mlade od 11 do 18 godina koja će ići uz našu OTP Mastercard Junior karticu, prvu debitnu karticu za decu ovog uzrasta u Srbiji. Kada smo pre šest meseci lansirali naš inovacioni ekosistem OTP Connect, ambiciozno je bilo da predvidimo da ćemo imati tri odlična predloga rešenja koja su spremna za implementaciju i tim pre sam ponosniji na ishod finala našeg prvog Izazova.

Žiri u sledećem sastavu je ocenjivao zrelost i inovativnost rešenja: Marija Gašović, direktorka prodaje za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH kompanije Mastercard, Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke i Nataša Rađenović-Živanović, Chief Innovation Officer OTP banke.

Pobedničko rešenje nagrađeno je iznosom od 5.000 evra, a članovi prvoplasiranog tima Fonkid (Lazar Cvetković, Mihailo Marčetić i Marko Savićević) su istakli:

Najvažniji aspekt naše aplikacije je njena sposobnost da uči decu o štednji i praktičnoj vrednosti novca, kao i mogućnost personalizacije aplikacije detetovim potrebama. Ove funkcionalnosti ne samo da edukuju, već čine učenje zabavnim i pripremaju decu za ulazak u svet odraslih na način koji im je prirodan i pristupačan.

Drugoplasirani tim BezimeniIT (Mila Jovanović, Milan Popović i Miloš Todorović) osvojio je 3.000 evra za predloženi koncept, a tim Inclusio (Rastko Damnjanović i Maksim Kostić) osvojio je treće mesto i nagradu od 2.000 evra.

Prilikom proglašenja pobednika, Vuk Kosovac je naglasio neophodnost snažnije finansijske edukacije mladih:

Imali smo prilike da čujemo od srednjoškolaca, učesnika na Ideatonu, kako razmišljaju, koje su njihove potrebe od banke i šta žele da im jedna ovakva aplikacija pruži. Oduševljen sam rešenjima koja smo videli i verujem da će upotreba naše OTP Junior m-bank aplikacije olakšati svakodnevicu mladih korisnika ali i njihovih roditelja. Veliko hvala svim učesnicima koji su nam se pridružili u redefinisanju bankarstva za sledeću generaciju.

Nataša Rađenović-Živanović, Chief Innovation Officer OTP banke, predstavila je tok prvog Izazova i koncept OTP Connect, a posebno je istakla sledeće:

Odabrani finalisti su u dvomesečnom procesu vredno radili na validaciji svojih ideja, a rezultat se vidi u promišljenom setu funkcionalnosti koje su ponudili, kao i kreativnom dizajnu iza kog stoje analize potreba i dece i roditelja koji će biti i korisnici ove aplikacije. Upravo završeni izazov “Kažeš inovacija, misliš aplikacija” pokazuje nam da smo na dobrom putu kvalitetne saradnje sa zajednicom inovatora i sigurno nas uskoro očekuju novi Izazovi u okviru našeg inovacionog ekosistema.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.