Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Preko 2.000 korisnika iz 17 zemalja sveta doprinelo je zainteresovanosti sve većeg broja investitora uz čiju podršku je kompanija OTA Sync podigla dodatna sredstva u svojoj €1,3 miliona seed rundi investicija predvođenoj češkim investitorima Presto Ventures, podržanih i od strane: Katapult Accelerator, TS Ventures Fond, DSI grupa poslovnih anđela, Startup Wise Guys i Expert DOJO iz Kalifornije.

Posebnu zainteresovanost medija kompanija je stekla još prošle godine kada je postala prvi startap koji je podigao investicije od TS Ventures fonda. Poslednjih godina, hotel tech industrija se ubrzano razvija, pa je izbor kompleksnih hotelskih sistema ili kombinacija višestrukih sistema upravljanja vrlo frustrirajuća za hotelijere. Od 2020. promene na ugostiteljskom tržištu se razvijaju ubrzanim tokom, koji je daleko veći nego u predpandemijskim godinama.

Zastarele tehnologije i mnogo pojedinačnih rešenja u uslovima ubrzanih promena stvara direktno opterećenje za menadžment i demotiviše zaposlene zbog velike mogućnosti za ljudskom greškom.

U cilju uklanjanja pomenutih nedostataka, osnivači OTA Sync kompanije Ilija Milović i Đorđe Jevtić kreirali su sveobuhvatan softver koji automatizuje hotelske procese, tako da hotelijeri mogu u potpunosti da se posvete svojim gostima. Ovim povodom, Đorđe Jevtić, jedan od osnivača i CEO kompanije OTA Sync, istakao je sledeće:

OTA Sync pomaže menadžerima i vlasnicima da razumeju svoje poslovanje, dok povezuje prodaju, hotelske operacije, menadžment i iskustva gostiju sve u jednom rešenju. Međutim, hoteli su i dalje naviknuti na ručni unos i analizu podataka koristeći zastarelu tehnologiju za svakodnevne operacije i upravljanje. Ipak, sa takvim rešenjem ili bez njega, razumevanje poslovanja i donošenje ispravnih odluka je teško.

Ovo je prvi period napredne hotelske tehnološke transformacije! Ovom rundom ulaganja dokazaćemo hotelijerima širom sveta da je cloud tehnologija neophodan deo tima i procesa upravljanja, a ne alat koji im komplikuje život.

Osnivači OTA Sync kompanije Ilija Milović i Đorđe Jevtić, zajedno sa timom, kreirali su sveobuhvatan softver koji automatizuje hotelske procese, tako da hotelijeri mogu u potpunosti da se posvete svojim gostima.

SaaS poslovni model će do 2030. dominirati hotel tech industrijom

Kako iz kompanije dalje navode, investicija će biti usmerena na širenje i ekspanziju na tržišta Evrope i Latinske Amerike, kao i na razvoj novih funkcionalnosti. Jednostavnost i sveobuhvatnost sistema smanjuje vreme i napor potrebnih za obuku i donošenje odluka, dok istovremeno pomaže zaposlenima da povećaju produktivnost i ubrzaju prihod. Sve to, Milan Lupac, partner u Presto Ventures komentariše:

Uzbuđeni smo što možemo da pozdravimo OTA Sync u Presto-u, jer oni upotpunjuju naš HORECA segment portfelja dodavanjem svog HO u naš RECA. Verujemo da brzi porast masovnog turizma posle pandemije stvara idealno okruženje za alate koji značajno povećavaju produktivnost ionako oskudne ugostiteljske radne snage.

Sinergija između Đorđevog i Ilijinog iskustva u industriji, zajedno sa zrelošću proizvoda, savršeno ih pozicionira da iskoriste ovu ogromnu priliku. Lično, jedva čekam da vidim još hotela koji koriste OTA Sync tokom mojih putovanja.

Podaci pokazuju da je globalno hotel tech tržište procenjeno na $13,67 milijardi u 2022. i da se očekuje da će se još brže širiti od 2023. do 2030. godine, prema istraživanju. Štaviše, predviđa se da će globalni prihodi dostići 110,08 milijardi dolara do 2030. godine. Veruje se da će cloud tehnologija i SaaS poslovni model dominirati industrijom u narednim godinama, jer su cloud rešenja od suštinskog značaja za senzore i druge uređaje koji se sve više koriste u hotelima.

OTA Sync je cloud hotelski softver za upravljanje hotelima i apartmanima. Trenutno broji preko 2.000 zadovoljnih korisnika i posluje na 17 zemalja širom sveta. Klijenti OTA Sync koriste 4 kompletna rešenja: Recepcijski sistem, Rezervacioni sistem, Channel Manager i Guest experience app.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Posetili smo promociju pet srpskih startapa u Cirihu

Ovim povodom, osnivači pet domaćih startapa pitch-ovali su svoje ideje pred investitorima, a Lav Odrović imenovan je za počasnog predstavnika Privredne komore Srbije u Švajcarskoj.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Karijere

Otvoren Mejkers lab konkurs: 25.000 učenika imaće pristup učionicama budućnosti!

Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija, otvorila je konkurs za pokretanje Mejkers lab učionica u srednjim školama širom Srbije.

Karijere

Kako je kompanija ASEE uz Miloša Ljevaju stvorila jak tim za cyber bezbednost

Ovo je inspirativna priča o Milošu Ljevaji, superheroju u poslovnom i privatnom životu. Igra za "plavi", odbrambeni tim. Počeo je da radi kao priznati IT stručnjak u ASEE Grupi na strateškom razvoju u oblasti sajber bezbednosti još 2010. godine, ali njegova avantura se nije tu zaustavila.