Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

OTA Sync koji su pokrenuli Đorđe Jevtić i Ilija Milović je prvo domaće cloud rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima, koje trenutno broji preko 1.500 korisnika u 14 zemalja, od Srbije, Crne Gore do Maldiva, Nigerije, Meksika i SAD-a. Ovaj startap obezbeđuje efikasniji menadžment recepcije, prijema i odjave gostiju, sinhronizaciju između kanala prodaje kao što su Booking, Airbnb, Expedia, Google i drugi.

Pandemija korona virusa je u proteklim godinama izazvala značajne promene u sektoru hotelijerstva. Hotelijeri i vlasnici agencija za apartmane se usled novih trendova i nedostataka radne snage okreću efikasnijim sistemima i većoj automatizaciji poslovanja, kako na domaćem tako i na globalnom tržištu. OTA Sync o kojem smo pisali prošle godine je prvi ponudio sveobuhvatno rešenje koje omogućava efikasnije poslovanje i unapređenu kontrolu i komunikaciju.

Naime, OTA Sync je započeo sa izradom softvera 2018. godine i sve do 2020. je rađeno na prikupljanju informacija od klijenata i prilagođavanju softvera da bude napravljen po meri tržišta. U toku 2021. godine dolazi do procesa rebrendiranja, rasta prodaje na stranim tržištima i prve investicije od strane jednog od najboljih evropskih akceleratora Startup Wise Guys-a i kalifornijskog fonda Expert DOJO-a.

Nakon poslovnog uspeha u Srbiji i Crnoj Gori, otvorena je nova runda investicija koju OTA Sync tim planira da uloži u rast na regionalnim tržištima, kroz edukaciju i promovisanje održivih i modernih tehnologija, kako bi se pozicionirao kao najmodernije i najkompletnije rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima.

Planirano širenje servisa u regionu, pa onda u ostalim državama EU

Povodom ove vesti, oglasio se i Davor Sakač, direktor TS Ventures Fonda koji je tom prilikom istakao sledeće:

Veliko nam je zadovoljstvo što nakon deset meseci pažljive selekcije imamo priliku da otpočnemo saradnju sa startapom OTA Sync, za koji verujemo da poseduje sve ono za čim tragamo – posvećen tim, inovativan proizvod, kao i ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja. U pregovorima smo sa još nekoliko timova, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu imati još dobrih vesti poput ove.

Da su ovakve investicije izuzetno važne za domaću startap scenu, napomenuo je i Nebojša Bjelotomić ispred grupe poslovnih anđela Inicijative “Digitalna Srbija” koji kaže da se  isuviše dugo nedostatak sredstava za rano finansiranje ističe kao jedan od najvećih problema domaćeg ekosistema. Prema njegovim rečima, ovo je primer podrške potrebne našim startapima, i mogućnosti koje se otvaraju kada se udruže startap akcelerator, grupa poslovnih anđela i jedan investicioni fond.

Govoreći više o značaju ove investicije, Đorđe Jevtić, jedan od osnivača OTA Sync-a koji je gostovao i u Netokracijinom Office Talks podkastu, obrazložio je sledeće detalje:

Prijatelji smo iz srednje škole, a 2018. godine smo odlučili da izradimo softver koji ćemo da testiramo u Srbiji i Crnoj Gori i dobijemo povratne informacije od korisnika, kako bismo napravili najmodernije rešenje na tržištu. Kako nam je znanje bilo ograničeno o efikasnom rastu na globalnom tržištu ali nam je motivacija bila velika, povezali smo se sa Startup Wise Guys iz Estonije, našim prvim investitorima.

U prethodnih šest meseci intenzivno smo radili na prilagođavanju softvera i poslovne strategije, jer nam je želja da naš softver pozicioniramo na okolnim tržištima Hrvatske, Rumunije, Albanije, a onda i dalje preko partnerskih mreža u Grčkoj, Portugaliji i Španiji.

Investiraćemo u promociju na tim tržištima, organizovaćemo konferencije, okupljanja hotelijera i ugostitelja, posete sajmovima, kako bismo privukli talente koji će nam pomoći u skaliranju prodaje i zauzimanju pozicije najboljeg softvera za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima u regionu.

Više informacija o OTA Sync timu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog startapa.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Stanislava Nestorović iz kompanije ASEE: HR je glavni konsultant i podrška biznisu

Kako se razvija karijera zaposlenih u jednoj kompaniji - od trenutka kada dobiju posao do unapređenja i daljeg usavršavanja? Otkrivamo u tekstu koji sledi.

Karijere

Kako je Maja Nedeljković od analogne umetnosti došla do softverskog inženjerstva i 3D renderinga

Put ka karijeri u IT i tehnološkom svetu može da vodi iz različitih "pravaca" ali i interesovanja. Svoju priču o izgradnji IT karijere, otkriva nam Maja Nedeljković, senior Software Engineer.

Novost

Joberty izlazi na svetsko tržište i predstavlja svoj AI matching sistem zapošljavanja

Platforma Joberty koja broji više od 100.000 korisnika od ovog septembra dostupna je u svim zemljama sveta i povezivaće programere i IT kompanije na globalnom nivou - uz novi 'pametni' sistem zapošljavanja.

Propustili ste

Intervju

Kompanija Zendesk ulazi na srpsko tržište i traži IT stručnjake za razvoj WFM alata

Kompanija Zendesk, jedan od lidera na svetskom tržištu za unapređenje poslovanja kompanija nova je na tržištu Srbije. Plan menadžmenta ove kompanije koja ima preko 100.000 zadovoljnih korisnika, jeste da nastavi sa zapošljavanjem novih stručnih IT kadrova u našoj zemlji.

Sponzorisano

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi tim lider kompanije Hunch?

Svoj pogled na trenutnu situaciju u IT-ju u Srbiji, kompanijama koje u okviru njega posluju i dostizanju statusa seniora za Netokraciju deli Branislav Milojević iz kompanije Hunch.

Office Talks Podcast

Splet Tech – konferencija koji okuplja regionalnu IT zajednicu

Gosti 159. epizode bili su Lazar Lekić i Nebojša Bjelotomić sa kojima smo razgovarali o stanju u IT industriji, startap ekosistemu i predstojećoj Splet Tech konferenciji.

Novost

Outpost Chess, srpski LinkedIn za šahiste, podigao prvu ‘angel’ investiciju vrednu €85.000

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu 'anđeosku investiciju' u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine.

Startapi i poslovanje

Rad od kuće kao iz kanca: Remote Santa platforma jača timski duh na daljinu – i vredno nagrađuje trud

Startap iz Srbije rešava najveći problem rada od kuće - usamljenost! Kako Remote Santa platforma podstiče timski duh na daljinu, čitajte u intervjuu sa suosnivačicom, Jovanom Đeković.

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.