Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

OTA Sync koji su pokrenuli Đorđe Jevtić i Ilija Milović je prvo domaće cloud rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima, koje trenutno broji preko 1.500 korisnika u 14 zemalja, od Srbije, Crne Gore do Maldiva, Nigerije, Meksika i SAD-a. Ovaj startap obezbeđuje efikasniji menadžment recepcije, prijema i odjave gostiju, sinhronizaciju između kanala prodaje kao što su Booking, Airbnb, Expedia, Google i drugi.

Pandemija korona virusa je u proteklim godinama izazvala značajne promene u sektoru hotelijerstva. Hotelijeri i vlasnici agencija za apartmane se usled novih trendova i nedostataka radne snage okreću efikasnijim sistemima i većoj automatizaciji poslovanja, kako na domaćem tako i na globalnom tržištu. OTA Sync o kojem smo pisali prošle godine je prvi ponudio sveobuhvatno rešenje koje omogućava efikasnije poslovanje i unapređenu kontrolu i komunikaciju.

Naime, OTA Sync je započeo sa izradom softvera 2018. godine i sve do 2020. je rađeno na prikupljanju informacija od klijenata i prilagođavanju softvera da bude napravljen po meri tržišta. U toku 2021. godine dolazi do procesa rebrendiranja, rasta prodaje na stranim tržištima i prve investicije od strane jednog od najboljih evropskih akceleratora Startup Wise Guys-a i kalifornijskog fonda Expert DOJO-a.

Nakon poslovnog uspeha u Srbiji i Crnoj Gori, otvorena je nova runda investicija koju OTA Sync tim planira da uloži u rast na regionalnim tržištima, kroz edukaciju i promovisanje održivih i modernih tehnologija, kako bi se pozicionirao kao najmodernije i najkompletnije rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima.

Planirano širenje servisa u regionu, pa onda u ostalim državama EU

Povodom ove vesti, oglasio se i Davor Sakač, direktor TS Ventures Fonda koji je tom prilikom istakao sledeće:

Veliko nam je zadovoljstvo što nakon deset meseci pažljive selekcije imamo priliku da otpočnemo saradnju sa startapom OTA Sync, za koji verujemo da poseduje sve ono za čim tragamo – posvećen tim, inovativan proizvod, kao i ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja. U pregovorima smo sa još nekoliko timova, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu imati još dobrih vesti poput ove.

Da su ovakve investicije izuzetno važne za domaću startap scenu, napomenuo je i Nebojša Bjelotomić ispred grupe poslovnih anđela Inicijative “Digitalna Srbija” koji kaže da se  isuviše dugo nedostatak sredstava za rano finansiranje ističe kao jedan od najvećih problema domaćeg ekosistema. Prema njegovim rečima, ovo je primer podrške potrebne našim startapima, i mogućnosti koje se otvaraju kada se udruže startap akcelerator, grupa poslovnih anđela i jedan investicioni fond.

Govoreći više o značaju ove investicije, Đorđe Jevtić, jedan od osnivača OTA Sync-a koji je gostovao i u Netokracijinom Office Talks podkastu, obrazložio je sledeće detalje:

Prijatelji smo iz srednje škole, a 2018. godine smo odlučili da izradimo softver koji ćemo da testiramo u Srbiji i Crnoj Gori i dobijemo povratne informacije od korisnika, kako bismo napravili najmodernije rešenje na tržištu. Kako nam je znanje bilo ograničeno o efikasnom rastu na globalnom tržištu ali nam je motivacija bila velika, povezali smo se sa Startup Wise Guys iz Estonije, našim prvim investitorima.

U prethodnih šest meseci intenzivno smo radili na prilagođavanju softvera i poslovne strategije, jer nam je želja da naš softver pozicioniramo na okolnim tržištima Hrvatske, Rumunije, Albanije, a onda i dalje preko partnerskih mreža u Grčkoj, Portugaliji i Španiji.

Investiraćemo u promociju na tim tržištima, organizovaćemo konferencije, okupljanja hotelijera i ugostitelja, posete sajmovima, kako bismo privukli talente koji će nam pomoći u skaliranju prodaje i zauzimanju pozicije najboljeg softvera za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima u regionu.

Više informacija o OTA Sync timu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog startapa.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Tehnologija

SBB povećao brzine interneta u EON paketima – do kraja godine počinje izgradnja 10 GIGA optičke mreže

Kompanija SBB od danas omogućava još veće brzine interneta i to korisnicima u GIGA gradovima. Povećanje brzine stiže nakon proslave 20. rođendana kompanije, a najavljen je i početak izgradnje 10 GIGA optičke mreže.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.