Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

OTA Sync koji su pokrenuli Đorđe Jevtić i Ilija Milović je prvo domaće cloud rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima, koje trenutno broji preko 1.500 korisnika u 14 zemalja, od Srbije, Crne Gore do Maldiva, Nigerije, Meksika i SAD-a. Ovaj startap obezbeđuje efikasniji menadžment recepcije, prijema i odjave gostiju, sinhronizaciju između kanala prodaje kao što su Booking, Airbnb, Expedia, Google i drugi.

Pandemija korona virusa je u proteklim godinama izazvala značajne promene u sektoru hotelijerstva. Hotelijeri i vlasnici agencija za apartmane se usled novih trendova i nedostataka radne snage okreću efikasnijim sistemima i većoj automatizaciji poslovanja, kako na domaćem tako i na globalnom tržištu. OTA Sync o kojem smo pisali prošle godine je prvi ponudio sveobuhvatno rešenje koje omogućava efikasnije poslovanje i unapređenu kontrolu i komunikaciju.

Naime, OTA Sync je započeo sa izradom softvera 2018. godine i sve do 2020. je rađeno na prikupljanju informacija od klijenata i prilagođavanju softvera da bude napravljen po meri tržišta. U toku 2021. godine dolazi do procesa rebrendiranja, rasta prodaje na stranim tržištima i prve investicije od strane jednog od najboljih evropskih akceleratora Startup Wise Guys-a i kalifornijskog fonda Expert DOJO-a.

Nakon poslovnog uspeha u Srbiji i Crnoj Gori, otvorena je nova runda investicija koju OTA Sync tim planira da uloži u rast na regionalnim tržištima, kroz edukaciju i promovisanje održivih i modernih tehnologija, kako bi se pozicionirao kao najmodernije i najkompletnije rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima.

Planirano širenje servisa u regionu, pa onda u ostalim državama EU

Povodom ove vesti, oglasio se i Davor Sakač, direktor TS Ventures Fonda koji je tom prilikom istakao sledeće:

Veliko nam je zadovoljstvo što nakon deset meseci pažljive selekcije imamo priliku da otpočnemo saradnju sa startapom OTA Sync, za koji verujemo da poseduje sve ono za čim tragamo – posvećen tim, inovativan proizvod, kao i ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja. U pregovorima smo sa još nekoliko timova, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu imati još dobrih vesti poput ove.

Da su ovakve investicije izuzetno važne za domaću startap scenu, napomenuo je i Nebojša Bjelotomić ispred grupe poslovnih anđela Inicijative “Digitalna Srbija” koji kaže da se  isuviše dugo nedostatak sredstava za rano finansiranje ističe kao jedan od najvećih problema domaćeg ekosistema. Prema njegovim rečima, ovo je primer podrške potrebne našim startapima, i mogućnosti koje se otvaraju kada se udruže startap akcelerator, grupa poslovnih anđela i jedan investicioni fond.

Govoreći više o značaju ove investicije, Đorđe Jevtić, jedan od osnivača OTA Sync-a koji je gostovao i u Netokracijinom Office Talks podkastu, obrazložio je sledeće detalje:

Prijatelji smo iz srednje škole, a 2018. godine smo odlučili da izradimo softver koji ćemo da testiramo u Srbiji i Crnoj Gori i dobijemo povratne informacije od korisnika, kako bismo napravili najmodernije rešenje na tržištu. Kako nam je znanje bilo ograničeno o efikasnom rastu na globalnom tržištu ali nam je motivacija bila velika, povezali smo se sa Startup Wise Guys iz Estonije, našim prvim investitorima.

U prethodnih šest meseci intenzivno smo radili na prilagođavanju softvera i poslovne strategije, jer nam je želja da naš softver pozicioniramo na okolnim tržištima Hrvatske, Rumunije, Albanije, a onda i dalje preko partnerskih mreža u Grčkoj, Portugaliji i Španiji.

Investiraćemo u promociju na tim tržištima, organizovaćemo konferencije, okupljanja hotelijera i ugostitelja, posete sajmovima, kako bismo privukli talente koji će nam pomoći u skaliranju prodaje i zauzimanju pozicije najboljeg softvera za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima u regionu.

Više informacija o OTA Sync timu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog startapa.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Kolumna

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.