Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

OTA Sync koji su pokrenuli Đorđe Jevtić i Ilija Milović je prvo domaće cloud rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima, koje trenutno broji preko 1.500 korisnika u 14 zemalja, od Srbije, Crne Gore do Maldiva, Nigerije, Meksika i SAD-a. Ovaj startap obezbeđuje efikasniji menadžment recepcije, prijema i odjave gostiju, sinhronizaciju između kanala prodaje kao što su Booking, Airbnb, Expedia, Google i drugi.

Pandemija korona virusa je u proteklim godinama izazvala značajne promene u sektoru hotelijerstva. Hotelijeri i vlasnici agencija za apartmane se usled novih trendova i nedostataka radne snage okreću efikasnijim sistemima i većoj automatizaciji poslovanja, kako na domaćem tako i na globalnom tržištu. OTA Sync o kojem smo pisali prošle godine je prvi ponudio sveobuhvatno rešenje koje omogućava efikasnije poslovanje i unapređenu kontrolu i komunikaciju.

Naime, OTA Sync je započeo sa izradom softvera 2018. godine i sve do 2020. je rađeno na prikupljanju informacija od klijenata i prilagođavanju softvera da bude napravljen po meri tržišta. U toku 2021. godine dolazi do procesa rebrendiranja, rasta prodaje na stranim tržištima i prve investicije od strane jednog od najboljih evropskih akceleratora Startup Wise Guys-a i kalifornijskog fonda Expert DOJO-a.

Nakon poslovnog uspeha u Srbiji i Crnoj Gori, otvorena je nova runda investicija koju OTA Sync tim planira da uloži u rast na regionalnim tržištima, kroz edukaciju i promovisanje održivih i modernih tehnologija, kako bi se pozicionirao kao najmodernije i najkompletnije rešenje za upravljanje hotelima i apartmanima.

Planirano širenje servisa u regionu, pa onda u ostalim državama EU

Povodom ove vesti, oglasio se i Davor Sakač, direktor TS Ventures Fonda koji je tom prilikom istakao sledeće:

Veliko nam je zadovoljstvo što nakon deset meseci pažljive selekcije imamo priliku da otpočnemo saradnju sa startapom OTA Sync, za koji verujemo da poseduje sve ono za čim tragamo – posvećen tim, inovativan proizvod, kao i ostvarljivu strategiju tržišnog razvoja. U pregovorima smo sa još nekoliko timova, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu imati još dobrih vesti poput ove.

Da su ovakve investicije izuzetno važne za domaću startap scenu, napomenuo je i Nebojša Bjelotomić ispred grupe poslovnih anđela Inicijative “Digitalna Srbija” koji kaže da se  isuviše dugo nedostatak sredstava za rano finansiranje ističe kao jedan od najvećih problema domaćeg ekosistema. Prema njegovim rečima, ovo je primer podrške potrebne našim startapima, i mogućnosti koje se otvaraju kada se udruže startap akcelerator, grupa poslovnih anđela i jedan investicioni fond.

Govoreći više o značaju ove investicije, Đorđe Jevtić, jedan od osnivača OTA Sync-a koji je gostovao i u Netokracijinom Office Talks podkastu, obrazložio je sledeće detalje:

Prijatelji smo iz srednje škole, a 2018. godine smo odlučili da izradimo softver koji ćemo da testiramo u Srbiji i Crnoj Gori i dobijemo povratne informacije od korisnika, kako bismo napravili najmodernije rešenje na tržištu. Kako nam je znanje bilo ograničeno o efikasnom rastu na globalnom tržištu ali nam je motivacija bila velika, povezali smo se sa Startup Wise Guys iz Estonije, našim prvim investitorima.

U prethodnih šest meseci intenzivno smo radili na prilagođavanju softvera i poslovne strategije, jer nam je želja da naš softver pozicioniramo na okolnim tržištima Hrvatske, Rumunije, Albanije, a onda i dalje preko partnerskih mreža u Grčkoj, Portugaliji i Španiji.

Investiraćemo u promociju na tim tržištima, organizovaćemo konferencije, okupljanja hotelijera i ugostitelja, posete sajmovima, kako bismo privukli talente koji će nam pomoći u skaliranju prodaje i zauzimanju pozicije najboljeg softvera za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima u regionu.

Više informacija o OTA Sync timu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog startapa.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.