Kako je OriginTrail uz ICO prikupio $22,5 miliona – tema blockchain okupljanja

Srpsko-slovenački blockchain startap OriginTrail koji je prikupio finansijska sredstva u visini od 22,5 miliona dolara proteklog meseca, organizovaće 9. februara s početkom od 18 časova u ICT Hub-u događaj posvećen blockchain skaliranju i izazovima koji se javljaju u ovom procesu.

Kako Beograd vremenom postaje jedan od centara za Blockchain tehnologiju u Evropi koji čine talentovani pojedinci iz oblasti kriptografije i blockchain tehnologije, OriginTrail će nastaviti sa svojim razvojem kroz kancelariju u Beogradu, ali i kroz predstojeći događaj u ICT Hub-u. Protokol će promeniti način na koji se formira poverenje potrošača i upravlja kompleksnim globalnim lancima snabdevanja. Nakon uspešne prodaje tokena, kompanija će se u narednom periodu fokusirati na razvoj protokola baziranog na blockchain tehnologiji.

Prijave otvorene, popunite ih na vreme

Podsećanja radi, kompanija OriginTrail se bavi razvojem rešenja za transparentnost u industriji hrane još od 2013. godine. Kreirana su rešenja koja prate prehrambene proizvode od izvora (farme) do krajnjeg potrošača. Posle prvih uspešnih implementacija u EU, Azija se pokazala kao jedno od najpogodnijih tržišta za ovakvu vrstu proizvoda i ubrzo se razvija i prisustvo kompanije na istočnim tržištima.

Ekspanzijom blockchain-a i decentralizacije u 2016, osnivači Tomaž Levak (CEO), Žiga Drev (COO) i Branimir Rakić (CTO) shvataju da ova tehnologija može da pomogne u rešavanju glavnih izazova u uvođenju transparentnosti u lance snabdevanja – kao što su poverenje u podatke koji se nalaze na različitim lokacijama i koje je teško prikupiti i spojiti na jednom mestu, kao i šta to mesto zapravo treba da predstavlja. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnoj Meetup stranici, dok su prijave za isti već otvorene.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Startapi i poslovanje

Izmene Zakona o prevozu putnika ušle u Skupštinu – ako se usvoje CAR:GO bi mogao postati taxi

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ušao je u Narodnu skupštinu. Šta to znači za CAR:GO i slične servise koji bi potencijalno došli na srpsko tržište?

Propustili ste

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.

Digitalni mediji

NBA League Pass od danas dostupan u Telenoru!

Uoči predstojeće NBA sezone, Telenor je u svoju ponudu digitalnih servisa od danas uvrstio i aplikaciju NBA League Pass čime je ljubiteljima najveće košarkaške lige omogućeno da gledaju utakmice na svojim pametnim uređajima.

Intervju

Kako započeti svoju (digitalnu) karijeru u korporaciji i zašto baš tu?

Pitali smo mentora i studenta kako je izgledao program prakse i koji su to zadaci i izazovi na kojima su radili.

Upoznajte poslodavce

13 odgovora na vaša pitanja o zapošljavanju u digitalnoj industriji

Pitali smo vas, studente, koja biste pitanja postavili HR menadžerima u vezi sa procesom prijave za posao? Nekoliko desetina pitanja stiglo je na našu adresu, a mi vam u saradnji sa HR-ovcima Infostud Grupe, u okviru koje posluju i sajtovi Polovniautomobili.com i Poslovi.infostud.com, donosimo najbolje odgovore - važne savete koji vam mogu pomoći da se pripremite za razgovor o vašem prvom poslu!

Novost

Od danas moguće plaćanje karticama Poštanske štedionice na portalu eUprava

Banka Poštanska štedionica postala je partner Kancelarije za IT i eUpravu, omogućivši elektronsko plaćanje platnim karticama na Portalu eUprava i posredstvom POS terminala na šalterima javne uprave.