Novosadski OrganicNet predstavlja Srbiju na Slush konferenciji

Novosadski OrganicNet predstavlja Srbiju na Slush konferenciji u Helsinkiju

Kao pobednik lokalnog takmičenja Slush 2016, novosadski OrganicNet imaće priliku da predstavi Srbiju na međunarodnoj startap konferenciji koja okuplja kompanije iz čitavog sveta, krajem godine u Helsinkiju. Pobednički timovi imaju priliku da predstave svoju ideju potencijalnim investitorima, ali i da rade sa izabranim mentorima na daljem razvoju svojih biznisa.

org1

OrganicNet interkompanijski je startap iza kojeg stoji novosadska kompanija Eton Digital, a koji svojim korisnicima nudi širok izbor organskog voća i povrća koje je moguće poručiti direktno putem Interneta. Razoj servisa podržala je i Evropska unija, bespovratnim grantom u visini od 134.000 evra namenjenim za podsticaj poljoprivrede.

Domaći startap u Helsinki ide kao pobednik lokalnog Slush 2016. takmičenja iza kojeg stoje Inovacioni Fond i Ministarstvo spoljnih poslova Finske. Osvojivši prvo mesto u Srbiji, OrganicNet predstavljaće našu zemlju na konferenciji koja će ugostiti timove iz još 20 drugih zemalja među kojima se nalaze Brazil, Kina, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Nepal, Pakistan:

Startapi su se takmičili za kvalifikaciju u program Impact Accelerator koji organizuje Slush konferencija, u okviru kojeg će imati priliku da rade sa mentorima i stručnjacima, unaprede svoje veštine i znanje i umreže se sa potencijalnim partnerima i investitorima.

slush_konf
Svake godine Slush konferencija okupi i po nekoliko hiljada posetilaca iz čitavog sveta.

Iz OrganicNet-a kažu da je ove godine fokus takmičenja bio na predstavljanju projekata i ideja koje nude originalna i održiva rešenja za globalna goruća pitanja, te na taj način doprinose poboljšanju načina života i zaštiti životne sredine. Priliku da radi sa mentorima, ali i da pitch-uje svoju ideju investitorima, novosadski tim imaće od 22. novembra do 2. decembra 2016. godine u okviru Impact Accelerator programa koji se održava uporedno sa Slush konferencijom.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.