Novosadski OrganicNet predstavlja Srbiju na Slush konferenciji

Novosadski OrganicNet predstavlja Srbiju na Slush konferenciji u Helsinkiju

Kao pobednik lokalnog takmičenja Slush 2016, novosadski OrganicNet imaće priliku da predstavi Srbiju na međunarodnoj startap konferenciji koja okuplja kompanije iz čitavog sveta, krajem godine u Helsinkiju. Pobednički timovi imaju priliku da predstave svoju ideju potencijalnim investitorima, ali i da rade sa izabranim mentorima na daljem razvoju svojih biznisa.

org1

OrganicNet interkompanijski je startap iza kojeg stoji novosadska kompanija Eton Digital, a koji svojim korisnicima nudi širok izbor organskog voća i povrća koje je moguće poručiti direktno putem Interneta. Razoj servisa podržala je i Evropska unija, bespovratnim grantom u visini od 134.000 evra namenjenim za podsticaj poljoprivrede.

Domaći startap u Helsinki ide kao pobednik lokalnog Slush 2016. takmičenja iza kojeg stoje Inovacioni Fond i Ministarstvo spoljnih poslova Finske. Osvojivši prvo mesto u Srbiji, OrganicNet predstavljaće našu zemlju na konferenciji koja će ugostiti timove iz još 20 drugih zemalja među kojima se nalaze Brazil, Kina, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Nepal, Pakistan:

Startapi su se takmičili za kvalifikaciju u program Impact Accelerator koji organizuje Slush konferencija, u okviru kojeg će imati priliku da rade sa mentorima i stručnjacima, unaprede svoje veštine i znanje i umreže se sa potencijalnim partnerima i investitorima.

slush_konf
Svake godine Slush konferencija okupi i po nekoliko hiljada posetilaca iz čitavog sveta.

Iz OrganicNet-a kažu da je ove godine fokus takmičenja bio na predstavljanju projekata i ideja koje nude originalna i održiva rešenja za globalna goruća pitanja, te na taj način doprinose poboljšanju načina života i zaštiti životne sredine. Priliku da radi sa mentorima, ali i da pitch-uje svoju ideju investitorima, novosadski tim imaće od 22. novembra do 2. decembra 2016. godine u okviru Impact Accelerator programa koji se održava uporedno sa Slush konferencijom.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Intervju

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.