NVIDIA u Beogradu predstavila niz novih servisa i usluga

NVIDIA u Beogradu predstavila niz novih servisa i usluga

U restoranu ‘Dijagonala 2.0’, predstavnici kompanije Nvidia upoznali su domaću publiku sa nekoliko novih usluga koje će uskoro biti dostupne svim ljubiteljima video igara. Pored toga, bilo je i nešto više reči novim drajverima koji su već spremni za preuzimanje, Gamestream servisu u 4K i Full HD rezoluciji kao i o najnovijim grafičkim kartama serije GTX900.

nvidia_main

Kako se razvoj tehnologije ubrzanim koracima kreće napred, tako se i sami zahtevi korisnika sve više povećavaju – pogotovo kada je reč o gejmerima. Upravo iz tih razloga, predstavnici kompanije NVIDIA danas su beogradsku publiku upoznali sa novitetima koje ova kompanija sprema, a koji će ponuditi još impresivnije igračko iskustvo.

Činjenica je da smo danas svedoci izuzetnih napora razvojnih timova velikih IT giganata kako bi nove tehnologije zaživele i u realnom svetu, pa tako 4K polako postaje deo naše svakodnevnice, dok VR ulazi na velika vrata. Tim povodom, predstavnici NVIDIE otkrili su nam niz novina (hardverskih i softverskih), koje će biti uskoro dostupne velikom broju gejmera širom sveta.

Predstavnike medija sa novitetima upoznao je Igor Stanek, inače predstavnik NVIDIE za Evropu. Osvrnuvši se prvo na Maxwell arhitekturu čipova, kao i na preformanse koje ona pruža, Stanek je svoje predavanje započeo otkrivši informacije o GTX900 seriji grafičkih kartica, te njihovoj širokoj primeni prilikom igranja AAA i MOBA igara u Full HD i 4K rezoluciji i to pri velikom broju frejmova u sekundi.

Novi drajveri spremni za preuzimanje

Ivan je na osnovu grafikona napravio zanimljivo poređenje PS4 konzole i veoma jake GeForce GTX950 grafičke karte, ističući kako za manje novca možete dobiti značajno bolje grafičke preformasne, nego ukoliko se odlučite da ušteđevinu izdvojite za popularnu gejming konzolu.

nvidia_body
Predstavnici medija, YouTuberi i gejmeri imali su priliku da isprobaju snagu nove generacije grafičkih kartica.

Pored toga, beogradska publika mogla je da se upozna i sa novim servisima i uslugama koje stižu iz pomenute kompanije. Naime, na osnovu GeForce Experience platforme, gejmeri mogu da na jednostavan način ažuriraju drajvere na svojim karticama, optimizuju omiljene igre, ali i da podele svoja iskustav sa drugim korisnicima putem servisa kao što su Twitch i od skoro YouTube.

Na samom kraju prezentacije, Stanek je prisutne upoznao i sa novom generacijom gejming lap topova koja stiže iz kompanija ka što su Asus i MSI, a neki od njih već podržavaju igranje VR igara i to uz pomoć Oculus naočara. Inače, novi drajveri za GeForce grafičke karte već su dostupni i mogu se besplatno preuzeti, kao i pomenuta Experience platforma i to putem zvaničnog sajta NVIDIE.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.