Prijave za useljavanje kompanija u NTP Niš su otvorene - useljavanje u julu 2020.

Otvoren javni poziv za buduće stanare NTP Niš – useljenje se očekuje u julu

Tokom maja i juna NTP Niš biće opremljen nameštajem i neophodnom opremom, kako bi budući članovi tokom juna počeli sa radom u novom objektu.

Kako se navodi u saopštenju, poziv je otvoren za startape starosti do dve godine i za tehnološko-razvojne kompanije koje se bave inovativnim delatnostima. Konkurs će biti stalno otvoren, ali će se prva dva preseka i ocenjivanje prijava za članove organizovati 15. i 31. maja tekuće godine. Nakon toga, jednom mesečno radiće se ocenjivanje kasnije pristiglih prijava – u skladu sa raspoloživim kapacitetima).

Startapima će, dodaju iz NTP Niš, na raspolaganju biti 60% raspoloživog prostora na prvom spratu ukupne površine 736 m², dok je tehnološko-razvojnim kompanijama na raspolaganju 60% od ukupno 3.409 m², raspoređenih na prvom, drugom i trećem spratu objekta.

Pored najma prostora, moguće i virtuelno članstvo

Startap kompanije i tehnološka preduzeća postaju članovi na period od tri godine i u obavezi su da plaćaju režijske troškove i infrastrukturne usluge. Za startape će cena zakupa na svakih šest meseci rasti za po 1 evro po m² (od početnih 1 evro/m² u prvih do 6 evra/m² poslednjih šest meseci), dok će tehnološka preduzeća plaćati 7 evra/m² mesečno, za neopremljeni, odnosno 10 evra/m², za nameštajem opremljeni deo poslovnog prostora.

Osim toga, NTP Niš ostavio je mogućnost i za one koji su zainteresovani za pristup infrastrukturnim i stručnim uslugama koje pruža NTP Niš, ali bez korišćenja poslovnog prostora, da podnošenjem prijave postanu virtuelni članovi NTP Niš. Cena tog paketa iznosiće 50 evra mesečno za mikro i mala preduzeća, 100 evra mesečno za srednja preduzeća i 250 evra mesečno za velika privredna društva.

Inače, kako navode iz NTP Niš, prednost će imati preduzeća koja posluju u sledećim oblastima:

  • Hrana za budućnost (visoko tehnološka poljoprivreda, proizvodi sa dodatom vrednošću, održivi lanac proizvodnje hrane),
  • Informaciono-komunikacione tehnologije (razvoj softvera po meri, razvoj sopstvenih proizvoda),
  • Mašine i proizvodni procesi budućnosti (mašine opšte i specifične namene, informacije u službi pametnog upravljanja-industrija 4.0, pametne komponente i alati),
  • Kreativne industrije (kreativna audiovizuelna produkcija, video igre i interaktivni mediji, pametna ambalaža),
  • Razvoj veštačke inteligencije.

Prijave se šalju u elektronskoj formi (.pdf) na adresu javnipoziv@ntp.rs i poštom na adresu NTP Niš. Ocenjivanje prispelih prijava će obavljati stručna komisija koju će formirati NTP Niš, a detaljnije informacije zaintersovani mogu naći na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Karijere

Programiranje možete naučiti bez skupih kurseva, ali samo ako se jako, jako potrudite

Iako je samostalno učenje pre dopuna i usavršavanje nekog postojećeg znanja, postoje ljudi koji na taj način promene čitavu karijeru. Takva situacija poslednjih godina dešava se i u domaćem IT-ju, iako je prati i mnogo zabluda i nerealnih očekivanja. U nastavku teksta, demistifikujemo proces samostalnog učenja programiranja,

Office Talks Podcast

YouTube kao karijera (gosti Miloš Milaković i Daniel Đukić)

Oni su doktori za viral, tvorci i glavni akteri Dnevnjaka, prodavci polovnih automobila i ostvareni kladioničari. Oni su Majkl Džordan i Denis Rodman domaće YouTube scene.

Startapi i poslovanje

Niški ServerBytes omogućava brži i jeftiniji ‘game development’ studijima širom sveta

Filip i Dejan još kao studenti radili su na razvoju mobilnih igara. Nakon mnogo potrošenih sati na korišćenje raznih alata i servisa koji su im pomagali u tom procesu, shvatili su da ne postoji rešenje koje nudi multiplejer, 'chat', 'cloud storage' i druge funkcionalnosti. Tako je nastao njihov proizvod - ServerBytes.

Kultura 2.0

I klijenti su ljudi, što lako zaboraviš kad te od njihovih zahteva zaboli glava

Tekst pred vama predstavlja ilustraciju dinamike tima agencije Flexis, koja se zasniva na jednostavnoj istini: mi odgovore nalazimo u miksu ideja, stavova i različitih perspektiva 'account' i dizajn tima, svesni da jedni bez drugih ne možemo. A i ne želimo.

Karijere

Do 30% domaćih frilensera traži sigurnost stalnog posla jer frilensing na globalu pokazuje znake recesije

Šta čeka srpske frilensere u narednom periodu i kako će izgledati budućnost frilensinga na domaćem tržištu?

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.