Prijave za useljavanje kompanija u NTP Niš su otvorene - useljavanje u julu 2020.

Otvoren javni poziv za buduće stanare NTP Niš – useljenje se očekuje u julu

Tokom maja i juna NTP Niš biće opremljen nameštajem i neophodnom opremom, kako bi budući članovi tokom juna počeli sa radom u novom objektu.

Kako se navodi u saopštenju, poziv je otvoren za startape starosti do dve godine i za tehnološko-razvojne kompanije koje se bave inovativnim delatnostima. Konkurs će biti stalno otvoren, ali će se prva dva preseka i ocenjivanje prijava za članove organizovati 15. i 31. maja tekuće godine. Nakon toga, jednom mesečno radiće se ocenjivanje kasnije pristiglih prijava – u skladu sa raspoloživim kapacitetima).

Startapima će, dodaju iz NTP Niš, na raspolaganju biti 60% raspoloživog prostora na prvom spratu ukupne površine 736 m², dok je tehnološko-razvojnim kompanijama na raspolaganju 60% od ukupno 3.409 m², raspoređenih na prvom, drugom i trećem spratu objekta.

Pored najma prostora, moguće i virtuelno članstvo

Startap kompanije i tehnološka preduzeća postaju članovi na period od tri godine i u obavezi su da plaćaju režijske troškove i infrastrukturne usluge. Za startape će cena zakupa na svakih šest meseci rasti za po 1 evro po m² (od početnih 1 evro/m² u prvih do 6 evra/m² poslednjih šest meseci), dok će tehnološka preduzeća plaćati 7 evra/m² mesečno, za neopremljeni, odnosno 10 evra/m², za nameštajem opremljeni deo poslovnog prostora.

Osim toga, NTP Niš ostavio je mogućnost i za one koji su zainteresovani za pristup infrastrukturnim i stručnim uslugama koje pruža NTP Niš, ali bez korišćenja poslovnog prostora, da podnošenjem prijave postanu virtuelni članovi NTP Niš. Cena tog paketa iznosiće 50 evra mesečno za mikro i mala preduzeća, 100 evra mesečno za srednja preduzeća i 250 evra mesečno za velika privredna društva.

Inače, kako navode iz NTP Niš, prednost će imati preduzeća koja posluju u sledećim oblastima:

  • Hrana za budućnost (visoko tehnološka poljoprivreda, proizvodi sa dodatom vrednošću, održivi lanac proizvodnje hrane),
  • Informaciono-komunikacione tehnologije (razvoj softvera po meri, razvoj sopstvenih proizvoda),
  • Mašine i proizvodni procesi budućnosti (mašine opšte i specifične namene, informacije u službi pametnog upravljanja-industrija 4.0, pametne komponente i alati),
  • Kreativne industrije (kreativna audiovizuelna produkcija, video igre i interaktivni mediji, pametna ambalaža),
  • Razvoj veštačke inteligencije.

Prijave se šalju u elektronskoj formi (.pdf) na adresu javnipoziv@ntp.rs i poštom na adresu NTP Niš. Ocenjivanje prispelih prijava će obavljati stručna komisija koju će formirati NTP Niš, a detaljnije informacije zaintersovani mogu naći na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Kultura 2.0

Milica Čalija: Pokrenuli smo ‘Kupujmo iz Srbije’ jer želimo da mali proizvođači prežive pandemijsku krizu

Akcija 'Kupujmo iz Srbije' pokrenuta je sa ciljem da se kroz predstavljanje malih proizvođača putem društvenih mreža doprinese borbi da njihovi biznisi prežive aktuelnu pandemiju. U tekstu koji sledi, sa inicijatorkom projekta razgovaramo o samoj akciji i daljim koracima za pomoć malim preduzetnicima u Srbiji.

Propustili ste

Gaming

Preko 10 miliona ljudi preuzelo je igru srpsko-švedskog studija Sozap – a za domaći tim to je samo početak

Armed Heist je 'mobile' igra studija Sozap i verovatno je najviše preuzimana igra bilo kog domaćeg studija južno od Beograda. Sa predstavnicima niškog ogranka ove gejming kompanije razgovaramo o pomenutoj igri i planovima za budućnost.

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.