Novosadski COING postaje Cake.com!

Novosadski COING postaje Cake.com!

Kompanija iza popularnih 'productivity' aplikacija kao što su Clockify, Pumble i Plaky predstavila je novo ime i novi brend. Od danas, kompanija COING posluje pod brendom CAKE.com.

Vest o rebrendiranju saopštio je CEO ove kompanije, Nenad Milanović, na svom LinkedIn profilu. U razgovoru za Netokraciju, on kaže da kompanija poseduje tri nezavisna softverska proizvoda, te da su nekoliko godina tražili način da ih ujedine sve u sklopu jednog brenda kako bi mogli da koncentrišu marketinške aktivnosti.

Alati o kojima je reč su Clockify, Pumble i Plaky koji od juče posluju pod brendom Cake.com. O samom imenu i njegovom značenju, Nenad je rekao:

Torta u skoro svakoj prilici donosi pozitivnu atmosferu i jedva čekamo da vidimo kako će Cake.com ime uticati na percepciju kod postojećih i pamtljivost kod budućih korisnika.

Nabaviti domen je bio izuzetno težak proces koji je trajao nekoliko godina. Imali smo više propalih pregovora za nekoliko različitih domena. Srećni smo da smo posle nekoliko meseci pregovora uspeli da akviziramo Cake.com. Brend marketing bez adekvatnog imena i domena je bacanje novca.

Stiže marketplace za developere koji razvijaju svoje dodatke

Govoreći o novitetima koje kompanija sprema za 2023. godinu, Milanović ističe da tim aktivno radi na nekolicini bitnih stvari. Jedna od najvećih novina je Cake.com Marketplace – platforma na kojoj će developeri moći da ponude njihova rešenja u obliku dodataka za Cake.com proizvode i ostvare prihode koristeći Cake.com distributivne kanale.

Kako saznajemo, uvodi se i Cake.com Account, objedinjeni sistem za autentifikaciju, licenciranje i pristup raznim delovima Cake.com ekosistema.

Kompanija nastavlja sa širenjem i novim pozicijama

Razgovarajući o daljem razvoju postojećih proizvoda, ali i novih stvari na kojima se radi, zanimalo nas je kako kompanija gleda na dalji rast – posebno sada kada se tržište rada suočava sa recesijom i opreznijim zapošljavanjem, a u nemalom broju slučajeva i sa otpuštanjima (na globalnom nivou).

Nenad za Netokraciju kaže da je kompanija rasla odgovorno i oprezno, te da nikada nisu zapošljavali više kolega od onoga koliko su mogli komforno da priušte na osnovu cash flow-a:

Projektovali smo najgore scenarije i u skladu sa time određivali dimenzije do kojih je bezbedno da povećavamo tim. Cake.com danas broji preko 360 članova i nismo prestali da zapošljavamo ni u jednom momentu. Kriza je na naše poslovanje imala zanemariv uticaj. Nikada nismo uzeli novac od investitora što je izuzetno retko za kompaniju sa veličinom i uticajem koji Cake.com uživa u SaaS industriji.

Cake.com proizvode u ovom trenutku koristi više od 5 miliona korisnika, kako se navodi na sajtu kompanije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Izveštaj

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.