Novosadski COING postaje Cake.com!

Novosadski COING postaje Cake.com!

Kompanija iza popularnih 'productivity' aplikacija kao što su Clockify, Pumble i Plaky predstavila je novo ime i novi brend. Od danas, kompanija COING posluje pod brendom CAKE.com.

Vest o rebrendiranju saopštio je CEO ove kompanije, Nenad Milanović, na svom LinkedIn profilu. U razgovoru za Netokraciju, on kaže da kompanija poseduje tri nezavisna softverska proizvoda, te da su nekoliko godina tražili način da ih ujedine sve u sklopu jednog brenda kako bi mogli da koncentrišu marketinške aktivnosti.

Alati o kojima je reč su Clockify, Pumble i Plaky koji od juče posluju pod brendom Cake.com. O samom imenu i njegovom značenju, Nenad je rekao:

Torta u skoro svakoj prilici donosi pozitivnu atmosferu i jedva čekamo da vidimo kako će Cake.com ime uticati na percepciju kod postojećih i pamtljivost kod budućih korisnika.

Nabaviti domen je bio izuzetno težak proces koji je trajao nekoliko godina. Imali smo više propalih pregovora za nekoliko različitih domena. Srećni smo da smo posle nekoliko meseci pregovora uspeli da akviziramo Cake.com. Brend marketing bez adekvatnog imena i domena je bacanje novca.

Stiže marketplace za developere koji razvijaju svoje dodatke

Govoreći o novitetima koje kompanija sprema za 2023. godinu, Milanović ističe da tim aktivno radi na nekolicini bitnih stvari. Jedna od najvećih novina je Cake.com Marketplace – platforma na kojoj će developeri moći da ponude njihova rešenja u obliku dodataka za Cake.com proizvode i ostvare prihode koristeći Cake.com distributivne kanale.

Kako saznajemo, uvodi se i Cake.com Account, objedinjeni sistem za autentifikaciju, licenciranje i pristup raznim delovima Cake.com ekosistema.

Kompanija nastavlja sa širenjem i novim pozicijama

Razgovarajući o daljem razvoju postojećih proizvoda, ali i novih stvari na kojima se radi, zanimalo nas je kako kompanija gleda na dalji rast – posebno sada kada se tržište rada suočava sa recesijom i opreznijim zapošljavanjem, a u nemalom broju slučajeva i sa otpuštanjima (na globalnom nivou).

Nenad za Netokraciju kaže da je kompanija rasla odgovorno i oprezno, te da nikada nisu zapošljavali više kolega od onoga koliko su mogli komforno da priušte na osnovu cash flow-a:

Projektovali smo najgore scenarije i u skladu sa time određivali dimenzije do kojih je bezbedno da povećavamo tim. Cake.com danas broji preko 360 članova i nismo prestali da zapošljavamo ni u jednom momentu. Kriza je na naše poslovanje imala zanemariv uticaj. Nikada nismo uzeli novac od investitora što je izuzetno retko za kompaniju sa veličinom i uticajem koji Cake.com uživa u SaaS industriji.

Cake.com proizvode u ovom trenutku koristi više od 5 miliona korisnika, kako se navodi na sajtu kompanije.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.

Tehnologija

Digital Day 2024: Kako AI oblikuje budućnost?

Ovogodišnji Digital Day posvećen je veštačkoj inteligenciji, a vodeći stručnjaci iz ove oblasti govoriće o tome kako ona oblikuje savremeni poslovni svet.

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.