Rent24 akvizirao Novu Iskru Workspace - otvara se još jedan prostor u centru Beograda

Rent24 akvizirao Novu Iskru Workspace – otvara se još jedan prostor u centru Beograda

Na ovaj način rent24 ulazi na tržište našeg regiona kroz akviziciju većinskog udela u specijalizovanoj kompaniji Nova Iskra - Novi Prostori d.o.o - popularnog srpskog coworking operatera.

Samo dva meseca po otvaranju druge lokacije Nova Iskra Workspace-a u srcu Zemuna, ova kompanija potvrdila je akviziciju većinskog udela od strane jednog od vodećih globalnih coworking i coliving operatera – rent24.

Cilj investicije u srpsku kompaniju je razvoj u regionalnog lidera u domenu postavljanja i menadžmenta coworking i event prostora, ili pak coliving koncepata.

Podsetimo, rent24 je globalni lider u oblasti pružanja coworking i coliving usluga, a u portofilju trenutno je oko 45 lokacija koje se prostoru na tri kontinenta dok se novi prostori priključuju skoro na nedeljnom nivou. Ulazak rent24 na srpsko i balkansko tržište deo je ekspanzije ove kompanije širom sveta, koja će rent24 istaknuti kao globalnog lidera kada su u pitanju coworking i coliving usluge.

Kompanija trenutno vodi prostore u gradovima kao što su Amsterdam, Berlin, Njujork, Tel Aviv, Zagreb, Frankfurt, Hamburg, Lajpcig, London, kao i u mnogim drugim metropolama širom Evrope, Azije i Severne Amerike.

Marko Radenković, generalni menadžer Nove Iskre, prokomentarisao je u razgovoru za Netokraciju pomenutu akvizicju:

Partnerstvo i zajedničko ulaganje u razvoj coworking koncepta u regionu bio je logičan korak za nas u Novoj Iskri. Kao lider u tom polju u poslednih 6 godina i jasnim uvidom u veliki potencijal razvoja tržišta, u poslednjih godinu dana smo bili u potrazi za strateškim partnerom sa kojim bi mogli da realizujemo naše velike planove.

Kako je Rent24 jedna od najbrže rastućih kompanija u tom sektoru i ima izuzetno zapaženo međunarodno prisustvo, to je sve bilo dodatni plus za početak zajedničkog ulaganja u nove unapređene coworking i event prostore, a ubuduće i kroz otvaranje prvih coliving lokacija – potpuno novog koncepta na ovim prostorima. Glavni motiv je kreiranje dodatne vrednosti našim članovima i razvoju internacionalnog aspekta i potencijala. Iz tog razloga ćemo i nastupati sa oba brenda: Nova Iskra Workspace powered by Rent24.

Kako Nova Iskra ovim procesom odvaja samo deo svog poslovanja kroz brend Nova Iskra Workspace, naše delovanje u oblasti edukacije, podrške i razvoju preduzetništva, kao i međunarodne saradnje, ćemo nastaviti potpuno nezavisno, zajedno sa razvojem naše prve lokacije u Savamali po kojoj nas i najviše ljudi prepoznaju.

Nova Iskra ovog leta otvorila je svoj drugi prostor u beogradskoj opštini Zemun.

Startapi iz Nove Iskre dobijaju pristup investicionom fondu rent24

Povodom ove vesti, oglasio se i Robert Bukvić, osnivač i izvršni direktor rent24 GmbH, koji je istakao kako  je ova investicija logičan korak koji prati razvoj srpske startap scene:

Ulazimo na ovo tržište sa puno samopouzdanja. Brojne mlade IT kompanije stvorile su svojevrsnu “silicijumsku Srbiju”, koju planiramo da unapredimo i podržimo kroz naše servise, zajednicu i besprekorne radne uslove koje nude naši prostori.

Već je najavljeno i otvaranje treće, premijum lokacije Nove Iskre u centru Beograda pre kraja ove godine, što će skoro udvostručiti trenutne kapacitete u Beogradu i ponuditi brojne nove usluge i pogodnosti za članove.

Oni će imati priliku da koriste bilo koju od rent24 lokacija širom sveta po posebnim uslovima, dok će od 2019. godine kompanije i startapi koji su članovi Nova Iskra Workspace prostora imati pristup investicioniom fondu koji vodi rent24, kao i njihovoj blockchain platformi Primary.

Više informacija i detalja vezanih za dve sadašnje lokacije u Beogradu, kao i za one koje tek dolaze, možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije rent24.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.