Rent24 akvizirao Novu Iskru Workspace - otvara se još jedan prostor u centru Beograda

Rent24 akvizirao Novu Iskru Workspace – otvara se još jedan prostor u centru Beograda

Na ovaj način rent24 ulazi na tržište našeg regiona kroz akviziciju većinskog udela u specijalizovanoj kompaniji Nova Iskra - Novi Prostori d.o.o - popularnog srpskog coworking operatera.

Samo dva meseca po otvaranju druge lokacije Nova Iskra Workspace-a u srcu Zemuna, ova kompanija potvrdila je akviziciju većinskog udela od strane jednog od vodećih globalnih coworking i coliving operatera – rent24.

Cilj investicije u srpsku kompaniju je razvoj u regionalnog lidera u domenu postavljanja i menadžmenta coworking i event prostora, ili pak coliving koncepata.

Podsetimo, rent24 je globalni lider u oblasti pružanja coworking i coliving usluga, a u portofilju trenutno je oko 45 lokacija koje se prostoru na tri kontinenta dok se novi prostori priključuju skoro na nedeljnom nivou. Ulazak rent24 na srpsko i balkansko tržište deo je ekspanzije ove kompanije širom sveta, koja će rent24 istaknuti kao globalnog lidera kada su u pitanju coworking i coliving usluge.

Kompanija trenutno vodi prostore u gradovima kao što su Amsterdam, Berlin, Njujork, Tel Aviv, Zagreb, Frankfurt, Hamburg, Lajpcig, London, kao i u mnogim drugim metropolama širom Evrope, Azije i Severne Amerike.

Marko Radenković, generalni menadžer Nove Iskre, prokomentarisao je u razgovoru za Netokraciju pomenutu akvizicju:

Partnerstvo i zajedničko ulaganje u razvoj coworking koncepta u regionu bio je logičan korak za nas u Novoj Iskri. Kao lider u tom polju u poslednih 6 godina i jasnim uvidom u veliki potencijal razvoja tržišta, u poslednjih godinu dana smo bili u potrazi za strateškim partnerom sa kojim bi mogli da realizujemo naše velike planove.

Kako je Rent24 jedna od najbrže rastućih kompanija u tom sektoru i ima izuzetno zapaženo međunarodno prisustvo, to je sve bilo dodatni plus za početak zajedničkog ulaganja u nove unapređene coworking i event prostore, a ubuduće i kroz otvaranje prvih coliving lokacija – potpuno novog koncepta na ovim prostorima. Glavni motiv je kreiranje dodatne vrednosti našim članovima i razvoju internacionalnog aspekta i potencijala. Iz tog razloga ćemo i nastupati sa oba brenda: Nova Iskra Workspace powered by Rent24.

Kako Nova Iskra ovim procesom odvaja samo deo svog poslovanja kroz brend Nova Iskra Workspace, naše delovanje u oblasti edukacije, podrške i razvoju preduzetništva, kao i međunarodne saradnje, ćemo nastaviti potpuno nezavisno, zajedno sa razvojem naše prve lokacije u Savamali po kojoj nas i najviše ljudi prepoznaju.

Nova Iskra ovog leta otvorila je svoj drugi prostor u beogradskoj opštini Zemun.

Startapi iz Nove Iskre dobijaju pristup investicionom fondu rent24

Povodom ove vesti, oglasio se i Robert Bukvić, osnivač i izvršni direktor rent24 GmbH, koji je istakao kako  je ova investicija logičan korak koji prati razvoj srpske startap scene:

Ulazimo na ovo tržište sa puno samopouzdanja. Brojne mlade IT kompanije stvorile su svojevrsnu “silicijumsku Srbiju”, koju planiramo da unapredimo i podržimo kroz naše servise, zajednicu i besprekorne radne uslove koje nude naši prostori.

Već je najavljeno i otvaranje treće, premijum lokacije Nove Iskre u centru Beograda pre kraja ove godine, što će skoro udvostručiti trenutne kapacitete u Beogradu i ponuditi brojne nove usluge i pogodnosti za članove.

Oni će imati priliku da koriste bilo koju od rent24 lokacija širom sveta po posebnim uslovima, dok će od 2019. godine kompanije i startapi koji su članovi Nova Iskra Workspace prostora imati pristup investicioniom fondu koji vodi rent24, kao i njihovoj blockchain platformi Primary.

Više informacija i detalja vezanih za dve sadašnje lokacije u Beogradu, kao i za one koje tek dolaze, možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije rent24.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.