Spremite se - kreću prijave za jubilarni 5. Nordeus Hackathon!

Prijave za jubilarni 5. ‘Nordeus Hackathon’ kreću početkom novembra

Prijave za peti Nordeus Hackathon uskoro se otvaraju! Jubilarno takmičenje u maratonskom programiranju i ove će godine u Beogradu okupiti najbolje developere, dizajnere i digitalne umetnike iz Evrope koji će imati samo 24 časa da kreiraju igru na zadatu temu. Najboljima sleduju i vredne nagrade, a sudeći prema prvim najavama (koje nas neizmerno podsećaju na Diablo) učesnike ove godine očekuje nešto sasvim drugačije.

Cilj predstojećeg Nordues Hackathona jeste promocija kreativnosti, veština, timskog rada i strasti prema video igrama. Događaj će i ove godine okupiti talentovane game developere, digitalne umetnike i game dizajnere iz regiona i čitave Evrope – 12 timova boriće se za glavnu nagradu, dok će se sam hakaton održati u sedištu ove kompanije u Beogradu.

U razgovoru za Netokraciju, CEO Nordeusa Branko Milutinović izjavio je:

Nordeusov Hackathon predstavlja jedan od stubova oslonaca kome danas možemo pripisati naš uspeh. Timski rad, veštine i strast samo su neke od vrednosti koje su vam potrebne kako biste kreirali najbolje igre u ovoj industriji.

Mi smo konstantno u potrazi za najboljim talentom, a organizovanjem ovog događaja dajemo mladim ljudima priliku da ispolje svoju kreativnost, u isto vreme podržavajući i promovišući razvoj regionalne gejming industrije.

Prošlogodišnji Hackathon okupio je 12 timova iz čitavog regiona, dok je pobedničku igru kreirao tim 'In Vino Veritas' iz BiH.
Prošlogodišnji Hackathon okupio je 12 timova iz čitavog regiona, dok je pobedničku igru kreirao tim ‘Prime Time’ iz BiH (Foto: Nordeu)

U Nordeusu napominju da je za učesnike iz zemalja regiona i Evropske unije obezbeđen prevoz i smeštaj tokom takmičenja, dok će prijave biti otvorene sledeće nedelje za sve zainteresovane developere, dizajnere i umetnike koji žele da se oprobaju u jednom od najpoznatijih takmičenja ovog tipa u Centralnoj i Istočnoj Evropi – pa i šire. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu Nordeus Hackathona.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.