Spremite se - kreću prijave za jubilarni 5. Nordeus Hackathon!

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Prijave za jubilarni 5. ‘Nordeus Hackathon’ kreću početkom novembra

Prijave za peti Nordeus Hackathon uskoro se otvaraju! Jubilarno takmičenje u maratonskom programiranju i ove će godine u Beogradu okupiti najbolje developere, dizajnere i digitalne umetnike iz Evrope koji će imati samo 24 časa da kreiraju igru na zadatu temu. Najboljima sleduju i vredne nagrade, a sudeći prema prvim najavama (koje nas neizmerno podsećaju na Diablo) učesnike ove godine očekuje nešto sasvim drugačije.

Cilj predstojećeg Nordues Hackathona jeste promocija kreativnosti, veština, timskog rada i strasti prema video igrama. Događaj će i ove godine okupiti talentovane game developere, digitalne umetnike i game dizajnere iz regiona i čitave Evrope – 12 timova boriće se za glavnu nagradu, dok će se sam hakaton održati u sedištu ove kompanije u Beogradu.

U razgovoru za Netokraciju, CEO Nordeusa Branko Milutinović izjavio je:

Nordeusov Hackathon predstavlja jedan od stubova oslonaca kome danas možemo pripisati naš uspeh. Timski rad, veštine i strast samo su neke od vrednosti koje su vam potrebne kako biste kreirali najbolje igre u ovoj industriji.

Mi smo konstantno u potrazi za najboljim talentom, a organizovanjem ovog događaja dajemo mladim ljudima priliku da ispolje svoju kreativnost, u isto vreme podržavajući i promovišući razvoj regionalne gejming industrije.

Prošlogodišnji Hackathon okupio je 12 timova iz čitavog regiona, dok je pobedničku igru kreirao tim 'In Vino Veritas' iz BiH.
Prošlogodišnji Hackathon okupio je 12 timova iz čitavog regiona, dok je pobedničku igru kreirao tim ‘Prime Time’ iz BiH (Foto: Nordeu)

U Nordeusu napominju da je za učesnike iz zemalja regiona i Evropske unije obezbeđen prevoz i smeštaj tokom takmičenja, dok će prijave biti otvorene sledeće nedelje za sve zainteresovane developere, dizajnere i umetnike koji žele da se oprobaju u jednom od najpoznatijih takmičenja ovog tipa u Centralnoj i Istočnoj Evropi – pa i šire. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu Nordeus Hackathona.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.