Nordeus omogućio 'fleksibilni petak' svojim zaposlenima tokom pandemije

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Na samom početku epidemije korona virusa u Srbiji, Nordeus je okupio radnu grupu (Task force tim) koja se posvetila očuvanju zdravlja i sigurnosti zaposlenih u promenjenim okolnostima, kao i održanju kontinuiteta biznisa, objašnjava na početku razgovora Sanja Nonković, Head of HR u ovoj kompaniji.

Pomenuti tim je među zaposlenima sproveo upitnik, prikupio informacije o njihovim izazovima na dnevnom nivou, a rezultati su, sasvim očekivano, pokazali da je očuvanje zdrave ravnoteže privatnog i poslovnog života postajalo sve veći izazov za mnoge zaposlene. Sanja dodaje:

Pokazalo se da postoji potreba da smanjimo očekivanja, količinu posla i pružimo ljudima vreme za rad bez ometanja ili vreme koje mogu da provedu sa porodicom, bez osećanja da će da iznevere svoj tim.

Sa druge strane, u tom upitniku su zaposleni delili i ideje kako kompanija može da im pomogne u prevazilaženju tih izazova, a ideja za Flexible Friday je došla od jednog od timova, i bila je brzo usvojena kao sjajna ideja za sve. Naravno, da bi u praksi bila izvodljiva, svi timovi su morali da prođu kroz vežbu prioritizacije i umanjenja količine posla ili pomeranja rokova i u tome je podrška cele organizacije bila ključna.

Od tog trenutka, zaposleni u Nordeusu imaju fleksibilni petak i tim danom neće imati organizovane sastanke, pozive, a neće morati ni da proveravaju svoj mail i Slack. Time se svim zaposlenima pruža mogućnost da, ukoliko žele, to slobodno vreme provedu sa porodicom, rade na onome što im je bitno bez ometanja, čitaju ili šta god drugo požele.

Postoji mogućnost da Flexible Friday postane trajan

Na vesti o fleksibilnom petku, otkriva Sanja, zaposleni su se oduševili, a prošli petak iskoristili su na najrazličitije načine:

Mislim da svi koriste taj dan kako žele i to je upravo kako treba i da bude. Neki su iskoristili priliku da provedu vreme sa porodicom, drugi su je iskoristili za odlazak iz grada na produženi vikend, a neki su se fokusirali na sopstveni razvoj. Kako god da izaberu, znaju da nemaju pritisak sa posla i da mogu da se fokusiraju na sebe i sebi drage ljude, bez brige o sastancima i pozivima.

Naša sagovornica otkriva i da zaposleni već pitaju da li tu opciju mogu da zadrže i u budućnosti i dodaje da postoji mogućnost da ona postane trajna ali su na nivou kompanije za sada fokusirani na to da definišu šta je to novo normalno i prave različite scenarije uticaja te nove realnosti na posao, povratak u kancelariju i rad u budućnosti. „Koristimo vreme da dobro procenimo situaciju i razumemo šta će se dešavati dok se paralelno prilagođavamo trenutnim potrebama ljudi“, ističe Nonković dodavši sledeće:

Mi se i inače trudimo da damo veliku slobodu zaposlenima da sami balansiraju svoj poslovni i privatan život, a ono što nam dosta pomaže u tome je neograničen broj dana godišnjeg odmora koji smo uveli kao benefit pre par godina. Tako da za sad ne znamo da li će se Flexible Friday zadržati, ali pratimo puls organizacije i to igra veliku ulogu u odlučivanju.

U međuvremenu, pored privikavanja na novi ritam, u Nordeusu svode račune načina rada u prethodnom periodu tokom kog su, ističe naša sagovornica, naučili da mogu da se prilagode i nastave sa poslom neverovatno brzo, čak i tokom vanrednog stanja:

I ranije smo govorili koliko imamo sreće da vodimo digitalnu kompaniju i razvijamo digitalne proizvode, tako da je potpuni prelazak na rad od kuće imao manje uticaja na nas. Na samom početku je jedan od izazova bio naći rešenje za kreativni rad i radionice bez mogućnosti sastajanja uživo. Kako smo se navikavali na situaciju, ljudi su isprobavali različite alate, delili iskustva i zajedno učili nove načine da budu kreativni i sarađuju međusobno online.

Osim toga, implementirali su mnoge stvari kako bi održali motivaciju i timski duh – od online časova kuvanja i power stretching-a (vežbi istezanja), do nedeljnih timskih okupljanja uz piće i igru. „Ideja je bila da održimo osećaj zajedništva, iako smo svi odvojeni. Od većih stvari koje još planiramo da uradimo u narednom periodu je da odemo na dobro zaslužen dvonedeljni kolektivni odmor krajem juna“, zaključuje Sanja.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.