Nordeus omogućio 'fleksibilni petak' svojim zaposlenima tokom pandemije

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Na samom početku epidemije korona virusa u Srbiji, Nordeus je okupio radnu grupu (Task force tim) koja se posvetila očuvanju zdravlja i sigurnosti zaposlenih u promenjenim okolnostima, kao i održanju kontinuiteta biznisa, objašnjava na početku razgovora Sanja Nonković, Head of HR u ovoj kompaniji.

Pomenuti tim je među zaposlenima sproveo upitnik, prikupio informacije o njihovim izazovima na dnevnom nivou, a rezultati su, sasvim očekivano, pokazali da je očuvanje zdrave ravnoteže privatnog i poslovnog života postajalo sve veći izazov za mnoge zaposlene. Sanja dodaje:

Pokazalo se da postoji potreba da smanjimo očekivanja, količinu posla i pružimo ljudima vreme za rad bez ometanja ili vreme koje mogu da provedu sa porodicom, bez osećanja da će da iznevere svoj tim.

Sa druge strane, u tom upitniku su zaposleni delili i ideje kako kompanija može da im pomogne u prevazilaženju tih izazova, a ideja za Flexible Friday je došla od jednog od timova, i bila je brzo usvojena kao sjajna ideja za sve. Naravno, da bi u praksi bila izvodljiva, svi timovi su morali da prođu kroz vežbu prioritizacije i umanjenja količine posla ili pomeranja rokova i u tome je podrška cele organizacije bila ključna.

Od tog trenutka, zaposleni u Nordeusu imaju fleksibilni petak i tim danom neće imati organizovane sastanke, pozive, a neće morati ni da proveravaju svoj mail i Slack. Time se svim zaposlenima pruža mogućnost da, ukoliko žele, to slobodno vreme provedu sa porodicom, rade na onome što im je bitno bez ometanja, čitaju ili šta god drugo požele.

Postoji mogućnost da Flexible Friday postane trajan

Na vesti o fleksibilnom petku, otkriva Sanja, zaposleni su se oduševili, a prošli petak iskoristili su na najrazličitije načine:

Mislim da svi koriste taj dan kako žele i to je upravo kako treba i da bude. Neki su iskoristili priliku da provedu vreme sa porodicom, drugi su je iskoristili za odlazak iz grada na produženi vikend, a neki su se fokusirali na sopstveni razvoj. Kako god da izaberu, znaju da nemaju pritisak sa posla i da mogu da se fokusiraju na sebe i sebi drage ljude, bez brige o sastancima i pozivima.

Naša sagovornica otkriva i da zaposleni već pitaju da li tu opciju mogu da zadrže i u budućnosti i dodaje da postoji mogućnost da ona postane trajna ali su na nivou kompanije za sada fokusirani na to da definišu šta je to novo normalno i prave različite scenarije uticaja te nove realnosti na posao, povratak u kancelariju i rad u budućnosti. „Koristimo vreme da dobro procenimo situaciju i razumemo šta će se dešavati dok se paralelno prilagođavamo trenutnim potrebama ljudi“, ističe Nonković dodavši sledeće:

Mi se i inače trudimo da damo veliku slobodu zaposlenima da sami balansiraju svoj poslovni i privatan život, a ono što nam dosta pomaže u tome je neograničen broj dana godišnjeg odmora koji smo uveli kao benefit pre par godina. Tako da za sad ne znamo da li će se Flexible Friday zadržati, ali pratimo puls organizacije i to igra veliku ulogu u odlučivanju.

U međuvremenu, pored privikavanja na novi ritam, u Nordeusu svode račune načina rada u prethodnom periodu tokom kog su, ističe naša sagovornica, naučili da mogu da se prilagode i nastave sa poslom neverovatno brzo, čak i tokom vanrednog stanja:

I ranije smo govorili koliko imamo sreće da vodimo digitalnu kompaniju i razvijamo digitalne proizvode, tako da je potpuni prelazak na rad od kuće imao manje uticaja na nas. Na samom početku je jedan od izazova bio naći rešenje za kreativni rad i radionice bez mogućnosti sastajanja uživo. Kako smo se navikavali na situaciju, ljudi su isprobavali različite alate, delili iskustva i zajedno učili nove načine da budu kreativni i sarađuju međusobno online.

Osim toga, implementirali su mnoge stvari kako bi održali motivaciju i timski duh – od online časova kuvanja i power stretching-a (vežbi istezanja), do nedeljnih timskih okupljanja uz piće i igru. „Ideja je bila da održimo osećaj zajedništva, iako smo svi odvojeni. Od većih stvari koje još planiramo da uradimo u narednom periodu je da odemo na dobro zaslužen dvonedeljni kolektivni odmor krajem juna“, zaključuje Sanja.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Office Talks Podcast

YouTube kao karijera (gosti Miloš Milaković i Daniel Đukić)

Oni su doktori za viral, tvorci i glavni akteri Dnevnjaka, prodavci polovnih automobila i ostvareni kladioničari. Oni su Majkl Džordan i Denis Rodman domaće YouTube scene.

Startapi i poslovanje

Niški ServerBytes omogućava brži i jeftiniji ‘game development’ studijima širom sveta

Filip i Dejan još kao studenti radili su na razvoju mobilnih igara. Nakon mnogo potrošenih sati na korišćenje raznih alata i servisa koji su im pomagali u tom procesu, shvatili su da ne postoji rešenje koje nudi multiplejer, 'chat', 'cloud storage' i druge funkcionalnosti. Tako je nastao njihov proizvod - ServerBytes.

Kultura 2.0

I klijenti su ljudi, što lako zaboraviš kad te od njihovih zahteva zaboli glava

Tekst pred vama predstavlja ilustraciju dinamike tima agencije Flexis, koja se zasniva na jednostavnoj istini: mi odgovore nalazimo u miksu ideja, stavova i različitih perspektiva 'account' i dizajn tima, svesni da jedni bez drugih ne možemo. A i ne želimo.

Karijere

Do 30% domaćih frilensera traži sigurnost stalnog posla jer frilensing na globalu pokazuje znake recesije

Šta čeka srpske frilensere u narednom periodu i kako će izgledati budućnost frilensinga na domaćem tržištu?

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?