Nordeus omogućio 'fleksibilni petak' svojim zaposlenima tokom pandemije

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Na samom početku epidemije korona virusa u Srbiji, Nordeus je okupio radnu grupu (Task force tim) koja se posvetila očuvanju zdravlja i sigurnosti zaposlenih u promenjenim okolnostima, kao i održanju kontinuiteta biznisa, objašnjava na početku razgovora Sanja Nonković, Head of HR u ovoj kompaniji.

Pomenuti tim je među zaposlenima sproveo upitnik, prikupio informacije o njihovim izazovima na dnevnom nivou, a rezultati su, sasvim očekivano, pokazali da je očuvanje zdrave ravnoteže privatnog i poslovnog života postajalo sve veći izazov za mnoge zaposlene. Sanja dodaje:

Pokazalo se da postoji potreba da smanjimo očekivanja, količinu posla i pružimo ljudima vreme za rad bez ometanja ili vreme koje mogu da provedu sa porodicom, bez osećanja da će da iznevere svoj tim.

Sa druge strane, u tom upitniku su zaposleni delili i ideje kako kompanija može da im pomogne u prevazilaženju tih izazova, a ideja za Flexible Friday je došla od jednog od timova, i bila je brzo usvojena kao sjajna ideja za sve. Naravno, da bi u praksi bila izvodljiva, svi timovi su morali da prođu kroz vežbu prioritizacije i umanjenja količine posla ili pomeranja rokova i u tome je podrška cele organizacije bila ključna.

Od tog trenutka, zaposleni u Nordeusu imaju fleksibilni petak i tim danom neće imati organizovane sastanke, pozive, a neće morati ni da proveravaju svoj mail i Slack. Time se svim zaposlenima pruža mogućnost da, ukoliko žele, to slobodno vreme provedu sa porodicom, rade na onome što im je bitno bez ometanja, čitaju ili šta god drugo požele.

Postoji mogućnost da Flexible Friday postane trajan

Na vesti o fleksibilnom petku, otkriva Sanja, zaposleni su se oduševili, a prošli petak iskoristili su na najrazličitije načine:

Mislim da svi koriste taj dan kako žele i to je upravo kako treba i da bude. Neki su iskoristili priliku da provedu vreme sa porodicom, drugi su je iskoristili za odlazak iz grada na produženi vikend, a neki su se fokusirali na sopstveni razvoj. Kako god da izaberu, znaju da nemaju pritisak sa posla i da mogu da se fokusiraju na sebe i sebi drage ljude, bez brige o sastancima i pozivima.

Naša sagovornica otkriva i da zaposleni već pitaju da li tu opciju mogu da zadrže i u budućnosti i dodaje da postoji mogućnost da ona postane trajna ali su na nivou kompanije za sada fokusirani na to da definišu šta je to novo normalno i prave različite scenarije uticaja te nove realnosti na posao, povratak u kancelariju i rad u budućnosti. „Koristimo vreme da dobro procenimo situaciju i razumemo šta će se dešavati dok se paralelno prilagođavamo trenutnim potrebama ljudi“, ističe Nonković dodavši sledeće:

Mi se i inače trudimo da damo veliku slobodu zaposlenima da sami balansiraju svoj poslovni i privatan život, a ono što nam dosta pomaže u tome je neograničen broj dana godišnjeg odmora koji smo uveli kao benefit pre par godina. Tako da za sad ne znamo da li će se Flexible Friday zadržati, ali pratimo puls organizacije i to igra veliku ulogu u odlučivanju.

U međuvremenu, pored privikavanja na novi ritam, u Nordeusu svode račune načina rada u prethodnom periodu tokom kog su, ističe naša sagovornica, naučili da mogu da se prilagode i nastave sa poslom neverovatno brzo, čak i tokom vanrednog stanja:

I ranije smo govorili koliko imamo sreće da vodimo digitalnu kompaniju i razvijamo digitalne proizvode, tako da je potpuni prelazak na rad od kuće imao manje uticaja na nas. Na samom početku je jedan od izazova bio naći rešenje za kreativni rad i radionice bez mogućnosti sastajanja uživo. Kako smo se navikavali na situaciju, ljudi su isprobavali različite alate, delili iskustva i zajedno učili nove načine da budu kreativni i sarađuju međusobno online.

Osim toga, implementirali su mnoge stvari kako bi održali motivaciju i timski duh – od online časova kuvanja i power stretching-a (vežbi istezanja), do nedeljnih timskih okupljanja uz piće i igru. „Ideja je bila da održimo osećaj zajedništva, iako smo svi odvojeni. Od većih stvari koje još planiramo da uradimo u narednom periodu je da odemo na dobro zaslužen dvonedeljni kolektivni odmor krajem juna“, zaključuje Sanja.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Mobilno

Apple Pay stigao u Srbiju – Raiffeisen i ProCredit banka prve uvele novu mogućnost

Kompanije Mastercard i Visa u Srbiji omogućile su korisnicima ProCredit i Raiffeisen banke korišćenje Apple Pay servisa. Ovo znači da će korisnici jednostavno, uz pomoć svog iPhone ili Apple Watch uređaja, plaćati račune prilikom svakodnevne kupovine.

Office Talks Podcast

Zašto Ognjen Vuković ne želi da se spalite na poslu?

Gary Vee i Baka Prase u istom kontekstu? Da, i to se desilo u drugoj epizodi našeg podcasta.

Kultura 2.0

Galeb Nikačević: Agelast sam pokrenuo jer smatram da su tradicionalni medijski formati jalovi i mrtvi

Kada smo početkom godine pokrenuli rubriku 'Mojih 5' u okviru koje su kolege iz industrije delile i svoje preporuke podcasta, Agelast je definitivno bilo ime koje se najčešće spominjalo. Iza njega stoji Galeb Nikačević Hasci-Jare, bivši urednik medija Noizz i VICE, nekadašnje zaštitno lice MTV-ja na ovim prostorima i čovek koji ima preko 20 godina iskustva rada u medijima. U tekstu koji sledi sa njim detaljnije razgovaramo o ovom projektu.