Sa Nordeusom na Beogradski maraton za pomoć Petnici

Sa Nordeusom na Beogradski maraton za pomoć Petnici

Zaposleni u Nordeusu odlučili su da trčanjem podrže Istraživačku stanicu Petnica kako bi se prikupila sredstva za nabavku opreme koja će koristiti mladim talentima na polju informacionih tehnologija, biohemije i astronomije. Učesnici će imati priliku da dožive maraton putem Facebook Live prenosa, a ostavljanjem reakcije direktno će pomoći prikupljanju neophodnih novčanih sredstava - jedna reakcije - jedan evro!

nordeus

Nekoliko godina unazad, zaposleni u Nordeusu koriste Beogradski maraton kao povod ne samo da trče – već i da timski pomognu drugima. Svake godine prikupljaju se sredstva za dugoročnu pomoć nekoj od insustitucija iz oblasti zdrastva ili obrazovanja.

Ovo je prva godina da se uključuje i javnost, a glavni cilj je širenje svesti o tome koliko je ulaganje u nauku i tehnologiju važno za budućnost naše zemlje. Polumaraton će se prenositi pomoću kamera koje će nositi jedan od trkača, dok se prenos uživo može pratiti na Nordeusovoj Facebook stranici. Svakim klikom korisnika i određenom reakcijom, Istraživačkoj stanici Petnica se obezbeđuje po 1 evro više za ulaganje u opremu, sve do iznosa od 21.000 evra za 21.000 metara polumaratona.

Ovaj iznos biće dodat na onaj koji već tradicionalo prikupe Nordeus zaposleni kada je maraton u pitanju. Podsetimo, Istraživačka stanica Petnica već gotovo 35 godina uspešno radi na obrazovanju mladih talenata koje zanimaju prirodne, društvene i tehničke nauke i koji žele da se usavršavaju kako bi doprineli daljem razvoju ovih grana.

Ne propustite ‘live’ uključenje sa staze

Još od 1982. godine kada je i osnovana, stanica svake godine organizuje veliki broj programa u obliku kurseva, seminara, naučnih kampova i radionica, primarno namenjenim učenicima srednjih škola. Programi su besplatni za sve izabrane učenike, uz podršku najboljih naučnika iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji, kako bi se osiguralo da svi koji zaslužuju ovu žansu, da je i dobiju.

live
Ukoliko ove subote niste na stazi – maraton vas čeka na Nordeusovoj Facebook stranici!

Iz kompanije napominju da svi zainteresovani koji žele da učestvuju u pomenutoj akciji posetite Facebook stranicu ove kompanije i kliknu na dugme Get Reminder da bi bili obavešteni istog trenutka kada krene prenos uživo. Beogradski maraton održava se 30, jubilarni put 22. aprila, dok je start trke zakazan u 10 časova kod Skupštine Srbije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.