'NodeSchool' radionica programiranja stiže u Kikindu 21. maja - Netokracija.rs

‘NodeSchool’ radionica programiranja stiže u Kikindu 21. maja

Prostorije osnovne škole Sveti Sava u Kikindi spremne su da 21. maja s početkom od 12 časova ugoste prvo po redu NodeSchool okupljanje u organizaciji Kikindske tehnološke zajednice koja se pobrinula da ovaj grad postane deo svetske mape povodom međunarodnog dana NodeSchool-a, tačnije radionica pomoću kojih mnogi imaju šansu da besplatno uđu u svet programiranja i dobro plaćenih karijera.

nodeschool-

Inače, “Node.js” je programska okolina za serversko programiranje u JavaScript programskom jeziku i jedna je od najtraženijih novih tehnologija u industriji, sa mnogo otvorenih, ali i dobro plaćenih pozicija. Takođe, za potrebe samog događaja biće prisutni i iskusni mentori koji svim zainteresovanima mogu dosta pomoći kako bi prikupili potrebno znanje.

Naime, radionici se mogu pridružiti svi zainteresovani, te nije potrebno prethodno znanje iz pomenute oblasti, dok će pored početnika biti prisutni i iskusniji programeri koji žele da usavrše svoje znanje. Takođe, bitno je istaći da se NodeSchool održava u još 43 evropska grada, a Kikinda se nedavno, zahvaljujući angažovanju KTZ-a našla u društvu Londona, Osla, Moskve, Pariza, Istanbula, Barselone i sličnih gradova.

‘Želimo da stvorimo otvorenu zajednicu’

Povodom predstojeće radionice koja uskoro stiže u grad na severu Banata, oglasio se i Marko Kažić, inače jedan od organizatora ovog okupljanja, koji je tom prilikom izjavio za Netokraciju:

Svi koji budu prisustvovali radionici, imaće priliku da se upoznaju sa JavaScript-om i Node.js-om, a mi želimo da ovog leta i jeseni organizujemo 5 ovakvih radionica te stvorimo malu Node.js zajednicu u gradu. Svaka sledeća radionica će služiti kako bi unapredili znanje i polako će prerastati u mini-projekte za one najzainteresovanije u toj grupi. Cilj je da u budućnosti napravimo otvorenu zajednicu i da sarađujemo na tehnologijama koje će biti od velikog značaja sutra.

Iz organizacije ističu da će mesta na radionici biti ograničena, dok se više informacija o pomenutom okupljanju može pronaći na zvaničnoj Facebook stranici NodeSchool Kikinda, gde između ostalog potvrđujete vaše prisustvo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.