NLB Grupa dodeljuje ukupno €100.000 za najbolje regionalne ESG ideje i projekte

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

NLB Grupa dodeljuje ukupno €100.000 za najbolje regionalne ESG ideje i projekte

Velika podrška ove jeseni još jednom stiže malim biznisima od NLB Komercijalne banke. Od 22. septembra zvanično je otvorena prijava na treći po redu konkurs #OkvirPodrške, u okviru kog će NLB Grupa sa €‎100.000 podržati realizaciju tri najbolje regionalne ideje za održivo poslovanje.

Kao i prethodnih godina, pravo učešća u ovogodišnjem #OkviruPodrške imaju pravna lica, preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća i gazdinstva, bez obzira na vrstu delatnosti. Sve što bi zainteresovani trebalo da urade, kako bi se prijavili, jeste da najkasnije do 22. oktobra, na sajtu NLB Komercijalne banke popune jednostavan onlajn formular i u nekoliko rečenica predoče ideju o unapređenju svog poslovanja na održiv način.

Prema rečima prošlogodišnjih pobednika, učestvovanje u ovom projektu donelo im je mnoge benefite. Među njima se, po maštovitosti, istakla kompanija Xylon, koja proizvodi nameštaj po individualnim željama i potrebama kupaca, poput dečijeg nameštaja iz snova. Vlasnica ove firme, Sabina Simović, tim povodom je istakla:

Okvir podrške je bio idealna prilika da se približimo svojim potrošačima, pogotovo za vreme kovida, kada smo počeli sve više da radimo onlajn. Stoga rado i drugim malim biznisima preporučujem da konkurišu za ovaj vid podrške NLB Komercijalne banke.

Pobedničkoj ideji u velikom finalu sledi 50.000 evra

Među pobednicima prošle godine sa velikim odobravanjem je prepoznata i nagrađena porodična kompanija Optika Una, specijalistička očna ordinacija i optika, koja svoj renome temelji na porodičnoj tradiciji dugoj četrdeset godina. Kao mala, lokalna kompanija, izdvajaju se po pružanju kompletne usluge, uz rešavanje svih problema sa vidom. Sabira Miletić, vlasnica ove kompanije, kaže sledeće:

Naša misija je doprinos zdravom vidu tokom života, što je i prepoznato kroz projekat #OkvirPodrške. Kao kompanija smo se uverili da je lakše napredovati uz podršku NLB Komercijalne banke, jer nam je znanje koje smo stekli kroz jednogodišnji projekat pomoglo da proširimo poslovanje.

Po zatvaranju Konkursa, lokalna komisija će najpre odabrati 10 najboljih održivih ideja malih biznisa iz Srbije, koji će se direktno plasirati u veliko regionalno finale, u kom će se u trci za tri prve nagrade naći ukupno 60 održivih ideja, odnosno, 60 malih biznisa sa sedam tržišta na kojima NLB Grupa posluje.

Prvoplasirana ideja biće nagrađena sa 50.000 evra za realizaciju, drugoplasirana sa 30.000 i trećeplasirana sa 20.000 za realizaciju predloženih održivih ideja.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.