NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Razvoj računarskih procesora, pa i grafičkih čipova, odvijao se postepeno početkom 2000. godina 21. veka. Na izmaku prve decenije, svet hardvera počeo je ubrzano da se menja, čineći od statičkih i kasnije prenosivih računara ozbiljne mašine koje su značajno ubrzavale razne radne procese u mnogim industrijama.

Hronologija razvoja čipova (CPU i GPU) kao krucijalnih komponenti svakog računarskog sistema, poslednjih godina je i više nego zanimljiva. Jedan od razloga za to jeste što su procesori zahvaljujući napretku tehnologije postali složeniji nego ikada pre, čemu i mi sami svedočimo sa brzim i naprednim računarima i ozbiljnim promenama koje ti računari donose u auto industriji, građevini, telekomunikaciji, energetici, svemirskim programima i drugo.

Živimo u eri kada se vodi sveopšta trka za izgradnjom što bržeg, efikasnijeg i kompleksnijeg čipa, tačnije računara koji bi mogli da donesu još jednu veliku promenu u eri digitalnih rešenja baziranih na veštačkoj inteligenciji, i ogromnog protoka podataka. U toj globalnoj trci i Srbija će imati svoju ulogu zahvaljujući izraelskoj kompaniji NextSilicon koja razvija napredni HPC (High Performance Computing) čip pod nazivom “Maverick”, a koji je zasnovan na inteligentnim softverskim algoritmima i na kojem može da se pokrene bilo šta, buduće neuronske mreže, HPC workloads i drugo.

Upravo zato, imali smo priliku da posetimo kancelarije ove kompanije na Novom Beogradu i detaljnije porazgovaramo sa Eladom Razom koji je CEO i osnivač u pomenutoj kompaniji, kao i sa Aleksandrom Berićem, koji je direktor R&D odeljenja NextSilicon-a u Srbiji. Sa njima smo više govorili o tome kako “Maverick” funkcioniše i kako je nastao ali i o poslovnim planovima kompanije u našoj državi, sa fokusom na širenje stručnog tima.

Kako i na koji način ste došli na ideju o osnivanju kompanije koja će se baviti HPC proizvodima?

Elad: Nastanak NextSilicon-a je bio vođen spoznajom da su postojeće računarske tehnologije veoma statične, što ozbiljno ograničava njihovu prilagodljivost i efikasnost. Dok sam proučavao FPGA, primetio sam veliki ljudski napor potreban za optimizaciju ovih sistema i uklanjanje “uskih grla”. Ovo zapažanje me je navelo da se zapitam zašto se ova prilagođavanja ne mogu automatizovati pomoću softverskih algoritama.

Motivisan potencijalom da radikalno poboljšam računarsku efikasnost, osmislio sam novu arhitekturu koja bi mogla dinamički da uči i prilagođava se sopstvenim “uskim grlima”. Ova ideja stvaranja pametnog, samo-optimizujućeg sistema do kojeg se dolazi integracijom naprednih softverskih algoritama sa hardverom, dovela je do osnovnog koncepta koji stoji iza NextSilicon-a. Cilj nam je bio da razvijemo novu računarsku arhitekturu izgrađenu od temelja, onu koja bi mogla automatski da prepozna i da se prilagodi ograničenjima performansi.

U početku sam izabrao oblast (domen) HPC-a jer je to značajno tržište koje usvaja inovacije i bleeding-edge tehnologije godinama pre bilo kog drugog podsektora IT industrije. Naša vizija se proteže izvan HPC-a, sa planovima da proširimo ovu tehnologiju na čitav spektar obrade podataka.

Početak razvoja NextSilicon-a je zapravo bio skok u nepoznato. Nisam čak ni bio siguran da li je koncept izvodljiv. Razgovarao sam sa 50 investitora o ovoj ideji, suočavajući se sa brojnim odbijanjima sve dok nisam upoznao Bena Rabinowitza iz Amiti Ventures-a, koji je verovao u potencijal ove inovacije i u mene. Njegova podrška je bila ključna u pretvaranju ove ambiciozne ideje u stvarnost.

Elad je zajedno sa Aleksandrom našao zajedničko interesovanje kada je reč o razvoju naprednih hardver sistema. Danas, oni rade na daljoj izgradnji kompanije NextSilicon.

Koliko zaposlenih ima kompanija i u kojim državama?

Elad: Trenutno imamo ukupno 300 zaposlenih. Naše glavno sedište se nalazi u Izraelu. Naš drugi najveći centar za istraživanje i razvoj je u Srbiji, sa oko 40 zaposlenih, a planiramo da ovaj broj proširimo na 100. Pored toga, imamo operativne lokacije u Berlinu, Cirihu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao kompanija na čelu deep technology, aktivno tražimo vrhunske talente na različitim tehničkim pozicijama kako bismo odgovorili na najsloženije izazove današnjice. Pozicije koje nastojimo da popunimo su UI/UX dizajneri, marketinški stručnjaci, DevOps inženjeri, QA analitičari, Embedded Software inženjeri, Compiler programeri, inženjeri i istraživači u oblasti algoritama i matematike, arhitekte i dizajneri hardvera, stručnjaci za verifikaciju hardvera, kao i Place & Route, Layout stručnjaci i mnogi drugi.

U suštini, mi smo u potrazi za najpametnijm 1% tržišta – pojedincima koji su sposobni da reše najsloženije probleme i koji mogu značajno da doprinesu našim inovativnim projektima.

NextSilicon razvija HPC čip Maverick. Možete li nam reći više detalja o ovom hardveru?

Elad: Maverick čip koji je razvio NextSilicon predstavlja vrhunac inovacije u oblasti računarstva visokih performansi (HPC). Dizajniran korišćenjem najsavremenijih tehnologija, uključujući i chiplets tehnologiju, naš čip je proizveden na 5nm tehnologiji od strane TSMC-a. Maverick-2 čip se može pohvaliti super brzom 192GB HBM3E memorijom. Razvoj ovakvog jednog proizvoda zahteva vrhunske talente.

Strateški, odlučili smo da uspostavimo svoje prisustvo na HPC tržištu kao naš početni domen, prepoznajući ga kao optimalnu polaznu tačku za jednu računarsku kompaniju. Samo ovo tržište vredi ogromnih 18 milijardi dolara. Primene HPC-a su velike i ključne u različitim industrijama.

Na primeru vremenske prognoze, možemo reći da Maverick omogućava simulacije visoke rezolucije koje mogu značajno poboljšati tačnost, pomažući u pripremi za potencijalne prirodne nepogode i ublažavanje posledica. U oblasti kvantne mehanike, olakšava složene proračune koji pomeraju granice našeg razumevanja univerzuma.

U računarskoj dinamici fluida (CFD), Maverick ubrzava simulacije koje donose odluke o dizajnu u vazduhoplovstvu, automobilskoj industriji i energetskom sektoru, između ostalog. Dalje, u istraživanju nafte i gasa, ubrzava procenu i modelovanje 3D prostora podzemnih rezervoara nafte i gasa, time povećavajući efikasnost i smanjujući troškove buduće eksploatacije.

Jedna od glavnih prednosti Maverick čipa je njegova jednostavna integracija u postojeće sisteme bez potrebe za opsežnim promenama koda. Dalje, Maverick pruža superiornu brzinu i performanse, obezbeđujući da korisnici mogu efikasno i efektivno da ostvare svoje računarske ciljeve.

Po čemu se Maverick razlikuje od drugih čipova?

Elad: Nadmetanje sa gigantima koji troše milijarde na dizajn čipova zahtevalo je fundamentalno drugačiji pristup. Prepoznali smo da samo razvoj boljeg čipa nije dovoljan. Umesto toga, usredsredili smo se na kreiranje drugačije arhitekture, one koja koristi softver kako se hardver ne bi koristio na nebitne proračune i time maksimizirala njegova računarska efikasnost.

Ovaj pristup nam omogućava da efikasnije koristimo tranzistore unutar našeg čipa, usmeravajući njihovu snagu na računske zadatke, a ne na složenost arhitekture. Kao rezultat toga, Maverick predstavlja računarsku platformu sa malim overhead-ima koja omogućava korisnicima da pokreću svoje aplikacije jednostavno i bez trošenja godina na portovanje svog postojećeg koda na novu računarsku platformu.

Koji su budući poslovni planovi za NextSilicon i razvoj Maverick-a?

Elad: U oblikovanju budućnosti NextSilicon-a, naša vizija je jasna: želimo da oslobodimo ljudsko znanje kada je reč o granicama računarstva. Naš početni fokus je na supercomputing industriji sa našim Maverick čipovima, koji su osmišljeni da postave nove standarde performansi u HPC domenu. Ali naše ambicije sežu daleko dalje. Planiramo da proširimo naš uticaj na celo tržište računarstva, koristeći našu inovativnu tehnologiju. Mi nismo samo učesnici na tržištu, već se postavljamo tako da ga vodimo.

Cilj je da se tim NextSilicona u Srbiji udvostruči i popne na 100 tech stručnjaka u narednom periodu.

Kompanija u potrazi za novim tech kadrovima i talentima u Srbiji

U nastavku ovog intervjua, porazgovarali smo sa Aleksandrom Berićem, sa nešto većim fokusom na njegovu karijeru u IT industriji ali i na vođenje NextSilicon R&D tima u Srbiji, uz osvrt na kompanijsku kulturu koju neguje ova izraelska kompanija.

Aleksandre, kako je izgledala tvoja IT karijera do sada i kako si došao do NextSilicon-a?

Aleksandar: Nakon što sam završio doktorat u Philips Research-u, pridružio sam se startapu pod nazivom Silicon Hive u Holandiji, fokusirajući se na rekonfigurabilne procesore. Tamo sam predvodio razvoj nove linije proizvoda usredsređene na procesorska jezgra visokih performansi, specijalizovane hardverske akceleratore i memorijske podsisteme.

Da bih omogućio dalji razvoj-produktizaciju ovih inovacija, osnovao sam filijalu Silicon Hive-a u Beogradu. Nakon toga, Intel je preuzeo startap, što je dovelo do formiranja Intel R&D Serbia. Nakon devet godina rada u Intelu, prešao sam u ASML, gde sam doprineo razvoju njihovog proizvoda, zapravo jedne od najsloženijih tech mašina koje je čovek ikada napravio.

Kroz lične kontakte, imao sam priliku da se upoznam sa NextSilicon-om i Eladom. Na bazi iskustva stečenog u Silicon Hive-u i Intel-u, vrlo brzo sam prepoznao veliku inovaciju u arhitekturi, i uopšte rečeno, proizvoda ove kompanije. Uvideo sam jedinstvenost ove prilike i za mene i za inženjere u Srbiji i odlučio sam da se pridružim globalnom timu i pokrenem NextSilicon priču u našoj zemlji.

Šta te je tačno motivisalo da se nakon dugogodišnjeg rada u inostranstvu vratiš u Srbiju?

Aleksandar: Povratak u Srbiju je bio na mom radaru već neko vreme, posebno u poslednjih 5+ godina, pošto je visokotehnološki pejzaž u Srbiji neprestano napredovao i diverzifikovao se. Međutim, ono što je konačno pokrenulo moju odluku o povratku je upravo NextSilicon. Osnivajući ogranak kompanije u našoj zemlji, omogućili smo dalji rast kompanije ali i pružili priliku lokalnim talentima da rade na sopstvenom deep tech proizvodu.

Polazivši od toga da je ovaj proizvod izgrađen od temelja, zasnovan na novoj arhitekturi, i koji je u vreme mog prelaska već bio privukao jake i u našem svetu poznate talente u Izraelu, verovao sam da ćemo privući i vrhunske talente iz Srbije da nam se pridruže. I to se i desilo u poslednjih dve i po godine otkada postojimo u našoj državi.

Možeš li detaljnije da nam predstaviš NextSilicon tim u Srbiji koji vodiš?

Aleksandar: Naš tim je kolektiv talentovanih, motivisanih ljudi koji su organizovani po oblastima potrebnim za razvoj jednog složenog čipa. Mi u Srbiji pokrivamo sve ključne oblasti – dizajn, verifikaciju i programiranje ovih čipova, uz razvoj kompajlera i pripadajućih alata, kao i QA (Quality Assurance). Takođe smo angažovani i na SW research-u potrebnom za razvoj naših čipova sledeće generacije. Trenutno naš tim broji preko 40 ljudi i nastavlja da raste.

S obzirom na to da si dugo radio u inostranstvu, kakvo je tvoje mišljenje u vezi tehnološkog talenta u Srbiji?

Aleksandar: Srbija se može pohvaliti velikim brojem talenata koji su angažovani na različitim poslovima. Naša zemlja ima razvijen tech ekosistem koji obuhvata sve, od solo preduzetnika do malih startapa koje podržavaju anđeli investitori, servisne IT kompanije, rastuće startape kao i velike tech kompanije.

Ovo dinamično okruženje ne samo da privlači lokalne talente već i profesionalce iz celog sveta, doprinoseći rastućoj tehnološkoj sceni u zemlji. Ja svakako nisam jedini koji se poslednjih godina vratio u zemlju. Samo u NextSilicon Serbia imamo ljude koji dolaze iz Apple-a, NXP-a, ASML-a, itd. Od zemalja našeg regiona, do Austrije, Nemačke, Holandije pa čak i Australije.

Aleksandar je odlučio da svoje bogato iskustvo u oblasti razvoja kompleksnih hardverskih rešenja primeni na svom novom karijernom izazovu – u kompaniji NextSilicon.

Kako izgleda kompanijska kultura u srpskom delu NextSilicon-a?

Aleksandar: Zajedno smo odnegovali posebnu kulturu lokalne kompanije koja se može opisati jednostavnim terminima kao što su – budi ambiciozan i nikada ne odustaj. Cenimo individualnost, ali takođe u prijateljskoj, opuštenoj atmosferi, pomažemo jedni drugima da uspemo.

Naša kultura je dakle kultura saradnje i podrške, uspeh za jednog je uspeh za sve. Nastojimo da širimo znanje kroz tim što je više moguće, negujući okruženje u kojem su rast i razvoj zajednički ciljevi.

Koje su sve tehničke pozicije u kompaniji otvorene za rad u Srbiji?

Aleksandar: Imamo otvorene pozicije za SW Research, QA, DevOps, verifikaciju hardvera, AI/ML infrastrukturu, softver inženjere i slično. Tražimo razne nivoe senioriteta, koji idu do vođa timova. Što se tiče uslova – u NextSilicon-u jednostavno volimo kodiranje. Sve vođe timova su visoko tehnički potkovani, i osim što vode timove, aktivno se bave kodiranjem, bilo u hardveru ili softveru. Veoma cenimo samostalne, nezavisne pojedince, koji poseduju inicijativu da sami traže informacije umesto da se oslanjaju samo na to da im se one pruže.

Kako NextSilicon motiviše profesionalce da se vrate u Srbiju i započnu rad u ovoj kompaniji i koliko je bitna interna edukacija?

Aleksandar: Od samog početka, naša revolucionarna tehnologija je bila snažan motivator za privlačenje talenata u naš tim. Kada inženjeri shvate osnovnu ideju naše tehnologije, zajedno sa razumevanjem našeg tržišnog pozicioniranja, brzo postanu motivisani da nam se pridruže.

Motivaciju dobijamo i iz činjenice da je naša firma jedno od retkih mesta ne samo u Srbiji, već i u Evropi gde ljudi mogu da rade na sopstvenom čipu i to kroz više disciplina na jednom R&D site-u. Svedoci smo prelaska naših proizvoda sa simulacije na opipljiv “silicijum” i to je dodatna dimenzija motivacije za rad.

Povrh toga, naš čip se izrađuje na najnaprednijim tehnološkim node-ovima (5nm) i ljudi imaju priliku da steknu i to iskustvo kroz rad u firmi. Na kraju, kroz naša inovativna hardverska i softverska rešenja, mi pravimo revoluciju u svetu računarstva i to nas pokreće.  

Koji su sledeći planovi za kompaniju NextSilicon u Srbiji?

Aleksandar: Naš cilj je da nastavimo sa širenjem tima u Srbiji, i planiramo da dođemo do 100 zaposlenih tech stručnjaka, dok u isto vreme nastojimo da dodatno unapredimo naše čipove.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Besplatna pravna dokumenta za sve startape

U 194. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o 'Open Source Documentation' projektu koji je proizašao iz Tenderly Garaže a koji je namenjen da pomogne startapima kada je reč o pravnim dokumentima.

Propustili ste

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Besplatna pravna dokumenta za sve startape

U 194. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o 'Open Source Documentation' projektu koji je proizašao iz Tenderly Garaže a koji je namenjen da pomogne startapima kada je reč o pravnim dokumentima.

Startapi i poslovanje

Native Teams: Kako doći do i na šta potrošiti €6,3 miliona investicije?

Kompanija Native Teams, koja je zakonski poslodavac za frilensere, podigla je višemilionsku investiciju od grupe fondova. Evo u šta će uložiti dobijen novac.

Tehnologija

Domaće softverske kompanije mogu da spasu srpsku privredu, ako im se pruži šansa

Dok IT industrija inovira, tradicionalne privredne grane tapkaju u mestu, jedan je od zaključaka Foruma naprednih tehnologija održanog 12. i 13. juna u Nišu.

Gaming

Potpuno nova Tetris video igra napravljena je u Srbiji

Beogradski studio za razvoj video igara Playstudios Europe, objavio je igru Tetris Block Puzzle namenjenu za igranje na mobilnim telefonima.

Startapi i poslovanje

ICT Hub: Osmislite najbolje rešenje za inovacije u pravosuđu i osvojite vredne nagrade

ICT Hub je lansirao novi projekat 'Inovacije u Pravosuđu' koji ima za cilj da unapredi pristup pravdi za osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji kroz razvoj inovativnih digitalnih alata.