Kako doći do prve strane Gugla? (Nenad Pantelić)

Kako doći do prve strane Gugla? (Nenad Pantelić)

Gost 97. epizode Office Talks Podcasta bio je Nenad Pantelić - SEO ekspert sa preko 15 godina iskustva. Sa Nenadom smo razgovarali o 'tips and tricks' kako dospeti do prve strane Gugla u 2022. godini.

Nije što čoveka viđamo svaki dan u našem prostoru, već što se bavi temom koja je uvek aktuelna i čija se pravila, nažalost, često menjaju. U novoj epizodi našeg podcasta, sa Nenadom Pantelićem razgovarali smo o tehnikama i metodama koje možemo da koristimo kako bismo podigli rang našeg sajta na Guglu – tj. kako da naš sajt izbije na prvu stranu pretraživanja.

U razgovoru sa Nenadom naučili smo kako Gugl pravi razliku između kvalitetnog i lošeg sadržaja, kao i da je pisani sadržaj i dalje najbolja forma naše SEO strategije. Kompanije, znate šta to znači – pišite taj blog!

Govorili smo o razlikama između SEO i plaćenog PPC oglašavanja, otkrili da jedno ne isključuje drugo, pri čemu je čak i poželjno da se odmah krene sa PPC oglašavanjem, a da SEO prati čitav proces. PPC jeste skuplji i daje brže rezultate, ali dobro urađena optimizacija sajta pruža dugoročno dobre rezultate i omogućava značajne posete našem sajtu.

Nenad je otkrio kako Gugl uz pomoć mašinskog učenja prepoznaje da li sajt ima izgrađen autoritet u zajednici, te kako određuje pozicije prilikom pretrage. Naravno, bilo je reči i o izlaznim linkovima kao svetom gralu SEO strategije.

Za kraj našeg razgovora, dotakli smo se saveta sa čijom primenom kompanije mogu odmah da krenu kako bi još bolje optimizovale sadržaj na svojim sajtovima, ali i kako bi taj sadržaj postao Google i SEO friendly. 

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Ostavi komentar

  1. Kalimero

    Kalimero

    14. 6. 2022. u 08:39 Odgovori

    Najbolje upariti oba, nece da skodi. Uzgred se siri i popularnost fejs/insta stranice kroz koje se vrsi oglasavanje, osim ako se koristi Google AdWords samo.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.