Kako doći do prve strane Gugla? (Nenad Pantelić)

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Kako doći do prve strane Gugla? (Nenad Pantelić)

Gost 97. epizode Office Talks Podcasta bio je Nenad Pantelić - SEO ekspert sa preko 15 godina iskustva. Sa Nenadom smo razgovarali o 'tips and tricks' kako dospeti do prve strane Gugla u 2022. godini.

Nije što čoveka viđamo svaki dan u našem prostoru, već što se bavi temom koja je uvek aktuelna i čija se pravila, nažalost, često menjaju. U novoj epizodi našeg podcasta, sa Nenadom Pantelićem razgovarali smo o tehnikama i metodama koje možemo da koristimo kako bismo podigli rang našeg sajta na Guglu – tj. kako da naš sajt izbije na prvu stranu pretraživanja.

U razgovoru sa Nenadom naučili smo kako Gugl pravi razliku između kvalitetnog i lošeg sadržaja, kao i da je pisani sadržaj i dalje najbolja forma naše SEO strategije. Kompanije, znate šta to znači – pišite taj blog!

Govorili smo o razlikama između SEO i plaćenog PPC oglašavanja, otkrili da jedno ne isključuje drugo, pri čemu je čak i poželjno da se odmah krene sa PPC oglašavanjem, a da SEO prati čitav proces. PPC jeste skuplji i daje brže rezultate, ali dobro urađena optimizacija sajta pruža dugoročno dobre rezultate i omogućava značajne posete našem sajtu.

Nenad je otkrio kako Gugl uz pomoć mašinskog učenja prepoznaje da li sajt ima izgrađen autoritet u zajednici, te kako određuje pozicije prilikom pretrage. Naravno, bilo je reči i o izlaznim linkovima kao svetom gralu SEO strategije.

Za kraj našeg razgovora, dotakli smo se saveta sa čijom primenom kompanije mogu odmah da krenu kako bi još bolje optimizovale sadržaj na svojim sajtovima, ali i kako bi taj sadržaj postao Google i SEO friendly. 

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Upoznajte poslodavce

Zašto je Smallpdf uveo 16 nedelja plaćenog odsustva za novopočene tate?

Da li ste nekada čuli za termin 'paternity leave' i da li znate šta on tačno podrazumeva? Odgovor na ovo pitanje potražili smo u razgovoru sa Ivom Marinković iz kompanije Smallpdf koja je ovaj benefit nedavno omogućila svojim zaposlenima.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Propustili ste

Intervju

Zašto je ‘Scrum’ važan za čitavu IT industriju i kako postati stručnjak za ovu oblast?

Scrum master pozicija u IT kompanijama ima sve veći značaj. Ljudi koji su se edukovali i postali profesionalci na ovoj poziciji imaju veoma važnu ulogu u procesu organizacije timova koji rade na kompleksnim projektima, kao i na razvoju softvera.

Startapi i poslovanje

Reach Incubator 2022: Do €120.000 bespovratnih sredstava za ‘Big-Data’ startape

REACH Incubator (REACH) je jedanaestomesečni startap program inkubacije, finansiran i podržan od Evropske Komisije koji ima fond od 3,5 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima iz Big-Data sektora.

Novost

DataArt proširila kancelarije u Beogradu i najavila razvoj IT talenata u Srbiji

DataArt je globalna firma za softversko inženjerstvo koja ima jedinstven pristup ljudima u rešavanju problema. Proširenje kancelarijskog prostora u Beogradu na 1.300 kvadratnih metara, bio je povod za okupljanje poslovnih partnera.

Startapi i poslovanje

Brush Galaxy je srpski startap čije alate koristi preko 12.000 svetskih digitalnih umetnika

Kvalitet proizvoda i globalni tržišni potencijal startapa Brush Galaxy prepoznao je TS Ventures fond, te investirao u njegov dalji rast. Kako je izgledao put od nastanka do proboja na globalno tržište i podizanja investicija, razgovarali smo s osnivačem, Miodragom Nenadovićem.

Novost

OTP banka proglašena za najbolju banku u Srbiji po odabiru stručnog magazina The Banker

OTP banka Srbija proglašena je za Najbolju banku u Srbiji na tradicionalnoj dodeli godišnjih nagrada svetskog finansijskog magazina The Banker.

Tehnologija

Koliko je sati dnevno potrebno izdvojiti za efektivno pisanje koda?

Odgovor na ovo pitanje dajemo vam u razgovoru s dvoje softverskih inženjera, koji su s nama podelili korisne trikove i alate za što efikasnije pisanje koda.