NCR treću godinu zaredom organizuje 'University hire' program

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

NCR treću godinu zaredom organizuje program univerzitetskog zapošljavanja – studentima praksa, a svršenim diplomcima prvo zaposlenje

U pitanju je program koji studentima omogućava da teorijsko znanje upotpune praktičnim i steknu svoje prvo radno iskustvo.

Kompanija NCR u Srbiji zapošljava više od 5.000 ljudi, a već treću godinu zaredom organizuje program univerzitetskog zapošljavanja koji ima za cilj da studentima pruži praksu, a svršenim diplomcima prvo zaposlenje.

Ove godine za praksu ili posao u NCR Srbija u okviru ovog programa prijavilo se preko 700 kandidata iz različitih obrazovnih ustanova, a najbolji među njima dobili su šansu da se pridruže ovoj vodećoj tehnološkoj kompaniji.

O detaljima programa, mogućnostima zapošljavanja I napredovanja, kao i o pogodnostima koje ostvaruju zaposleni u kompaniji NCR, razgovarali smo sa Bojanom Vasiljević, izvršnom direktorkom sektora za ljudske resurse. Marija Ilijević, koja je se pre tri godine u okviru ovog programa zaposlila u NCR-u kao saradnik za projektni menadžment, a danas je lider tima za projektni menadžment, podelila je svoja iskustva o radu u NCR-u.

Šta je ideja programa univerzitetskog zapošljavanja i koji su njegovi ciljevi?

Bojana: Ulaganje u mlade talente i razvijanje njihovih veština su među prioritetima kompanije NCR kako na globalnom nivou, tako i u Srbiji. Zbog toga smo osmislili poseban program saradnje sa univerzitetima, kroz koji se povezujemo sa studentima, zapošljavamo diplomce u stalni radni odnos i organizujemo tromesečne letnje prakse za studente.

Cilj ovog programa je da studentima omogući da svoje teorijsko znanje upotpune praktičnim i steknu svoje prvo radno iskustvo, a u isto vreme da kompaniji NCR obezbedi pristup talentima koji će postati stručnjaci u svojoj oblasti rada i nosioci našeg daljeg razvoja i inovacija.

Koliko studenata je prošlo kroz program?

Bojana: Od 2019. godine od kada program postoji u Srbiji, zaposlili smo 61 svršenog diplomca i imali 16 studenata na praksi, od kojih su neki nakon završene prakse dobili stalno zaposlenje. 

Na koji način studenti mogu da se prijave za program i koje kvalifikacije je potrebno da imaju? Da li je potrebno da imaju ocene iznad određenog praga?

Bojana: Studenti se za naš program mogu prijaviti na događajima na kojima učestvujemo (razne konferencije, studentska okupljanja, paneli, sajmovi zapošljavanja) i putem oglasa. Svršeni studenti se prijavljuju za posao, a studenti koji još nisu diplomirali za praksu.

Ocene na fakultetu ne predstavljaju merilo za dobijanje prakse ili posla. Neophodno je da kandidati poseduju osnovna znanja o poziciji na koju se prijavljuju, a takođe i da su spremni da uče i uklope se u kompanijsku kulturu.

Kakva je obrazovna struktura studenata koji se prijavljuju?

Bojana: Kod nas postoje pozicije koje odgovaraju gotovo svim obrazovnim profilima, od IT struke do marketinga, menadžmenta u projektima, finansija, pa se za ovaj program prijavljuju studenti sa razlicitih fakulteta.

Šta uče praktikanti I oni koji se tek zaposle I kakva su njihova iskustva?

Bojana: I svršeni studenti i praktikanti najpre se upoznaju sa poslovanjem kompanije, njenom istorijom i kulturom, a zatim pohađaju treninge koji će im pomoći da napreduju u profesionalnom, ali i u svakodnevnom životu.

I naravno, uz pomoć svojih mentora, ali i ostalih kolega, uče praktične veštine iz odabrane oblasti. Nakon završene prakse i obuke, oni ostvaruju uvid u profesiju kojom su odabrali da se bave i postaju istaknuti kandidati prilikom zapošljavanja, kako kod nas, tako i u ostalim velikim kompanijama. 

Koje pogodnosti imaju zaposleni u NCR-u?

Bojana: Kompanija NCR pridaje veliki značaj razvoju karijere svojih zaposlenih, pa oni imaju na raspolaganju različite kurseve i treninge koji im pomažu da se profesionalno usavršavaju i napreduju u kompaniji. Fokusirani smo na strategiju prepoznavanja i razvoja talenata, kojima omogućavamo karijerno napredovanje unutar kompanije, što je najvažniji benefit koji naši zaposleni ostvaruju.

Širok je spektar i ostalih pogodnosti: privatno zdravstevno osiguranje, wellness i fitness programi, popusti na određenu robu i usluge, jednokratni novčani benefit za novorođenčad, psihološko savetovalište za zaposlene koji prolaze kroz težak period, mogućnost hibridnog rada (od kuće i iz kancelarije), moderan i inovativan radni prostor.

Naš kampus u Beogradu nedavno je dobio LEED Platinum sertifikat, priznanje koje se dodeljuje objektima građenim u skladu sa najvišim standardima industrije i uz poštovanje ključnih principa održivosti. Zahvaljujući posebnom sistemu ventilacije i klimatizacije, kvalitet vazduha u kampusu je na najvišem nivou, pa tako naši zaposleni rade u zdravom radnom okruženju. 

Marija, kako si ti postala deo programa univerzitetskog zapošljavanja?

Marija: Učestvovala sam na radionici kompanije NCR na Fakultetu organizacionih nauka (FON) Univerziteta u Beogradu u okviru projekta Dani prakse koji organizuje Savez studenata FON-a. Tokom trajanja događaja rešavali smo različite studije slučaja. Predstavnici kopmanije su se zainteresovali za moj rad i pozvali su me na razgovor.

Da li možeš da nam opišeš kako su izgledali tvoji prvi radni dani i koliko ti je značila pomoć mentora?

Marija: Na početku smo imali uvodno predavanje koje je održao Stefan Lazarević, generalni direktor NCR Srbija. On nam je predstavio kompaniju i dao pregršt korisnih saveta za budući rad. Zatim smo imali razne radionice kroz koje smo se upoznavali i učili kako kompanija posluje.

Ja sam se zaposlila u timu za robotsku automatizaciju procesa (RPA), kao saradnik za projektni menadžment. Činjenica da je NCR pionir u primeni RPA tehnologije globalno i da je inicijativa za to potekla upravo iz beogradskog centra, posebno me je zainteresovala. U tom momentu nije postojala nijedna druga kompanija niti obrazovna institucija u našem širem okruženju koja je mogla da pruži obuku i trening iz toliko napredne oblasti, što je predstavljalo dodatni izazov i priliku za dalji razvoj moje karijere. Znanja koja sam stekla školovanjem bila su dobar temelj za upoznavanje sa najsavremenijim tehnologijama koje su bile dostupne jedino u NCR-u, korporaciji čiji su osnovni pokretač inovacije.

Mentor mi je detaljno objasnio šta je opseg posla RPA tima i šta svaka od pozicija zahteva. Najpre sam imala obuku, a zatim sam uz pomoć mentora, ali I ostalih kolega, savladala osnove posla i počela da učestvujem na projektima. Nakon što sam stekla uvid u to čime se koji od timova u okviru RPA tima bavi, izabrala sam oblast koja me je najviše interesuje, a to je projektni menadžment. RPA projektni menadžment drugačiji je od onog u klasičnim softverskim timovima, pa sam imala priliku da naučim mnogo novih stvari.

Zašto baš projektni menadžment? Da li je to bila tvoja želja od početka ili si se u NCR-u pronašla u toj profesiji?

Marija: Iako sam završila smer informacioni sistemi i tehnologije na FON-u, uvek me je interesovao IT menadžment i sebe sam više videla u toj sferi poslovanja, još I pre nego što sam time počela da se bavim. Ova pozicija mi je obezbedila da usko sarađujem sa programerima, ali i sa svim ostalim stejkholderima i to je nešto što sam oduvek želela da radim. RPA je tehnologija o kojoj nisam učila na fakultetu, te mi je moje zaposlenje u kompaniji NCR u ovom timu definitivno pomoglo da se pronađem u ovoj profesiji.

Da li je bila velika konkurencija za posao u tvom timu i šta tačno treba da poseduje kandidat da bi se zaposlio?

Marija: Moram da priznam da je konkurencija bila jaka, ali je kompanija u meni prepoznala potencijal, zahvaljujući kojem sam tu gde sada. Posle mene u moj tim su došle još četiri osobe sa mog fakulteta. U našoj kompaniji ima mesta za sve ambiciozne, obrazovane mlade ljude koji žele da ovladaju novim veštinama i usavrše svoje znanje. Ja sam karijeru počela kao saradnik za RPA projektni menadžment, zatim sam postala Scrum Master, a od nedavno sam preuzela poziciju lidera tima za projektni menadžment.

Kako su vas dočekali zaposleni u NCR-u i kolege?

Marija: Od prvog dana osećala sam se veoma dobrodošlom. Svi su bili  ljubazni, otvoreni za pitanja i spremni da nesebično podele svoje znanje sa mnom. S obzirom na to da sam u trenutku zapošljavanja još uvek bila student, svi su imali razumevanja za moje fakultetske obaveze. U kompaniji ima mnogo mladih ljudi, tako da je o praktikantima i svršenim studentima vrlo lako da se uklope u tim i atmosferu kompanije.


Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.