FOTO: Zavirite prvi u nove NCR kancelarije u bloku 42

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Vozeći se Novim Beogradom teško je zaobići blok 42 i veliku zastakljenu zgradu koja u poslednje vreme dominira tim delom Novog Beograda. U pitanju je novi tehnološki kampus kompanije NCR koji je danas i svečano otvoren. Ovaj kampus prostire se na 30.000 m², dok ukupna vrednost investicije iznosi više od 100 miliona dolara.

Nova zgrada je otvorena na desetogodišnjicu poslovanja ove kompanije u Srbiji i predstavlja najveći NCR tehnološki kampus u Evropi koji će okupiti više od 5.000 stručnjaka različitih profila – inženjera, ekonomista, pravnika, filologa, analitičara, stručnjaka za marketing i komunikacije. O planovima ove kompanije za Beograd govori i činjenica da je trenutno otvoreno preko 600 novih pozicija.

Jedan od najsavremenijih tehnoloških kampusa u ovom delu Evrope

Kampus je projektovan kao open space, a objekat sadrži i 21 prostoriju specifičnih namena – tu su laboratorija za testiranje razvojnog softvera, Customer Experience centar i druge, kao i 185 sala za sastanke. Sama zgrada ima ukupno 13 liftova, dva nivoa namenjena za parking i 7 spratova radnog prostora.

Pored hub-ova koji su namenjeni za druženje, opuštanje, ali i kao mesto za rad, zaposlenima je na raspolaganju i kafe na 7. spratu, kao i krovna terasa sa koje se pruža pogled na grad na sve četiri strane sveta.

Iz kompanije za Netokraciju ističu da je na izgradnji objekta dnevno bilo angažovano više od 500 ljudi, a zanimljiv je i podatak da je instalirano čak 540 km kablova – približno razdaljini od Beograda do Beča.

Kako to sve izgleda mimo brojki, pogledajte u ekskluzivnim fotografijama do kojih smo došli:


Ostavi komentar

  1. Igor Spasic

    Igor Spasic

    5. 10. 2021. u 18:13 Odgovori

    Da li bi neko bio ljubazan da isključi svetla noću? Već duže vreme su svetla uključena u celoj zgradi (vidim sa prozora), počevši od prvih večernjih sati. Ne deluje da su sve kancelarije u upotrebi. Ukoliko je tako, bilo bi lepo ne bacati zalud 30000 m^2 električne energije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Kultura 2.0

Toma van bioskopskih sala: Kako stati na put pirateriji i zašto je ona i dalje aktuelna?

Priča o našem najpoznatijem boemu sada je dobila i svoj nastavak - ovog puta u vidu diskusije o procureloj verziji filma, piratizovanom sadržaju u 2021. godini i pretnjama produkcije.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.