FOTO: Zavirite prvi u nove NCR kancelarije u bloku 42

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Vozeći se Novim Beogradom teško je zaobići blok 42 i veliku zastakljenu zgradu koja u poslednje vreme dominira tim delom Novog Beograda. U pitanju je novi tehnološki kampus kompanije NCR koji je danas i svečano otvoren. Ovaj kampus prostire se na 30.000 m², dok ukupna vrednost investicije iznosi više od 100 miliona dolara.

Nova zgrada je otvorena na desetogodišnjicu poslovanja ove kompanije u Srbiji i predstavlja najveći NCR tehnološki kampus u Evropi koji će okupiti više od 5.000 stručnjaka različitih profila – inženjera, ekonomista, pravnika, filologa, analitičara, stručnjaka za marketing i komunikacije. O planovima ove kompanije za Beograd govori i činjenica da je trenutno otvoreno preko 600 novih pozicija.

Jedan od najsavremenijih tehnoloških kampusa u ovom delu Evrope

Kampus je projektovan kao open space, a objekat sadrži i 21 prostoriju specifičnih namena – tu su laboratorija za testiranje razvojnog softvera, Customer Experience centar i druge, kao i 185 sala za sastanke. Sama zgrada ima ukupno 13 liftova, dva nivoa namenjena za parking i 7 spratova radnog prostora.

Pored hub-ova koji su namenjeni za druženje, opuštanje, ali i kao mesto za rad, zaposlenima je na raspolaganju i kafe na 7. spratu, kao i krovna terasa sa koje se pruža pogled na grad na sve četiri strane sveta.

Iz kompanije za Netokraciju ističu da je na izgradnji objekta dnevno bilo angažovano više od 500 ljudi, a zanimljiv je i podatak da je instalirano čak 540 km kablova – približno razdaljini od Beograda do Beča.

Kako to sve izgleda mimo brojki, pogledajte u ekskluzivnim fotografijama do kojih smo došli:


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Novost

Institut za veštačku inteligenciju Srbije proslavio treći rođendan — šta je sve postignuto do sada?

Institut za veštačku inteligenciju Srbije ostvario je značajan napredak u razvoju i primeni veštačke inteligencije, postavljajući temelje za buduće inovacije koje će imati dalekosežan uticaj na društvo.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.