Payoneer i Native Teams sklopili partnerstvo za još efikasnije poslovanje frilensera

Payoneer i Native Teams sklopili partnerstvo za još efikasnije poslovanje frilensera

Native Teams dogovorio partnerstvo sa kompanijom Payoneer za još lakše poslovanje frilensera.

Iako je frilensing zanimanje doživelo procvat u poslednjoj deceniji, mnogobrojne barijere, nažalost, i dalje onemogućavaju pojedince da razviju svoj puni poslovni kapacitet. Zastareo sistem i institucionalno nerazumevanje prema ovoj poslovnoj branši samo su neki od činilaca koji frilenserima konstantno “podrezuju krila”.

Zato vest o potencijalnoj saradnji između dve kompanije koje se vode istim ciljevima, ali kroz različita sredstva, izaziva veliku pažnju u svetu frilensera i poslodavaca čiji su timovi zaposleni remote.

O čemu se, zapravo, radi?

Platforma Native Teams, poslovni brend koji kompanijama pojednostavljuje zapošljavanje ljudi u inostranstvu i ujedno pomaže frilenserima da reše poslovni status, ušla je u završne pregovore o partnerstvu sa kompanijom Payoneer koja nudi globalne digitalne finansijske usluge. Krajnji cilj – inovativne promene na polju inostranog i online poslovanja koje će korisnicima pružiti nove poslovne mogućnosti kroz kombinaciju usluga dve zasebne platforme.

Drugim rečima, ova saradnja bi donela inovativne promene u poslovanju frilensera kroz mnogobrojne poslovne olakšice: od pojednostavljenog dobijanja radne dozvole u državi u kojoj žive ili za koju apliciraju, do umrežavanja Native Teams platforme sa Payoneer nalogom kako bi direktno i nesputano upravljali finansijskim sredstvima u skladu sa svojim potrebama.

Tako bi sva lica koja rade na frilens platformama ubuduće mogla, zahvaljujući ovoj saradnji, da lako regulišu radni odnos, boravišnu vizu, platnu karticu i druge potrebe. Iz kompanije Native Teams, ovim povodom istakli su sledeće:

Ovo je suština – mi zajedno pružamo jednu kompletnu uslugu onima koji su sada u statusu frilensera a svako u svom domenu rešava važna pitanja – Native Teams rešava pravni status u zemlji, a Payoneer finansijske transakcije. Payoneer je već u partnerskim odnosima sa velikim brojem platformi i sajtova poput Upwork-a, Fiverr-a i drugih na kojima frilenseri nalaze poslove u svojoj struci i ta saradnja je omogućila da naplata takvih angažmana teče brzo i jednostavno.

S druge strane Native Teams istoj toj ciljnoj grupi nudi mogućnost da budu i regularno zaposleni u državi u kojoj žive i da koriste sve benefite koje zaposleni imaju u toj zemlji. Ideja je da kroz saradnju sa Payoneer-om uspostavimo jedan partnerski ekosistem i da u svih 35 zemalja gde Native Teams ima registrovan svoj entitet možemo da ponudimo frilenserima jedno kompletno rešenje njihovih briga.

Obostrana korist, za kompanije i zaposlene

Korist od ove saradnje ne bi imali samo pojedinci, već i one kompanije koje šire svoje poslovanje van granica države kojoj pripadaju. Tako bi im Native Teams omogućio da lako zaposle radnike u nekoj drugoj zemlji u kojoj se nalazi ogranak kompanije, a uz pomoć Payoneer platforme da ih plate, i to bez naknade ukoliko su i sami korisnici dotične platforme. U vezi s time, Jelena Đurović, Partnership manager kompanije Payoneer za region Jugoistočne Evrope posebno navodi:

Mogućnosti koje Payoneer pruža u domenu plaćanja saradnika zaista su brojne i odnose se kako na startap kompanije tako i na velike poslovne sisteme koji zapošljavaju veliki broj kontraktora ili frilensera na različitim tržištima. U domenu plaćanja dislociranih saradnika Payoneer omogućava jednako iskustvo, lakoću i brzinu transakcija bez obzira na to gde se ti saradnici nalaze i koliko su komplikovani i zahtevni njihovi lokalni finansijski sistemi.

Uz partnerstvo sa Native Teams koji pruža pravni okvir kroz svoje entitete, bićemo u mogućnosti da našim biznis klijentima u regionu jugoistočne Evrope ponudimo još kompletniju uslugu koja će omogućiti dodatnu fleksibilnost kako bi se optimizovao proces rada ali i kako bi se ponudili dodatni benefiti jer se mobilnost danas posmatra i kao jedan od vrednih benefita radnog mesta.

Takođe, jedno od potencijalnih rešenja koje bi ova saradnja inicirala jeste i stvaranja uslova za dobijanje kredita za frilensere, što bi, pored svega, ovoj priči dalo i jedan znatno širi socijalni kontekst. Na kraju, ostaje da se vidi da li će Native Teams i Payoneer uspeti do kraja da razrade ključne tačke ove ideje koja bi, bez sumnje, imala ogroman uticaj na dalji razvoj frilensing poslovanja – najbrže rastuće grane globalne industrije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Analiza

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.