Payoneer i Native Teams sklopili partnerstvo za još efikasnije poslovanje frilensera

Payoneer i Native Teams sklopili partnerstvo za još efikasnije poslovanje frilensera

Native Teams dogovorio partnerstvo sa kompanijom Payoneer za još lakše poslovanje frilensera.

Iako je frilensing zanimanje doživelo procvat u poslednjoj deceniji, mnogobrojne barijere, nažalost, i dalje onemogućavaju pojedince da razviju svoj puni poslovni kapacitet. Zastareo sistem i institucionalno nerazumevanje prema ovoj poslovnoj branši samo su neki od činilaca koji frilenserima konstantno “podrezuju krila”.

Zato vest o potencijalnoj saradnji između dve kompanije koje se vode istim ciljevima, ali kroz različita sredstva, izaziva veliku pažnju u svetu frilensera i poslodavaca čiji su timovi zaposleni remote.

O čemu se, zapravo, radi?

Platforma Native Teams, poslovni brend koji kompanijama pojednostavljuje zapošljavanje ljudi u inostranstvu i ujedno pomaže frilenserima da reše poslovni status, ušla je u završne pregovore o partnerstvu sa kompanijom Payoneer koja nudi globalne digitalne finansijske usluge. Krajnji cilj – inovativne promene na polju inostranog i online poslovanja koje će korisnicima pružiti nove poslovne mogućnosti kroz kombinaciju usluga dve zasebne platforme.

Drugim rečima, ova saradnja bi donela inovativne promene u poslovanju frilensera kroz mnogobrojne poslovne olakšice: od pojednostavljenog dobijanja radne dozvole u državi u kojoj žive ili za koju apliciraju, do umrežavanja Native Teams platforme sa Payoneer nalogom kako bi direktno i nesputano upravljali finansijskim sredstvima u skladu sa svojim potrebama.

Tako bi sva lica koja rade na frilens platformama ubuduće mogla, zahvaljujući ovoj saradnji, da lako regulišu radni odnos, boravišnu vizu, platnu karticu i druge potrebe. Iz kompanije Native Teams, ovim povodom istakli su sledeće:

Ovo je suština – mi zajedno pružamo jednu kompletnu uslugu onima koji su sada u statusu frilensera a svako u svom domenu rešava važna pitanja – Native Teams rešava pravni status u zemlji, a Payoneer finansijske transakcije. Payoneer je već u partnerskim odnosima sa velikim brojem platformi i sajtova poput Upwork-a, Fiverr-a i drugih na kojima frilenseri nalaze poslove u svojoj struci i ta saradnja je omogućila da naplata takvih angažmana teče brzo i jednostavno.

S druge strane Native Teams istoj toj ciljnoj grupi nudi mogućnost da budu i regularno zaposleni u državi u kojoj žive i da koriste sve benefite koje zaposleni imaju u toj zemlji. Ideja je da kroz saradnju sa Payoneer-om uspostavimo jedan partnerski ekosistem i da u svih 35 zemalja gde Native Teams ima registrovan svoj entitet možemo da ponudimo frilenserima jedno kompletno rešenje njihovih briga.

Obostrana korist, za kompanije i zaposlene

Korist od ove saradnje ne bi imali samo pojedinci, već i one kompanije koje šire svoje poslovanje van granica države kojoj pripadaju. Tako bi im Native Teams omogućio da lako zaposle radnike u nekoj drugoj zemlji u kojoj se nalazi ogranak kompanije, a uz pomoć Payoneer platforme da ih plate, i to bez naknade ukoliko su i sami korisnici dotične platforme. U vezi s time, Jelena Đurović, Partnership manager kompanije Payoneer za region Jugoistočne Evrope posebno navodi:

Mogućnosti koje Payoneer pruža u domenu plaćanja saradnika zaista su brojne i odnose se kako na startap kompanije tako i na velike poslovne sisteme koji zapošljavaju veliki broj kontraktora ili frilensera na različitim tržištima. U domenu plaćanja dislociranih saradnika Payoneer omogućava jednako iskustvo, lakoću i brzinu transakcija bez obzira na to gde se ti saradnici nalaze i koliko su komplikovani i zahtevni njihovi lokalni finansijski sistemi.

Uz partnerstvo sa Native Teams koji pruža pravni okvir kroz svoje entitete, bićemo u mogućnosti da našim biznis klijentima u regionu jugoistočne Evrope ponudimo još kompletniju uslugu koja će omogućiti dodatnu fleksibilnost kako bi se optimizovao proces rada ali i kako bi se ponudili dodatni benefiti jer se mobilnost danas posmatra i kao jedan od vrednih benefita radnog mesta.

Takođe, jedno od potencijalnih rešenja koje bi ova saradnja inicirala jeste i stvaranja uslova za dobijanje kredita za frilensere, što bi, pored svega, ovoj priči dalo i jedan znatno širi socijalni kontekst. Na kraju, ostaje da se vidi da li će Native Teams i Payoneer uspeti do kraja da razrade ključne tačke ove ideje koja bi, bez sumnje, imala ogroman uticaj na dalji razvoj frilensing poslovanja – najbrže rastuće grane globalne industrije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.