Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu - nakon novih $900 miliona investicije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu – nakon novih $900 miliona investicije

Jedna od najpopularnijih mobilnih banaka najavila je ulazak na srpsko tržište i otvaranje beogradske kancelarije.

Juče smo saznali da je berlinski fintech N26 obezbedio novih 900 miliona dolara investicije u Series E rundi. Totalna vrednost ove mobilne banke sada je procenjena na čak 9 milijardi dolara. Usluge ove kompanije koristi 7 miliona korisnika u čak 25 zemalja.

U razgovoru za TechCrunch, CEO i suosnivač ove kompanije Valentin Stalf, naveo je da kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope. Planirano proširenje dogodiće se u toku 2022. godine.

Ono što privlači posebnu pažnju unutar ovog teksta jeste deo koji se odnosi na Beograd. Suosnivač N26 istakao je u razgovoru da kompanija trenutno beleži fantastične rezultate na području Centralne Evrope i da je u planu širenje na Istočnu Evropu, te da N26 planira otvaranje kancelarija u Beogradu.

Citat iz teksta koji je objavio TechCrunch:

We’re currently dominating in central Europe and then you have Revolut doing the U.K. and Eastern Europe mainly. That’s why N26 wants to increase the size of the cake in central Europe and expand to Eastern Europe where there’s still room for some competition. N26 plans to open an office in Belgrade, Serbia.

Za sada ostaje nejasno hoće li N26 otvoriti samo lokalno predstavništvo ili su planovi za srpsku prestonicu širi od toga. U poslednje vreme veliki broj inostranih kompanija ušao je na srpsko tržište u potrazi za talentima, što bi vrlo lako mogao da bude slučaj i sa berlinskim fintech-om koji je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva.

Zvaničan komentar N26 povodom vesti o dolasku na srpsko tržište:

N26 has embarked on a new joint venture with a local partner in Belgrade. We are working with a leading provider of software solutions for risk management, credit rating and scoring as well as regulatory reporting in South-East Europe, to develop a number of exciting new product developments. To date, we have grown the team in Belgrade to around 50 employees, and will continue to scale this over the coming months.

Brzom pretragom na LinkedIn-u, dolazimo do toga da je kompanija već prisutna na domaćem tržištu kroz Center for Investment and Finance (CIF).


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.