Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu - nakon novih $900 miliona investicije

Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu – nakon novih $900 miliona investicije

Jedna od najpopularnijih mobilnih banaka najavila je ulazak na srpsko tržište i otvaranje beogradske kancelarije.

Juče smo saznali da je berlinski fintech N26 obezbedio novih 900 miliona dolara investicije u Series E rundi. Totalna vrednost ove mobilne banke sada je procenjena na čak 9 milijardi dolara. Usluge ove kompanije koristi 7 miliona korisnika u čak 25 zemalja.

U razgovoru za TechCrunch, CEO i suosnivač ove kompanije Valentin Stalf, naveo je da kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope. Planirano proširenje dogodiće se u toku 2022. godine.

Ono što privlači posebnu pažnju unutar ovog teksta jeste deo koji se odnosi na Beograd. Suosnivač N26 istakao je u razgovoru da kompanija trenutno beleži fantastične rezultate na području Centralne Evrope i da je u planu širenje na Istočnu Evropu, te da N26 planira otvaranje kancelarija u Beogradu.

Citat iz teksta koji je objavio TechCrunch:

We’re currently dominating in central Europe and then you have Revolut doing the U.K. and Eastern Europe mainly. That’s why N26 wants to increase the size of the cake in central Europe and expand to Eastern Europe where there’s still room for some competition. N26 plans to open an office in Belgrade, Serbia.

Za sada ostaje nejasno hoće li N26 otvoriti samo lokalno predstavništvo ili su planovi za srpsku prestonicu širi od toga. U poslednje vreme veliki broj inostranih kompanija ušao je na srpsko tržište u potrazi za talentima, što bi vrlo lako mogao da bude slučaj i sa berlinskim fintech-om koji je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva.

Zvaničan komentar N26 povodom vesti o dolasku na srpsko tržište:

N26 has embarked on a new joint venture with a local partner in Belgrade. We are working with a leading provider of software solutions for risk management, credit rating and scoring as well as regulatory reporting in South-East Europe, to develop a number of exciting new product developments. To date, we have grown the team in Belgrade to around 50 employees, and will continue to scale this over the coming months.

Brzom pretragom na LinkedIn-u, dolazimo do toga da je kompanija već prisutna na domaćem tržištu kroz Center for Investment and Finance (CIF).


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Sponzorisano

Stanislava Nestorović iz kompanije ASEE: HR je glavni konsultant i podrška biznisu

Kako se razvija karijera zaposlenih u jednoj kompaniji - od trenutka kada dobiju posao do unapređenja i daljeg usavršavanja? Otkrivamo u tekstu koji sledi.

Karijere

Kako je Maja Nedeljković od analogne umetnosti došla do softverskog inženjerstva i 3D renderinga

Put ka karijeri u IT i tehnološkom svetu može da vodi iz različitih "pravaca" ali i interesovanja. Svoju priču o izgradnji IT karijere, otkriva nam Maja Nedeljković, senior Software Engineer.

Startapi i poslovanje

Joberty izlazi na svetsko tržište i predstavlja svoj AI matching sistem zapošljavanja

Platforma Joberty koja broji više od 100.000 korisnika od ovog septembra dostupna je u svim zemljama sveta i povezivaće programere i IT kompanije na globalnom nivou - uz novi 'pametni' sistem zapošljavanja.

Propustili ste

Intervju

Kompanija Zendesk ulazi na srpsko tržište i traži IT stručnjake za razvoj WFM alata

Kompanija Zendesk, jedan od lidera na svetskom tržištu za unapređenje poslovanja kompanija nova je na tržištu Srbije. Plan menadžmenta ove kompanije koja ima preko 100.000 zadovoljnih korisnika, jeste da nastavi sa zapošljavanjem novih stručnih IT kadrova u našoj zemlji.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi tim lider kompanije Hunch?

Svoj pogled na trenutnu situaciju u IT-ju u Srbiji, kompanijama koje u okviru njega posluju i dostizanju statusa seniora za Netokraciju deli Branislav Milojević iz kompanije Hunch.

Office Talks Podcast

Splet Tech – konferencija koji okuplja regionalnu IT zajednicu

Gosti 159. epizode bili su Lazar Lekić i Nebojša Bjelotomić sa kojima smo razgovarali o stanju u IT industriji, startap ekosistemu i predstojećoj Splet Tech konferenciji.

Startapi i poslovanje

Outpost Chess, srpski LinkedIn za šahiste, podigao prvu ‘angel’ investiciju vrednu €85.000

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu 'anđeosku investiciju' u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine.

Startapi i poslovanje

Rad od kuće kao iz kanca: Remote Santa platforma jača timski duh na daljinu – i vredno nagrađuje trud

Startap iz Srbije rešava najveći problem rada od kuće - usamljenost! Kako Remote Santa platforma podstiče timski duh na daljinu, čitajte u intervjuu sa suosnivačicom, Jovanom Đeković.

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.