Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu - nakon novih $900 miliona investicije

Berlinski N26 najavio otvaranje kancelarije u Beogradu – nakon novih $900 miliona investicije

Jedna od najpopularnijih mobilnih banaka najavila je ulazak na srpsko tržište i otvaranje beogradske kancelarije.

Juče smo saznali da je berlinski fintech N26 obezbedio novih 900 miliona dolara investicije u Series E rundi. Totalna vrednost ove mobilne banke sada je procenjena na čak 9 milijardi dolara. Usluge ove kompanije koristi 7 miliona korisnika u čak 25 zemalja.

U razgovoru za TechCrunch, CEO i suosnivač ove kompanije Valentin Stalf, naveo je da kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropi i to prvenstveno na područje Istočne Evrope. Planirano proširenje dogodiće se u toku 2022. godine.

Ono što privlači posebnu pažnju unutar ovog teksta jeste deo koji se odnosi na Beograd. Suosnivač N26 istakao je u razgovoru da kompanija trenutno beleži fantastične rezultate na području Centralne Evrope i da je u planu širenje na Istočnu Evropu, te da N26 planira otvaranje kancelarija u Beogradu.

Citat iz teksta koji je objavio TechCrunch:

We’re currently dominating in central Europe and then you have Revolut doing the U.K. and Eastern Europe mainly. That’s why N26 wants to increase the size of the cake in central Europe and expand to Eastern Europe where there’s still room for some competition. N26 plans to open an office in Belgrade, Serbia.

Za sada ostaje nejasno hoće li N26 otvoriti samo lokalno predstavništvo ili su planovi za srpsku prestonicu širi od toga. U poslednje vreme veliki broj inostranih kompanija ušao je na srpsko tržište u potrazi za talentima, što bi vrlo lako mogao da bude slučaj i sa berlinskim fintech-om koji je najpoznatiji po svojoj revolucionarnoj usluzi mobilnog bankarstva.

Zvaničan komentar N26 povodom vesti o dolasku na srpsko tržište:

N26 has embarked on a new joint venture with a local partner in Belgrade. We are working with a leading provider of software solutions for risk management, credit rating and scoring as well as regulatory reporting in South-East Europe, to develop a number of exciting new product developments. To date, we have grown the team in Belgrade to around 50 employees, and will continue to scale this over the coming months.

Brzom pretragom na LinkedIn-u, dolazimo do toga da je kompanija već prisutna na domaćem tržištu kroz Center for Investment and Finance (CIF).


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.