Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od 1.2 miliona dolara

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Startap MotionOps kreirao je istoimenu platformu koja digitalizuje poslovanje kompanija u home services industriji, prvenstveno na tržištu Amerike, i vlasnicima i menadžerima u pomenutoj industriji omogućava da, koristeći samo jedan alat, u potpunosti upravljaju svojim biznisom. Istovremeno, majstorima na terenu olakšava organizaciju, izvršavanje, dokumentaciju i naplatu usluga.

Iza ovog startapa stoje Nikola Cvetković, dugogodišnji tech preduzetnik, i Trevor Maddux, preduzetnik iz Jute (SAD) i Nikolin višegodišnji saradnik, koji uspešno vodi kompanije u home service industriji već 15 godina.

Inače, home service industrija važi za jednu od najstabilnijih industrija američke ekonomije, i njena vrednost se procenjuje na preko 500 milijardi dolara, sa godišnjim rastom od 35% i preko 500.000 biznisa koji su potencijalni klijenti samo u Americi.

Zadatak MotionOps-a je da automatizuje veliki deo procesa i smanji mogućnost ljudske greške

“Probleme koje MotionOps adresira su problemi iz prve ruke, primarno iz iskustva Trevora i njegovog tima, ali i brojnih partnera sa kojima su osnivači u kontaktu od prvog dana”, otkriva nam Nikola i dodaje da voditi home service kompaniju nije lako – planovi se često menjaju, a na kraju dana sve zavisi od ljudi, što samo po sebi predstavlja veliki izazov.

Iza startapa MotionOps stoje Nikola Cvetković, dugogodišnji tech preduzetnik, i Trevor Maddux, preduzetnik iz Jute (SAD).

Upravo zato, dodaje Cvetković, softverska rešenja bi trebalo da budu pomoć na ovom putu, da automatizuju veliki deo procesa i smanje mogućnost ljudske greške. Međutim, postojeća rešenja često su previše komplikovana za korišćenje, i nisu prilagodljiva da evoluiraju i rastu zajedno sa kompanijom. Trevor dodaje:

Kao vlasnik kompanije u ovoj industriji, moj zadatak je bio održivost i rast biznisa. Ništa na tržištu nije bilo potpuni odgovor na ovakve izazove, evo već više od 10 godina.
MotionOps je stvoren da, pre svega, pomogne kompanijama da rade efikasnije, da im pomogne da lakše rastu, a da pritom održe visok nivo kvaliteta usluga koje pružaju svojim klijentima. Naravno, sa ultimativnim ciljem da se poveća profitabilnost i obezbedi mirniji san. To je ono što je meni bilo potrebno sve vreme.

Inicijalna saradnja Trevora i Nikole dala im je ideju da zajedno mogu da naprave nešto veliko u home service industriji. “Trevor ima veliko domensko iskustvo i 15 godina vođenja prodajnih timova, što je nama u nekim prethodnim poduhvatima falilo. Mi imamo fenomenalan razvojni tim, i poznat je kvalitet naših programera, dizajnera, menadžera… Zajedničkim snagama, sa relativno malim brojem ljudi se trudimo da pariramo, a u mnogim aspektima i nadmašimo konkurenciju”, ističe Nikola i dodaje:

Ono što je u ovom poduhvatu drugačije je što sada tačno znamo šta pravimo, za koga i zašto baš to, jer imamo direktan feedback sa terena od strane grupe pilot klijenata koji nam pomažu da definišemo proizvod na najbolji mogući način.

Ova investicija je veliki vetar u leđa za nas. Srećni smo što smo, uprkos prilično lošoj investicionoj klimi trenutno, našli rane investitore koji dolaze iz naše ciljne industrije i koji će nam biti odličan partner na putu koji tek predstoji. Ovo je samo validacija da idemo u dobrom smeru, a glavni posao nam tek predstoji.

Naš sagovornik dodaje i da razvojni tim u Srbiji i prodajni tim u SAD već godinu i po dana rade na razvoju pomenute platforme, razgovaraju sa potencijalnim klijentima i prikupljaju povratne informacije i sada, kako kaže Nikola, konačno je sve spremno za početak direktne prodaje.

Planovi za budućnost uključuju i dalji razvoj proizvoda i kreiranje različitih strategija za izlazak na tržište

Kao što smo spomenuli, vodeći investitor u ovaj startap je Alpine 100venture capital fond iz Jute i, kako dodaje Cvetković, investicija od strane ovog fonda je posebno značajna iz razloga što je jedan od glavnih partnera osnivač najveće solar engineering kompanije u Americi, koja je deo industrije koju targetira MotionOps.

Ova platforma digitalizuje poslovanje kompanija u home services industriji, prvenstveno na tržištu Amerike.

Pored Alpine 100, MotionOps dobio je podršku i nekoliko anđela investitora, pa je ova runda zatvorena prebukirana (over-subscribe-ovana) u odnosu na inicijalni plan. Kompanija će ovu investiciju iskoristiti za širenje svog tima u Srbiji, unapređenje proizvoda i eksperimentisanje sa različitim strategijama za izlazak na tržište.

Home service industrija u SAD je puna mogućnosti, ali i ograničenja jer velike i dobro poznate kompanije već decenijama dominiraju tržištem i predstavljaju ozbiljnu konkurenciju”, objašnjava Nikola i dodaje:

Razvijanje i skaliranje platforme koja može biti konkurentna sa postojećim igračima zahteva značajne resurse – kako finansijske tako i tehničke. Ovaj aspekt postavlja visok prag za sve nove igrače u industriji. Međutim, feedback inicijalnih korisnika i sentiment korisnika konkurencije nam svakim danom sve više potvrđuju da smo na pravom putu i da pravimo nešto stvarno revolucionarno. Na tome radi tim fenomenalnih ljudi, na koje sam vrlo ponosan.

Za kraj, Nikola je pozvao i sve zainteresovane koji bi želeli da postanu deo tima da više informacija pronađu na njihovom zvaničnom sajtu, gde se mogu i detaljnije informisati o svim novostima koje dolaze iz MotiotionOps-a.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Gaming

Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

SGA će 29. i 30. maja u Beogradu domaćoj i evropskoj gejming zajednici ponuditi uzbudljiv program sa više od 40 govornika, istaknutih predstavnika vodećih globalnih kompanija.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.