Najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Bilo da planirate da nekoga iznenadite novim telefonom za predstojeće praznike ili jednostavno želite sebe da častite za kraj godine, sada doslovno možete bez ikakvog stresa da birate model telefona koji vam najviše odgovara – sudeći prema vašim potrebama. Osim što određeni proizvođači izbacuju sve više različitih modela telefona, na tržištu se nije ništa posebno promenilo kada je reč o premijum brendovima i onima koji nastoje da to postanu.

Poznate marke kao što su Apple, Samsung, Huawei, Google i Xiaomi vode veliku borbu za svoj udeo na tržištu, fokusirajući se na to da zadrže kvalitet koji ih je krasio godinama pre. Istini za volju, uzdrman ukidanjem podrške za Android operativni sistem, Huawei bi mogao da izgubi podršku korisnika van tržišta Kine, dok ostali igrači i dalje nastavljaju u ritmu “borbe” za što veći profit i najbolje brojke u godišnjim statistikama prodaje.

Upravo pomenuta šarenolikost i veliki tehnološki napredak na tržištu pametnih telefona doneli su benefite upravo korisnicima koji sada i u nešto slabijim cenovnim kategorijama mogu da dobiju i te kako opremljen telefon sa onim funkcijama koje su pre bile rezervisane samo za flagship uređaje. Upravo zato, odlučili smo da vam, kao i prošle godine, donesemo detaljan pregled mobilnih telefona vrednih za razmatranje i kupovinu u određenom cenovnom rangu.

Pojedine cene treba uzeti sa rezervom jer iste mogu varirati u zavisnosti od internih memorija telefona kao i od prodavnica ovih uređaja. 

Kategorija do €250

Ukoliko vas ne zanimaju napredne funkcije telefona, moderne tehnologije, brzina i složeni sistem kamera, onda možemo da kažemo da bi ovo mogla da bude kategorija za vas. Treba vam pre svega telefon sa dobrom baterijom, korektnim ekranom, performansama i kamerom koja bi povremeno zabeležila vama zanimljive momente? Onda pogledajte deset modela koji bi mogli da vam budu zanimljivi za kupovinu, ukoliko to planirate da uradite u narednom periodu:

Kategorija do €500

Reklo bi se da je ovo na neki način zlatna sredina. Moguće je da će većina korisnika za cenu od recimo 350 do 500 evra naći telefon prema svojim afinitetima. Ovde se već nalaze uređaji koji mogu da pripadaju toj čuvenoj grupi – najbolji odnos cene i kvaliteta. Kao što i već sami znate, ovo podrazumeva kvalitet skoro približan premijumu, a opet priuštiv i za one ljude koji nisu spremni da iz svog budžeta izdvoje i preko 60.000 dinara za smartphone:

Kategorija do €750

Predvorje više premijum klase. Iako bi se mnogi zapitali da li je realno platiti telefon i preko 700 evra, kada uporedite uređaje iz ove kategorije sa ostalim, mislim da će se odgovor sam nametnuti. Pritom, ovde ne mislim ništa loše o telefonim iz prethodnih segmenata, ali uređaji koji potpadaju pod ovu grupu imaju osećaj premijum modela, beleže jedne od najboljih rezultata na benchmark testovima i daju najbolje rezultate u različitim opsezima opterećenja, od kamere, preko baterije, izdržljivosti kućišta i performansi.

Kategorija preko €750

Sve moguće što možete da zamislite od telefona sa najmodernijim tehnologijama, nalazi se upravo na ovoj listi uređaja. Činjenica je da su ovo izuzetno skupi telefoni i da su njihovi kupci ili oni koji prate trendove i smatraju da je “kul” imati ovakve modele ili oni kojima su zarad posla telefoni iz ove kategorije zaista potrebni.

I ne samo što su u potpunosti opremljeni svime što korisnik može da poželi od pametnog telefona, uređaji iz ove grupe dosta dugo drže jaku cenu, pa ako se nakon par godine odlučite za njihovu prodaju, možete da računate na veoma pristojnu sumu. Slična je situacija i sa kategorijom iznad.

Verujem da će neki od ovih 40 modela privući vašu pažnju i da bi mogli da vam budu interesantni ako se uskoro odlučujete za kupovinu. Javite nam u komentaru ako ste skoro menjali telefon i koji ste model uzeli.

*Još jednom treba pomenuti da cene modela mogu varirati od količine radne i interne memorije, kao i u zavisnosti od politike prodavnice koja određeni telefon nudi.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Posetili smo promociju pet srpskih startapa u Cirihu

Ovim povodom, osnivači pet domaćih startapa pitch-ovali su svoje ideje pred investitorima, a Lav Odrović imenovan je za počasnog predstavnika Privredne komore Srbije u Švajcarskoj.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!

Karijere

Otvoren Mejkers lab konkurs: 25.000 učenika imaće pristup učionicama budućnosti!

Grupa za obrazovanje koju čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa Digitalna Srbija, otvorila je konkurs za pokretanje Mejkers lab učionica u srednjim školama širom Srbije.

Karijere

Kako je kompanija ASEE uz Miloša Ljevaju stvorila jak tim za cyber bezbednost

Ovo je inspirativna priča o Milošu Ljevaji, superheroju u poslovnom i privatnom životu. Igra za "plavi", odbrambeni tim. Počeo je da radi kao priznati IT stručnjak u ASEE Grupi na strateškom razvoju u oblasti sajber bezbednosti još 2010. godine, ali njegova avantura se nije tu zaustavila.