Najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Bilo da planirate da nekoga iznenadite novim telefonom za predstojeće praznike ili jednostavno želite sebe da častite za kraj godine, sada doslovno možete bez ikakvog stresa da birate model telefona koji vam najviše odgovara – sudeći prema vašim potrebama. Osim što određeni proizvođači izbacuju sve više različitih modela telefona, na tržištu se nije ništa posebno promenilo kada je reč o premijum brendovima i onima koji nastoje da to postanu.

Poznate marke kao što su Apple, Samsung, Huawei, Google i Xiaomi vode veliku borbu za svoj udeo na tržištu, fokusirajući se na to da zadrže kvalitet koji ih je krasio godinama pre. Istini za volju, uzdrman ukidanjem podrške za Android operativni sistem, Huawei bi mogao da izgubi podršku korisnika van tržišta Kine, dok ostali igrači i dalje nastavljaju u ritmu “borbe” za što veći profit i najbolje brojke u godišnjim statistikama prodaje.

Upravo pomenuta šarenolikost i veliki tehnološki napredak na tržištu pametnih telefona doneli su benefite upravo korisnicima koji sada i u nešto slabijim cenovnim kategorijama mogu da dobiju i te kako opremljen telefon sa onim funkcijama koje su pre bile rezervisane samo za flagship uređaje. Upravo zato, odlučili smo da vam, kao i prošle godine, donesemo detaljan pregled mobilnih telefona vrednih za razmatranje i kupovinu u određenom cenovnom rangu.

Pojedine cene treba uzeti sa rezervom jer iste mogu varirati u zavisnosti od internih memorija telefona kao i od prodavnica ovih uređaja. 

Kategorija do €250

Ukoliko vas ne zanimaju napredne funkcije telefona, moderne tehnologije, brzina i složeni sistem kamera, onda možemo da kažemo da bi ovo mogla da bude kategorija za vas. Treba vam pre svega telefon sa dobrom baterijom, korektnim ekranom, performansama i kamerom koja bi povremeno zabeležila vama zanimljive momente? Onda pogledajte deset modela koji bi mogli da vam budu zanimljivi za kupovinu, ukoliko to planirate da uradite u narednom periodu:

Kategorija do €500

Reklo bi se da je ovo na neki način zlatna sredina. Moguće je da će većina korisnika za cenu od recimo 350 do 500 evra naći telefon prema svojim afinitetima. Ovde se već nalaze uređaji koji mogu da pripadaju toj čuvenoj grupi – najbolji odnos cene i kvaliteta. Kao što i već sami znate, ovo podrazumeva kvalitet skoro približan premijumu, a opet priuštiv i za one ljude koji nisu spremni da iz svog budžeta izdvoje i preko 60.000 dinara za smartphone:

Kategorija do €750

Predvorje više premijum klase. Iako bi se mnogi zapitali da li je realno platiti telefon i preko 700 evra, kada uporedite uređaje iz ove kategorije sa ostalim, mislim da će se odgovor sam nametnuti. Pritom, ovde ne mislim ništa loše o telefonim iz prethodnih segmenata, ali uređaji koji potpadaju pod ovu grupu imaju osećaj premijum modela, beleže jedne od najboljih rezultata na benchmark testovima i daju najbolje rezultate u različitim opsezima opterećenja, od kamere, preko baterije, izdržljivosti kućišta i performansi.

Kategorija preko €750

Sve moguće što možete da zamislite od telefona sa najmodernijim tehnologijama, nalazi se upravo na ovoj listi uređaja. Činjenica je da su ovo izuzetno skupi telefoni i da su njihovi kupci ili oni koji prate trendove i smatraju da je “kul” imati ovakve modele ili oni kojima su zarad posla telefoni iz ove kategorije zaista potrebni.

I ne samo što su u potpunosti opremljeni svime što korisnik može da poželi od pametnog telefona, uređaji iz ove grupe dosta dugo drže jaku cenu, pa ako se nakon par godine odlučite za njihovu prodaju, možete da računate na veoma pristojnu sumu. Slična je situacija i sa kategorijom iznad.

Verujem da će neki od ovih 40 modela privući vašu pažnju i da bi mogli da vam budu interesantni ako se uskoro odlučujete za kupovinu. Javite nam u komentaru ako ste skoro menjali telefon i koji ste model uzeli.

*Još jednom treba pomenuti da cene modela mogu varirati od količine radne i interne memorije, kao i u zavisnosti od politike prodavnice koja određeni telefon nudi.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Propustili ste

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Bugarski Eleven sa novim fondom vrednim €60 miliona želi da se vrati investiranju u srpske startape

Treći fond deset je puta veći od fonda iz 2018. godine, a u fokusu bugarskog Elevena biće kompanije iz Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Društvene mreže

Facebook, Instagram i Twitter planiraju da omasove NFT sadržaj – šta to znači za korisnike?

Kompanija Meta, u ovom slučaju Instagram i Facebook, planiraju da korisnicima omoguće da kreiraju, prikazuju i prodaju NFT sadržaj u okviru svojih sistema. Štaviše, i Twitter je odlučio da počne sa prikazivanjem NFT-a što nas može uvesti u jednu novu eru društvenih mreža.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Global Infrastructure and Cloud Architect?

Svoja razmišljanja za Netokraciju deli Igor Kosanović iz kompanije STADA IT Solutions (STADA GIS Serbia).

Office Talks Podcast

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.