Najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Bilo da planirate da nekoga iznenadite novim telefonom za predstojeće praznike ili jednostavno želite sebe da častite za kraj godine, sada doslovno možete bez ikakvog stresa da birate model telefona koji vam najviše odgovara – sudeći prema vašim potrebama. Osim što određeni proizvođači izbacuju sve više različitih modela telefona, na tržištu se nije ništa posebno promenilo kada je reč o premijum brendovima i onima koji nastoje da to postanu.

Poznate marke kao što su Apple, Samsung, Huawei, Google i Xiaomi vode veliku borbu za svoj udeo na tržištu, fokusirajući se na to da zadrže kvalitet koji ih je krasio godinama pre. Istini za volju, uzdrman ukidanjem podrške za Android operativni sistem, Huawei bi mogao da izgubi podršku korisnika van tržišta Kine, dok ostali igrači i dalje nastavljaju u ritmu “borbe” za što veći profit i najbolje brojke u godišnjim statistikama prodaje.

Upravo pomenuta šarenolikost i veliki tehnološki napredak na tržištu pametnih telefona doneli su benefite upravo korisnicima koji sada i u nešto slabijim cenovnim kategorijama mogu da dobiju i te kako opremljen telefon sa onim funkcijama koje su pre bile rezervisane samo za flagship uređaje. Upravo zato, odlučili smo da vam, kao i prošle godine, donesemo detaljan pregled mobilnih telefona vrednih za razmatranje i kupovinu u određenom cenovnom rangu.

Pojedine cene treba uzeti sa rezervom jer iste mogu varirati u zavisnosti od internih memorija telefona kao i od prodavnica ovih uređaja. 

Kategorija do €250

Ukoliko vas ne zanimaju napredne funkcije telefona, moderne tehnologije, brzina i složeni sistem kamera, onda možemo da kažemo da bi ovo mogla da bude kategorija za vas. Treba vam pre svega telefon sa dobrom baterijom, korektnim ekranom, performansama i kamerom koja bi povremeno zabeležila vama zanimljive momente? Onda pogledajte deset modela koji bi mogli da vam budu zanimljivi za kupovinu, ukoliko to planirate da uradite u narednom periodu:

Kategorija do €500

Reklo bi se da je ovo na neki način zlatna sredina. Moguće je da će većina korisnika za cenu od recimo 350 do 500 evra naći telefon prema svojim afinitetima. Ovde se već nalaze uređaji koji mogu da pripadaju toj čuvenoj grupi – najbolji odnos cene i kvaliteta. Kao što i već sami znate, ovo podrazumeva kvalitet skoro približan premijumu, a opet priuštiv i za one ljude koji nisu spremni da iz svog budžeta izdvoje i preko 60.000 dinara za smartphone:

Kategorija do €750

Predvorje više premijum klase. Iako bi se mnogi zapitali da li je realno platiti telefon i preko 700 evra, kada uporedite uređaje iz ove kategorije sa ostalim, mislim da će se odgovor sam nametnuti. Pritom, ovde ne mislim ništa loše o telefonim iz prethodnih segmenata, ali uređaji koji potpadaju pod ovu grupu imaju osećaj premijum modela, beleže jedne od najboljih rezultata na benchmark testovima i daju najbolje rezultate u različitim opsezima opterećenja, od kamere, preko baterije, izdržljivosti kućišta i performansi.

Kategorija preko €750

Sve moguće što možete da zamislite od telefona sa najmodernijim tehnologijama, nalazi se upravo na ovoj listi uređaja. Činjenica je da su ovo izuzetno skupi telefoni i da su njihovi kupci ili oni koji prate trendove i smatraju da je “kul” imati ovakve modele ili oni kojima su zarad posla telefoni iz ove kategorije zaista potrebni.

I ne samo što su u potpunosti opremljeni svime što korisnik može da poželi od pametnog telefona, uređaji iz ove grupe dosta dugo drže jaku cenu, pa ako se nakon par godine odlučite za njihovu prodaju, možete da računate na veoma pristojnu sumu. Slična je situacija i sa kategorijom iznad.

Verujem da će neki od ovih 40 modela privući vašu pažnju i da bi mogli da vam budu interesantni ako se uskoro odlučujete za kupovinu. Javite nam u komentaru ako ste skoro menjali telefon i koji ste model uzeli.

*Još jednom treba pomenuti da cene modela mogu varirati od količine radne i interne memorije, kao i u zavisnosti od politike prodavnice koja određeni telefon nudi.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Web 3.0

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.